גלה כמה קלוריות יש בגחנון המפתיע
כמה קלוריות יש בגחנון? גילוי מפתיע על הרחוב הישראלי
בואו נודה על האמת, כולנו אוהבים גחנון. מדובר באחת המאכלים האהובים והנחמדים על ישראלים, שמצליח לשלב בין מתיקות למליחות, ובין נוחות לאותנטיות. אך מה באמת קורה כאשר אנחנו ניגשים למאכל הזה? כמה קלוריות באמת מסתתרות בתוך המעדן הזה? הפעם, נצלול לתוך הגחנון, נבחן את נושא הקלוריות, ונגלה מה זה אומר עבורנו כאן ועכשיו.
גחנון – מה זה בעצם?
הגחנון הוא לחם שטוח שנחשב לאחד מאבני היסוד של התרבות הקולינרית הישראלית. הוא נצרף לתבשילים שונים, משמש כבסיס לקומבינציות מלחמה עם חומוס וירקות, או פשוט נאכל כהנשנוש עצמי. אבל, כשמדברים על קלוריות, מה אנחנו באמת יודעים על מה שמחליק לנו על הלשון ולתוך קיבתנו?
אילו מרכיבים יש בגחנון?
- קמח – בסיס לחם שמהווה את הכמות הגדולה ביותר של הקלוריות.
- מים – אמנם לא תורם קלוריות, אבל חיוני להצלחת הבצק.
- מלח – מוסיף טעם אבל גם קצת קלוריות.
- שמן או חמאה – תורמים למרקם ולטעים, אבל יביאו את הקלוריות למספרים שלא חלמתם עליהם.
אז כמה קלוריות יש בגחנון אחד?
הלחם עצמו, לפי מחקר שנעשה לאחרונה, יכול לנוע בטווח של כ-200 עד 300 קלוריות ליחידה ממוצעת. בהתחשב במרכיבים ובשיטות ההכנה השונות, המספר הזה יכול לגדול, במיוחד אם הגחנון מתובל בשמן או במרגרינה. אז אם תהיתם פעם למה זה מתוק וכבד – קיבלתם את התשובה!
מה קורה כשמוסיפים תוספות?
- חומוס – 100 קלוריות ב-100 גרם.
- סלט – תוספת חיובית מבחינת בריאות, אך יכולה להוסיף עוד 50-100 קלוריות.
- סלסת חריף – אם אתם אוהבים את זה קצת יותר קל על הבטן, שלבו סלסה בחינם!
האם גחנון הוא מזון בריא?
תשובה מורכבת. אם תרצו לשמוע את האמת המרה, הגחנון הוא לא בדיוק סופר פוד. מצד שני, הוא לא רק אנשים ששוקלים כל קלוריה. כאשר אוכלים אותו בטעם ובמידה, ניתן להפוך את הגחנון לנחמד בדיוק.
שאלות נפוצות על גחנון
- האם גחנון הוא אפשרות טובה לדיאטות? תלוי! אם אתם מדליקים אותם עם ירקות וסלטים, כן, אבל אם אתם פשוט משמינים עם חומוס, פחות.
- איך להוריד קלוריות מגחנון? אפשר להשתמש בקמח מחיטה מלאה או להקטין את השמן.
- מה ההבדל בין הגחנון הביתית למסעדה? בדרך כלל במסעדות מוסיפים יותר שומן ככה שזה יהיה יותר טעים – וחיובי לקלוריות!
- האם יש וריאציות בריאות של גחנון? בהחלט! ישנם מתכונים שמאפשרים לבצע בפסוד יותר בריאה.
לפני שאתם אוכלים הבא – מה לעשות?
אם אתם תוהים מתי לגשת לגחנון, אולי כדאי לחשוב על המידע. האם אתם מסתכלים על הקלוריות? האם העונג שמגיע מהטעמים שווה את הקלוריות עודפות? אם נבין את הקשרים הללו, נהיה מסוגלים לקבל החלטות טובות יותר לגבי המזון אותו נצרוך.
סיכום – גחנון, קלוריות וטעמים
אז בשורה התחתונה: גחנון הוא מאכל טעים מאוד, עם כמה קלוריות שמסתתרות בו. להיות מודעים לכך מאפשר לנו לאכול אותו במודעות ולא מתוך לדפוק את עצמנו. גחנון עם ירקות, או גחנון פשוט – השילוב יכול להיות מנצח. אפשר לאכול את זה ביום יום ובשום אופן לא לפשל! אז בפעם הבאה שאתם נוגעים בגחנון, תעשו זאת עם קצת יותר המודעות – ואל תשכחו שהחיים קצרים מדי מכדי לא לאכול את מה שאנחנו אוהבים!
כתיבת תגובה