בצקניות למרק שיעשו שמח בכל קערה

בצקניות למרק שיעשו שמח בכל קערה

בצקניות למרק שיעשו שמח בכל קערה

מאפה קורא את הלב

למישהו מכם יש את בן הזוג האולטימטיבי למרק שלכם? בבקשה, הכירו את הבצקניות המושלמות שיכנסו כל כך יפה לתוך כל קערת מרק – וישנו את כל מה שידעתם על טעמים וניחוחות! במנות האלו תוכלו למצוא את השילוב המדהים של נגיסות רכות, טעמים עמוקים ונעימים, ואפילו מעט פריכות בשוליים.

אז בואו נדמיין לרגע את הלילה הקר, כשהמרק החם מבעבע על הכיריים, והעולם בחוץ משוגע לגמרי.

ואז, כמו קסם, אתם זורקים לתוך המרק את הבצקניות הטריות שלכם, וחווים את השיא של הנעימות בבית. תצטרפו אלינו למסע הקולינרי המושלם הזה!

זמן הכנת המתכון

בהתאם להדרכה המפורטת הזו, אנחנו הולכים להקדיש:

– זמן הכנה: 30 דקות
– רמת קושי: קלה
– מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

המרכיבים יתנו לנו יופי של טעמים והרבה נשמה במנות שלכם! הנה מה שאתם צריכים:

– 250 גרם קמח חיטה
– 2 ביצים
– 50 מ"ל מים
– 50 מ"ל שמן זית
– 1/2 כפית מלח
– 1/2 כפית סוכר
– 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

במקרה שתרצו לגרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הביצים ב-60 מ"ל רסק תפוחים, והמרקם ייצא גם מדהים! אם אתם מחפשים גרסה ללא גלוטן, השתמשו בקמח שקדים – תודו לי אחר כך!

שלבי ההכנה

1. נערבב את הקמח, המלח, הסוכר ואבקת הסודה בקערה גדולה.

2. נוסיף את הביצים, המים והמים ונערבב עד שהבצק מתחיל להתאחד.

3. כשכל הרכיבים מתערבבים בצורה טובה, נוסיף את השמן ונמשיך לערבב עד שהעיסה נראית חלקה ואחידה.

4. נוציא את הבצק על משטח מקומח ונלוש אותו במשך 5 דקות עד שהוא נעים למגע ולא דביק.

5. נחלק אותו לחלקים קטנים בערך בגודל של כדור בגודל של כדור גולף.

6. נרדד את הכדורים בעזרת מערוך לדיסקיות בעובי של 2 ס"מ.

7. נרתיח מים בסיר גדול ונוסיף מעט מלח.

8. נשים את הבצקניות בכמה קבוצות בסיר ונבשל אותן במשך 5-7 דקות, עד שהן צפות על פני המים.

9. נוציא את הבצקניות בעזרת כף מחוררת ונניח אותן על צלחת שטוחה לייבוש.

10. כשהמרק שלכם מוכן, הוסיפו את הבצקניות הטריות והבריקו את החיך שלכם עד שייכאב!

הבצקניות האלה הן האגדי עבור כל מרק, והוספת המילים המדהימות נוסעת אל הלב שלכם גם.

בואו נוסיף כמה תוספות שיכולות לשדרג את החוויה הזאת, כי לטעמי זה מושלם!

תוספות ושדרוגים אפשריים:

– פרחי ברוקולי מאודים, שמוסיפים מרעננות ועושות טוב לכל מנה.
– טחינה או גבינת פטה מפוררת על גבי הבצקניות להעצמת הטעמים.
– תוספת של כמון ושום קצוץ לתוך הבצק לצליל נעים.

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הבצקניות מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הבצקיות עד לשלב הבישול ולהקפיא לטווח ארוך.

מה אפשר לשים עם הבצקניות עבור מרק צמחוני?
שום בעיה! הוסיפו קישים של תפו”א, גזר ובצל יחד עם הבצקניות! מושלם!

האם אפשר להכין בצקניות מתוקה?
למה לא? הוסיפו כף סוכר או דגן למתכון והגישו עם שוקולד מומס!

איך ניתן להפוך את הבצקניות לעסיסיות יותר?
נוסף על שמן הזית, ניתן להוסיף גם רבע כוס שמן קוקוס.

מה כל כך מיוחד בבצקניות האלה?
הן נמסות בפה, יש להן טקסטורה אוורירית ויחד עם טעמים עזים!

האם יש צורך לעבוד עם הקמח בקפדנות?
לא ממש. תוכלו לערבב את החומרים בזריזות ולא תרגישו בהבדל!

אפשר להכין אותן ללא סודה לשתייה?
כמובן, אבל אז ייתכן שהבצקניות לא יפלו במיוחד באוויר.

אילו סוגי מרק כדאי להגיש עם הבצקניות?
כל מרק יתאים! מרק עוף, ירקות, או אפילו מרק עדשים!

איך אוכל לשמור את הבצקניות?
שמרו במיכל סגור במקרר עד 3 ימים, ואחר כך תשלחו למיקרוגל לקצר את החיים שלהן!

האם יש מגבלות על הנוכחות של הבצקניות בתוך המרק?
מומלץ לשים אותן קרוב לסיום בישול המרק כדי לשמור על הטריות שלהן!

הנה לכם, המתכון שהולך לשדרג את כל הארוחות שלכם וגם את קטגוריית החיוניות עם טעם מדהים! שתפו את המתכון הזה עם כל החברים שלכם, כי כזה מתכון לא נותנים לשמור לעצמכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *