גלידת יוגורט ללא סוכר מתכון קל ובריא לכל המשפחה

גלידת יוגורט ללא סוכר מתכון קל ובריא לכל המשפחה

גלידת יוגורט ללא סוכר – מתכון מדהים וממכר

מי לא אוהב פינוקים קרים ובריאים, במיוחד כשמדובר בקיץ חם? אני בטוח שלפחות חלקכם חשבתם ששילוב של בריאות והנאה פשוט לא הולך ביחד. בדיוק בשבילכם הכנתי את המתכון המושלם לגלידת יוגורט ללא סוכר! אחרי שתכינו את הגלידה הזו, תבינו שזה לא רק טעים אלא גם בריא, ואתם פשוט לא תפסיקו ללקק את האצבעות. חמישה מרכיבים בלבד, אתם תוהו למה לא חשבתם על זה קודם! אז נתחיל.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן קירור: 3-4 שעות
  • רמת קושי: קליל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשההתרגשות כבר באוויר, הגיע הזמן לחשוף את הסוד! לפני שנצלול לתוך המתכון המדהים הזה, הנה מה שתצטרכו:

  • 500 גרם יוגורט יווני ביוונן – לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבונים!
  • 2 בננות בשלות – הן יוסיפו מתיקות טבעית מעולה.
  • 150 גרם פירות יער (תותים, פירות יער כחולים, או אוכמניות) – טעימים ומרעננים.
  • 2 כפות דבש או סירופ מייפל (לגרסה טבעונית) – אבל זה לגמרי אופציונלי!
  • מיץ מחצי לימון – אז מה חשבתם, שצריך קצת חמצמצות כדי לעניין את החיך שלנו.

מרכיבים חלופיים

אם אתם חובבי שינויים (ומי לא?), אתם יכולים לנסות את הגלידה הזו גם עם כל מיני רכיבים אחרים. ליצור גרסה ללא מבוססת חלב? פשוט החליפו את היוגורט ביוגורט סויה או קוקוס! זה ייתן טעם שונה ונפלא. רוצים להוסיף קצת שוקולד? שוקולד מריר ללא סוכר יכול להיות תוספת מצוינת. אל תשכחו להתנסות!

שלבי ההכנה

והנה מגיע החלק הכיפי! כל שלב כאן הוא מלא בנעימות ובכיף, וכולנו יודעים שמהרגע שנכנסים למטבח הכל הופך לקסום.

  1. קולפים את הבננות ומניחים אותן במעבד מזון.
  2. מוסיפים את היוגורט היווני, מיץ הלימון ודבש (אם בחרתם להשתמש).
  3. מעבדים את כל הרכיבים יחד עד שהתערובת חלקה ואחידה.
  4. מוסיפים את פירות היער ומערבבים בעדינות, כך שהם לא יתפרקו.
  5. מעבירים את התערובת לכלי אטום או לתבניות גלידה.
  6. משרים במקפיא למשך 3-4 שעות עד שהגלידה מתקשה.
  7. כשהגלידה מוכנה, יוצאים מהמקפיא, מחכים כ-5 דקות כדי לשחרר אותה בקלות ומגישים!

לתוספות שדרוגים אפשריים

אין גבול לבחירה שלכם! תוספות כמו אגוזי לוז קצוצים, שוקולד מריר קצוץ, או קוקוס גרוס יכולים להוסיף טוויסט מעניין. מכניסים לתוך התערובת או מפזרים למעלה – הבחירה בידיכם! חוץ מזה, תוספת של רטבי פירות מעל יכולה לספק את הפינוק הקטן הזה שיגרום לכל אחד לרצות לקבל עוד כדור.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הגלידה עם יוגורט דל שומן?

בוודאי! יוגורט דל שומן יכול לתת תוצאה טובה, אבל כדאי לדעת שהתוצאה תהיה פחות עשירה בנעימות.

האם ניתן להשתמש בפירות קפואים במקום פירות טריים?

כמובן! פירות קפואים לא רק יוסיפו מרקם קרמי, אלא גם יהיו ממש נוחים למי שאין להם פירות טריים בהישג יד.

כמה זמן אפשר לשמור את הגלידה במקפיא?

הגלידה נשמרת במקפיא כ-2-3 שבועות, אבל אני בטוח שלא תצליחו להחזיק מעמד כל כך הרבה זמן.

האם ניתן להחליף את הבננות במרכיב אחר?

כן! ניתן להשתמש במנגו או אבוקדו למי שמעדיפים. זה לא רק בריא, אלא גם יוסיף טעם נפלא!

מה לעשות אם הגלידה קפואה מדי?

לא נורא! פשוט הוציאו חזקה מהמקפיא ותנו לה להיות בחוץ במשך כמה דקות לפני שמתחילים לשרת.

האם אני יכול להשתמש ביוגורט טעמי?

תשובה ממליצה – לא כדאי! אנחנו רוצים שליטה על המתיקות והטעמים, ולכן כדאי להעדיף יוגורט פשוט.

כיצד נכון להגיש את הגלידה?

שימוש בכדורי גלידה הוא אידיאלי! תפזרו מעט פירות יער מעל ותרגישו את הייחודיות של המנה.

באיזה קיץ אחר ניתן להכין את הגלידה הזו?

אתם בהחלט יכולים להכין את המתכון גם בחורף! סתם תייצרו אותו והקפיאו. זה עובד בכל עונה.

כמה קלוריות יש בגביע גלידה כזה?

הגלידה הזו יחסית דלת קלוריות, במיוחד אם משווים את זה לגלידה קלאסית עם סוכר – אתם תופתעו מההבדלים!

האם ניתן להחליף דבש בסוכר?

אפשר בהחלט, אבל שימו לב שסוכר ידרוש יותר מים בתערובת. לכן, אני ממליץ להמשיך את המתכון כמו שהוא.

אז יאללה, לקחו את המתכון המושלם הזה והעבירו אותו לחברים, כי עונג שיתוף הוא חלק מההנאה! אל תשכחו לצלם and share את הגלידה שלכם ברשתות החברתיות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *