דלעת עם קינמון בתנור – מתכון שיגרום לכם לטרוף!
היכולת לחדש אינה נגמרת לעולם
דלעת בתנור עם קינמון היא לא סתם תוספת על השולחן; מדובר במנה שמצליחה לעטוף את הבית בניחוחות חמימים ומרגיעים. כששומעים את הצליל של הדלעת שנחתכת והעיסוי שלה בתערובת הקסומה של קינמון, כל חושי מתחילים להתעורר. אתם מתכוננים לנסות את הפלא המדהים הזה.
נכון, דלעת לא תמיד הייתה כוכבת השואו במטבחים שלנו. היא התחילה את חייה בתור ירק די שולי, אבל בשנים האחרונות היא מצאה את מקומה על שולחנות החג ובמנות יומיומיות. רבים לא יודעים שלהכין דלעת היא משימה מאוד קלה, והאפייה מתבלת את הטעם שלה במרקם נימוח ומושלם, שמשגע את החיך. אז יאללה, בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
– זמן הכנה: 15 דקות
– זמן בישול: 45 דקות
– רמת קושי: קלה
– המנה מספיקה עבור: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
אז מה אנחנו צריכים על מנת להפוך את הדלעת הזאת למדהימה?
– 1 דלעת בינונית (בחרו לבישול או לאפייה, שניהם מתאימים)
– 3 כפות שמן זית איכותי
– 2-3 כפות סוכר חום (או קינמון נוסף למי שאוהב מתוק)
– 1-2 כפיות קינמון טחון
– מסמרי מלח
– חופן אגוזי מלך קצוצים (למגע אגדי), או שקדים קלויים
נשמע טוב, נכון? זה הזמן לצלול לתוך עולם המחשבות על רכיבים חלופיים.
אם אתם רוצים גרסה טבעונית לחלוטין, פשוט החמיצו את הסוכר החום או השתמשו בדכדוך של אגבה במקום. עבור פתרון ללא גלוטן, המנה הזו מתאימה כבר באופן אוטומטי.
שלבי ההכנה
עכשיו, אחרי שהתאמתם את כל הרכיבים, הגיע הזמן לצלול לשלבים הבאים:
1. אנחנו מחממים את התנור על חום גבוה, בערך 200 מעלות צלזיוס.
2. חותכים את הדלעת לשניים, מסלקים את הזרעים ומניחים אותה חצויה על תבנית אפייה.
3. בעזרת כף, מגישים שמן זית על הדלעת ומוסיפים את סוכר החום.
4. מפזרים קינמון בנדיבות.
5. מוסיפים מעט מלח – זה תמיד משדרג!
6. מכסים בנייר אלומיניום להחזקת הלחות.
7. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות.
8. אחרי 30 דקות, מסירים את הנייר ומאדים מחדש, שימו לב שהדלעת רכה.
9. לאחר כ-15 דקות נוספות, ניתן להוציא את הדלעת מהתנור.
10. מפזרים אגוזי מלך קצוצים או שקדים מעל, ואם יש לכם קצת דבש, זה הזמן לשדרוג המיוחד.
מהמם, נכון? היה כל כך כיף להכין את הדלעת והייתם יכולים להרגיש את הארומה הבלתי נגמרת שמילאה את החלל.
תוספות ושדרוגים אפשריים
לא מאמינים באפשרויות? יש אין ספור דרכים לשדרג ולהחיות את אותה דלעת!
למשל, אפשר לשדרג את המנה עם פירות יבשים כמו צימוקים או פרגיות, שיביאו ניגודים מושלמים. אפילו פרוסות של תפוחי עץ יחד עם הסוכר והקינמון יכולים לשדרג את הטעם ולתת טוויסט מעניין.
למי שאוהב מתוטיק, ניתן גם להוסיף קצת מסוכר קוקוס או רוטב מציפוקי לשדרוג בלתי נגמר.
שאלות ותשובות
מה עושים אם אני לא אוהב קינמון?
אפשר פשוט להתעלם מהקינמון ולהשתמש בתבלינים אחרים כמו ג'ינג'ר או אפילו כמון שיתאימו לדלעת ויתנו טעם שונה לחלוטין.
האם אפשר להכין את המנה הזאת על גריל?
בהחלט! אם אתם בעלי גריל לא שגרתי, פשוט הכינו על הגריל בשיטה של סו וויד או בנייר כסף.
מה הם היתרונות הבריאותיים של דלעת?
הדלעת מלאה בוויטמינים, סיבים תזונתיים ויכולה לשדרג כל תפריט בריא.
האם אפשר לאחסן דלעת אפויה?
כן, אפשר לשמור במקרר ולהשתמש במשך יומיים-שלושה אחר כך.
מדוע צריך לכסות בנייר אלומיניום?
זה עוזר לשמור על הלחות ולהגביר את ריכוז הטעמים.
מה קורה אם אני מתעורר ולא רוצה אוכל מתוק?
הדלעת הזו נהדרת גם כמנה מלוחה, פשוט הורידו את הסוכר ותוסיפו תיבול של עשבי תיבול.
איך יוצא המרקם?
מרקם הדלעת יוצא רך, נימוח ומדהים! פשוט נמס בפה.
האם הילדים אוהבים את זה?
קשה להאמין שאין ילד שעליו לא מתהדר בחיוך אחרי פרוסת דלעת כזו.
האם אפשר לשדרג עם קצפת?
בהחלט! כמו שהמלצתי על אגוזים, קצפת מחלב קוקוס או עיקרית עם דבש יכולות להיות השדרוג המושלם!
מתי הכי טוב לפנק את עצמי במנה הזו?
העונה האידיאלית לדלעות היא הסתיו. תחושת הנוחות והחמימות מלווה אותנו בכל ביס.
המתכון הזה לא יאכזב אתכם ובטוח יהפוך לאחד מהרגעים המהממים של מסיבות החג שלכם. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה, להפיץ את הטעם המדהים הזה!
כתיבת תגובה