גלה מה זה בשר ראש ומה עושים איתו

גלה מה זה בשר ראש ומה עושים איתו

מה זה בשר ראש?

אה, הבשר הזה, המדהים הזה של ראש! מהנה, משגע, ומעלף! אין ספק שהוא אחד ממתכוני הגורמה החדשניים והאגדיים ביותר שאנחנו יכולים להעלות בדעתנו. לכל מי שאוהב את עולם הבשרים, בשר ראש הוא תענוג שכולו בריא, עשיר בטעמים, ונראה כאילו כל כוכבי המטבח מתאגדים יחד כדי לייצר מנת על המוגשת לכל אירוע חגיגי או סתם לחיך של אוהבי טעם אמיתי. מה שמיוחד בבשר ראש הוא ההכנה הארוכה שמודיעה על תהליך איטי ומדויק שמבטיח תוצאה נימוחה וטעימה. אז מהי בעצם מנת בשר ראש ומה כל ההיפ היפ הורה הזה? בואו נצלול פנימה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 4 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

על מנת להכין את המנה המדוברת, כל מה שאנחנו צריכים הוא רשימה של מרכיבים פשוטים, אבל יחד עם זאת כל כך טעמים. אז מכם אנחנו רוצים לרשום בדיוק את מה שצריך כדי לייצר את הבשר המתוק הזה:

  • 2 ק"ג בשר ראש
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 6 שיני שום כתושות
  • 3 כוסות מים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 גזרים קצוצים
  • פרוסות תפוח אדמה (אופציונלי)
  • נענע טריף לקישוט (אופציונלי)

שלבי ההכנה

כשאני זוכר את הפעם הראשונה שהכנתי בשר ראש, אני נזכר בחוויות של אלפים (ומן הסתם, כמו תמיד, גם קצת בכישלונות!). אבל הפעם, זה הכין אותי לרגע הזה. וכך, עם כל שלב, השאיפה להגיע לתוצאה המושלמת. אז מה יהיה לנו כאן? הנה השלבים:

  1. מניחים את הבשר בסיר גדול עם שמן זית ומטגנים על חום גבוה עד שהבשר מזהיב.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד הזהבה.
  3. מערבבים את השום הכתוש והפפריקה ומבשלים עוד כדקה.
  4. מוסיפים את המים, הגזר ותפוח האדמה, אם משתמשים, ומביאים לרתיחה.
  5. מורידים את הלהבה למינימום ומבשלים במשך כ-4 שעות, עד שהבשר רך ונמס בפה.
  6. כשהבשר מוכן, מטבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  7. מניחים בצד לשלוש דקות להתקררות.
  8. חתכים לפרוסות ומקשטים בנענע.

שדרוגים אפשריים

כמו כל שינוי במתכון, גם כאן יש מון אפשרויות לשדרוגים. אם אתם רוצים, אפשר להוסיף כמה מצרכים נוספים כדי להעביר את המנה לשלב הבא. לדוגמה:

  • הוספת בקבוק רוטב סויה לשדרוג הטעמים.
  • ניסיון להשתמש בבשרים שונים, כמו שורש או עוף.
  • אפשר להוסיף ירקות שורש שונים כמו תפו”א, קישואים או אפילו בטטה.
  • שדרגו את המנה עם תוספת של תבלינים כמו זטה, סומק או תבלינים חריפים.

שאלות ותשובות

מה זה בשר ראש?
הוא קטגוריה של בשרים, בדרך כלל נצטבר לאורכו של יצור חי, וכאן בכדי לזקק את כל הטעמים של החי.

איזה חלק מתוך הגוף הוא בשר ראש?
בעצם מדובר בנתחי בשר שמבושלים בקפידה, המרגישים לרבים מאיתנו כמו בגדים השוכנים בשירותים.

איך יודעים שהבשר מוכן?
כשהבשר רך ונוח לחתוך, תוך כדי שהטעמים המשגעים יוצאים החוצה.

האם ניתן להשתמש באוף במתכון?
כן, בהחלט אפשר להחליף את הבשר בירקות נוספים או עוף כשתצעדו על המתכון.

אפשר לשים נוצות מתוקות כמו דגים במתכון?
כן! כל מה שיכול להתאים ולטפח את הטעמים יביא לכם נשימה שערורייתית.

איפה ניתן לקנות בשר ראש?
אתם יכולים למצוא בשר ראש במעדניות, בשווקים או אפילו בסופרמרקטים החביבים עליכם.

מה כדאי להגיש ליד המנה?
מנה זו מתאימה בדיוק ליד פרוסות לחם קריספי או לצד אורז בסגנון מקומי.

האם ניתן להקפיא את הבשר לאחר הבישול?
בהחלט, אם נשמור אותו בקופסה אטומה, אנו נשמור על כל הטעמים.

איך ניתן להמיר את המתכון לגרסה טבעונית?
במקום בשר, ניתן להשתמש באפונה ירוקה, חומוס קפוא או טופו.

כמה זמן ניתן לשמור את הבשר במקרר?
את הבשר אפשר לשמור במקרר עד 4 ימים בפחית אטומה, אבל הוא הכי טעים כשאוכלים אותו מהסיר ישר.

אז עשינו את זה! הכניסו את מתכון בשר הראש לתפריט שלכם ושתפו אותו עם חברים לעוד יום מעניין, משגע, ומעלף. בואו נשמח את כולם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *