הכינו את מתכון הטפיוקה הדיאטטי הכי קל וטעים
מתכון טפיוקה דיאטטי – קינוח אגדי ושורף קלוריות!
דמיינו לעצמכם שאתם מתיישבים לארוחה מפנקת, כאן, במרכז השולחן נמצא קינוח מדהים, אבל לא סתם קינוח – טפיוקה דיאטטי, שכמעט ולא מכיל קלוריות, ומרגע הראשון שאתם טועמים אותו, הוא חודר ללב בכל ביס! מה אפשר לבקש יותר? טבעי, טעים, קל ועם הרבה גיוון אפשרי. בקיצור – קינוח שמשגע את הטעמים. אין כזה דבר! זהו מתכון שיגרום לכם לרצות להפסיק עם שאר הקינוחים על מנת להקדיש לו את כל תשומת הלב. אז בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות רמת קושי: קל | מנות: 4-6
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6
הרכיבים הדרושים
בכדי להכין את הקינוח המושלם הזה, נדרשים לנו מרכיבים פשוטים, שכולנו יכולים להשיג בקלות במכולת הקרובה:
- 100 גרם גרגרי טפיוקה (מומלץ שימוש בטפיוקה קטנה)
- 500 מ"ל חלב קוקוס (או חלב מש Almonds לטבעונים)
- 2 כפות סוכר קוקוס (או ממתיקים דלי קלוריות כמו סטיביה)
- 2 כפות וניל טהור
- פירות טריים לקישוט – תותים, מנגו או קיווי למשל
- קורט מלח
לאחר שמדובר במרכיבים, נשאלת השאלה: כיצד נוכל לגוון את המתכון הזה? יש המון אפשרויות – אפשר לשדרגו עם תוספת של שוקולד מריר לא ממותק, אגוזים קצוצים או אפילו קקאו לשדרוג המראה והטעמים. כמובן שככל שנקשיב לעצמנו, נדע מה הטעמים שאנו אוהבים.
שלבי ההכנה
וכעת, לקראת הכנת הקינוח המוקדם להיכנס למקרר! כל שלב משפיע על המראה, הטעם והאווירה של המתכון. כך נעשה את זה:
- בוחרים סיר קטן וממלאים אותו במים. מחממים את המים על חום בינוני.
- מוסיפים את גרגרי הטפיוקה למים ומבשלים כ-15 דקות או עד שהגרגרים מתייצבים.
- במקביל, בסיר נוסף, שופכים את חלב הקוקוס ומוסיפים את הסוכר והמלח. מחממים על חום נמוך.
- כשהטפיוקה מוכנה, מסננים אותה ומעבירים אותה לסיר עם חלב הקוקוס. מערבבים היטב.
- מוסיפים את הווניל ומערבבים עוד פעם כדי שהטעמים יתמזגו.
- מעבירים את התערובת לכלי טעים, ומניחים במקרר להתייצבות למשך כ-30 דקות.
- לאחר שהקינוח התייצב, חותכים את הפירות המועדפים עליכם ומניחים אותם על גבי הקינוח.
- מעבירים את הקינוח המדהים לשולחן ומזמינים את האורחים שלכם להתענג עליו!
אפשר בהחלט לשלוח איתם מעט רוטב שוקולד או קרם קוקוס ליד, כדי להעצים את חווית הטעמים עם הקינוח המושלם הזה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
רוצים לשדרג את הקינוח? הוסיפו פירות יער, אגוזי לוז קצוצים או רוטב פירות שמכינים מתערובת של פירות עם ממתיק במשך 10 דקות על הכיריים. התוצאה תהיה מושלמת!
שאלות ותשובות
אם אני רוצה להכין את המתכון ללא סוכר, מה אוכל לשים?
באפשרותכם להחליף את הסוכר בדמררה בטבעים או בממתיקים שונים כמו סטיביה או סוכר קוקוס.
האם יש אפשרות להכין מתכון זה עם חלב אחר?
בוודאי! אפשר להשתמש בחלב שקדים, חלב סויה או כל חלב אחר שאתם אוהבים. זה ישפיע על טעם הקינוח, לכן בחרו לפי ההעדפות שלכם.
איך להגיש את הקינוח בצורה יפה?
אפשר לשים את הקינוח בכוסות שקופות, לקשט בכלי מיוחד עם פירות נוספים שיתאימו לצבעים, להוסיף נענע ואפילו לשים ממש נגיעה של שוקולד מומס.
האם זה יכול להתאים לפיתוח דמויות שונות?
בהחלט, אם אהבתם את הטעמים, תוכלו ליצור גרסה נוזלית תהיו עם חלב קוקוס ולטפל בו בקירור ממושך כדי לסייע לחבריו המתקדמים להפוך את הטעמים לשילוב החמים.
למה אני צריך לבשל את הטפיוקה ככה הרבה זמן?
זה עוזר לשחרר את העמילן וליצור את המרקם הנכון שמעניק לטפיוקה את התחושה האווירית.
האם ניתן להכין את זה מראש?
בוודאי, הקינוח יישאר בסדר גודל מעולה במקרר למשך יומיים. באם אתם רוצים להכין באופן מיידי, השתדלו לא לשים את הפירות בפרק זמן הארוך.
מה אם אני רוצה גרסה ללא גלוטן?
טפיוקה היא כמובן מתאימה, מכיוון שהיא טבעית ולא מכילה גלוטן. אז כל קו הכנתו יהיה בעצם ללא גלוטן.
כמה סוכר אני יכול להוסיף כדי לשמור על רפואת מאוזנות בגרסה זו?
כמובן כל ממתיק או ממתיקים שתרצו לשלב, אך עקבו אחר הכמות – พערים הם 15-25 גרם.
מה אם מתחשק לי לגרסה משגעת יותר?
שדרגו עם גרגירי קקאו, שוקולד או אגוזים קצוצים. זה בהחלט ילך לעבודה וישפר את הטעמים.
נשארו עוגיות טפיוקה? מה ניתן להכין עם זה?
נשארים עם קינוח חرزי להוסיף בכל בבסיס קינוח שוקולדי!
העוסק במזון והכנתו ב-נועם הוא תמיד מרגש אותי. אני מבקש מכם לשתף את המתכון עם כל החברים ועובדים וליהנות מדי יום מטעמו המהמם של הקינוח!
כתיבת תגובה