בשר צלעות מתכון מעולה לארוחת חג מושלמת

בשר צלעות מתכון מעולה לארוחת חג מושלמת

"`html

בשר צלעות בגריל – אווירה של קיץ וריח מדהים!

אם אתם אוהבים את הריח המפיץ והשכיח של בשר צלעות מתבשל על גריל בחצר או בפיקניק, אז המתכון הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים. זה מתכון שמעלה זכרונות של קיץ, של חברים, של שמחות וארוחות שיכולות להימשך שעות. אני זוכר ברגעים הללו, איך המנגל מתפשט עם ניחוחות משגעים ואיך כולם מתאספים סביב. אז, בואו נכין צלעות בשר על גריל שאני מאמין שאין כמו המראה והטעם המדהים שלהן!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את מנת הצלעות המושלמת אנחנו זקוקים למספר רכיבים, חלקם אנרגטיים המוסיפים את הטעמים הייחודיים למנה. תחשבו על זה – כל רכיב מוסיף שכבת טעם שונה ושילובם יחד יוצר חוויה אגדי.

  • 1 ק"ג בשר צלעות כבש או בקר (בקצב שנעים לכם)
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות עלי רוזמרין קצוצים
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כף פלפל שחור טחון
  • 3-4 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף דבש
  • מיץ מלימון אחד

מרכיבים חלופיים

למי שאולי לא כל כך אוהב את הטעם של בשר, יש לנו כמובן גם גרסה טבעונית. סביר להניח שתהיה מטרה להפעיל את הקולנריה שלכם בדרך יצירתית:

  • צלעות גבינת טופו מעושנות
  • צלעות סויה מטוגנות
  • לילדים: אפשר לשלב ירקות מגולגלים כמו קישוא ובצלים מתוקים.

שלבי ההכנה

יש לכם את כל המרכיבים? יופי! עכשיו נתחיל להכין את מנת הצלעות המדליקה הזו. שימו לב שכל שלב חשוב, וכך נוכל לגרום למנה שלנו להיות הכי טעימה שיש.

  1. ראשית, נתחיל עם הכנת המרינדה. בקערה בינונית, נשים את השום הקצוץ, שמן הזית, רוזמרין, מלח, פלפל, דבש ומיץ לימון.
  2. מערבבים היטב את כל המרכיבים עד שנ形成 מרינדה אחידה.
  3. נעבור עכשיו עם המרינדה על הבשר – אל תהססו, כשתשימו את זה, תרגישו מדהים!
  4. נשאיר את הבשר במרינדה למשך 30 דקות לפחות, וזו ההזדמנות שלכם להדליק את הגריל.
  5. אחרי שהגריל חם, מכניסים את הצלעות לצלייה, מתאימים את הזמן לפי העדפה (רגילה, מדיום, מדיום רייר), כ-6-8 דקות לכל צד.
  6. כשהבשר נראה טוב ועשוי כמו שתרצו, מסירים מהגריל ונותנים לו לנוח כמה דקות לפני המנות – זה משגע את הטעמים!
  7. מניחים את הצלעות על פלטת הגשה יוקרתית, מפזרים עליהם מעט רוזמרין קצוץ ומקשטים עם פרוסות לימון.

שדרוגים ותוספות

לאיכויות טעם ולמראה אין גבול! כמה הצעות שאפשר להוסיף לשדרוג המנה שלכם:

  • אפשר להוסיף סלט רענן בצד: סלט ירקות קיץ או סלט תפוחי אדמה עם עשבי תיבול.
  • צלוי ירקות כמו קישוא, גזר, חצילים על הגריל.
  • להשתמש במרינדה גם עבור שיפודי ירקות שונים – כל מה שאתם אוהבים – גבינות, פירות, פטריות!
  • ממרחים – טחינה, חומוס או אפילו צ'אטני מסלט – הם מוסיפים טעמים נוספים.

שאלות ותשובות

מה הסוד בבישול צלעות בצורה מושלמת?
חשוב על טמפרטורת הבשר. לעולם אל תבשלו על חום גבוה מידי והקפידו על פשוטות המרינדה. כל שיטה מביאה לתוצאה אחרת, לכן הקפידו לשים דגש על טכניקות הכנה.

האם אפשר לשמור את הצלעות ולהקפיא?
בהחלט! לאחר שהצלעות הצטננו, אפשר לשים אותן בשקית ואקום או בכל כלי מתאים להקפאה. כל אחד מהם יאפשר לכם ליהנות מאחר כך.

מה המינון הנכון של תיבול?
מרגישים שהטעמים לא מגיעים לקצה שלכם? תוסיפו בהדרגה, אך אל תרבבו פעמיים. אז, הקפידו, וכמובן, על הפלפל השחור הטרי.

איך אוכל לדעת מתי הבשר מוכן?
כבשר, משתמשים בטמפרטורה פנימית; ואין דרך טובה מלהרגיש! לחיצה על הבשר תיתן לכם את המידע הקטן הזה.

ומה אם אני רוצה גרסה דלת פחמימות?
פשוט תתחילו עם ירקות כגון ברוקולי, קישוא, ודליקי עגבנייה. בריא, טעים ומעניין בו זמנית.

האם צריך להשתמש בצלעות עגל?
אם אתם אוהבים טעמים מעודנים, אז אפשר להחליף בעגל. זה יוסיף פריכות לסיום.

האם ניתן להכין צלעות על מחבת גריל?
בהחלט! פשוט ודאו שהמחבת חמה מאוד לפני ההנחה של הבשר, ועל כך תשקיעו כמה דקות לסיום.

מה לעשות אם הצלעות נדבקות לגריל?
יש לשים את הבשר כאשר הגריל חם מאוד ולשמן בפניך היטב, אלא אם אתם נוקבים באירוניה ודווקא אוהבים את הגוף הממעט לעבודה המושקעת!

שוקל להוסיף רטבים?
בטח! רטבים כמו ברביקיו או רוטב יוגורט מצוין מוסיפים קשת חדשה של טעמים.

כמה זמן אפשר לשמור את בשר הצלעות במקרר?
כשהן כבר מבושלות, כדאי לשמור במקרר יומיים-שלושה, אך הזמן בהחלט מוגבל.

עכשיו, אחרי שסיימתם את כתיבת המתכון הזה, הגיע הזמן להשוויץ! שתפו את המתכון עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות שלכם ויידעו אותם שאתם מתייחסים לכישורי הבישול שלכם ברצינות, ובאותה טועמות שמשגעות את החיך. תיהנו!

"`

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *