בצק שקם בלי שמנת חמוצה – מתכון פשוט ופשוט טעים!

בצק שקם בלי שמנת חמוצה – מתכון פשוט ופשוט טעים!

בצק שקם בלי שמנת חמוצה

נשמע כמו ניסוי במעבדה, נכון? אני מתכוון לדבר על בצק השקם המדהים, שמסמל באופן מושלם עושר וטעמים מקוריים של המטבח הישראלי. תארו לכם מנה גבוהה, נימוחה, שמרגישה כאילו היא קפצה היישר מהקיץ החם אל הצלחת שלכם. היא לא רק אגדה שמופיעה בסיפורים עתיקים, אלא בהחלט יכולה להיות חלק מהשולחן שלכם. אז, מי רוצה לגלות סוד לכל החובבי אפייה? בואו נהפוך את המטבח שלנו לזירה הקולינרית הכי טעים שיש, עם בצק שקם כמו שלא הכרתם!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: קל עד בינוני
  • מגישים ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

אז מה צריך כדי להכין את הבצק המטורף הזה? נכון, זה לא מצריך שמנת חמוצה, אבל מבטיחים לכם שזה עדיין יצא מדהים!

  • 500 גרם קמח לבן (אפשר גם קמח חצי חצי, אם אתם רוצים לנסות גרסה בריאותית)
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר (למעשה, זה מה שעושה את השמרים משוגעים)
  • 1.5 כפיות מלח
  • 50 מ"ל שמן זית (להעניק לבצק שמץ של מתיקות)

אם תתעקשו, תוכלו לשדרג את המתכון הזה ולגרום לו להיות גם טבעוני. במקום שמן זית, תוכלו להשתמש בשמן קוקוס או כל שמן אחר שתבחרו. פשוט חפשו את מה שמתאים לכם.

שלבי ההכנה

אז למה אתם מחכים? בואו ניכנס למטבח ונשים ידיים על הבצק הזה!

  1. נשפכים את הקמח לקערה גדולה ומערבבים יחד עם השמרים, הסוכר והמלח.
  2. יוצרים מעין חריץ באמצע הקמח ומוזגים לתוכו את המים והשמן.
  3. בעזרת ידיים (או כף עץ, תלוי בנוחות), מתחילים לערבב עד שהבצק מתאחד.
  4. עוברים ללוש את הבצק במשך כ-10 דקות, עד שהמרקם יהיה חלק ואוורירי.
  5. שמים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת ומניחים להתפחה במשך שעה.
  6. אחרי שהבצק תפח, מחלקים אותו לחלקים בעובי הרצוי.
  7. כל חלק ניתן למלא במגוון טעמים, כמו גבינות, תבלינים או ירקות, ואפשר להכין ממנו טורטיות, פיתות או אפילו פיצות.
  8. מטפלים בצלחת בתנור בטמפרטורה גבוהה (200 מעלות) ואופים במשך 15-20 דקות.
  9. מוציאים מהתנור, נותנים לבצק להתקרר מעט ומוכנים להתענג על מה שיצרנו!

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו כאשר הבצק מוכן, אפשר לשדרגו ולהפוך אותו למשהו באמת משגע.

  • לגוון את הבצק בצבעים בעזרת תוספות כמו סלק או תרד.
  • להוסיף גבינה בולגרית לתוך הבצק עצמו, ולתת טעמים מפתיעים.
  • לנסות להכין את הבצק עם קמח חומוס במקום קמח לבן לניסיון בריא ומיוחד.
  • אפשר להוסיף זיתים, תיבול עם שום ושמיר או אפילו עשבי תיבול טריים.

כמובן, מומלץ להגיש עם רוטב טוב בצד, כמו טחינה או רוטב יוגורט עם שום. אני תמיד טוען שהשילובים האלה הם מה שהופכים את המנה למשהו אגדי!

שאלות ותשובות

למה יש לבחור להשתמש במים פושרים ולא רותחים?
מים רותחים עלולים להרוג את השמרים, והקפיצה לתהליך ההתפחה יכולה להתבטא בכך שהבצק לא יצליח לתפוס את הגדילה המושלמת שכולנו רוצים.

מה קורה אם אני מוסיף יותר מדי מים?
אם הבצק יוצא רטוב מדי, זה עלול לגרום לכך שהוא לא יצליח לתפוס אווריריות כמו שצריך. במקרים כאלה, כדאי להוסיף מעט קמח עד שהמרקם יתייצב.

האם הבצק יכול להיות קפוא?
בהחלט! אם יש לכם שאריות, אל תרימו את המחשבה. אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהקפיא. כך תוכלו להשתמש בו לאחר מכן. אבל אל תחשבו על שמנת חמוצה, כי זה ללא!

מה הדבר הכי טעים להמליץ על ממרח לצדו?
טחינה, כמובן! היא מוסיפה טעמים מדהימים והופכת את המנה לממכרת בצורה שלא תשכחו. אתם גם יכולים לשדרג עם גרגרי חומוס קלויים על זה.

האם אפשר לשלב עם הרבה מתיקות?
כן, בהחלט! אפשר לנסות להכין מ-בצק מאפים מתוקים, כמו רוטב קינמון עם סוכר או תוספות פירות יער.

מה ההבדל בין קמח לבן לקמח חצי חצי?
קמח חצי חצי מכיל תוספות של קמח מלא, מה שעושה את המנה בריאה יותר והטעמה מעט יותר גולמית, אבל טובה בכל מקרה.

איך אני יודע אם הבצק תפח מספיק?
אם הבצק הכפיל את נפחו, אתם בידיים טובות. כמו אישה בהריון, פשוט צריך לחכות לקצת סבלנות!

מה עושים אם הבצק נשאר דחוס לאחר האפייה?
אם החום לא היה מספיק או אם השמרים לא נעשו טוב, זה עלול לקרות. חשוב לוודא שהרכיבים מלכתחילה עשו טוב.

איך אני ממליץ להגיש את הבצק?.
בצורות שונות. תוכלו ללקק את האצבעות סתם ככה, או להכין פיצות מושחתות בגודל מאסיבי. אני ממליץ על השניים!

מה מומלץ לעשות עם שאריות הבצק?
אסור לזרוק! תוכלו לחתוך את הבצק למנות קטנות, להקפיא ולשמור למקרים הבאים.

בבקשה, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם היקרים לכם. בואו נדאג שהעולם ידע על טעמו המשוגע של בצק השקם המושלם. מי יודע? אולי הכנתם כאן קלאסיקה של המטבח שלכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *