הכינו קציצות בשר ברוטב צהוב שישגעו אתכם
"`html
מתכון לקציצות בשר ברוטב צהוב
תארו לכם את הרגע הזה שבו אתם נכנסים למטבח, פותחים את המקרר ומגלים את חומרי הגלם המושלמים להכנת קציצות בשר ברוטב צהוב. העיניים שלכם זוהרות, הפה מתחיל לרטוב, ואתם כבר יכולים לדמיין את הניחוח המטריף שמתפשט במטבח. מדובר באחד המתכונים המדהימים והמשוגעים ביותר שאתם תכינו, שיגרום לכולם ללקק את האצבעות. הקציצות האלו הן על גבול המעלפות, והן תוספו בשמחה לכל שולחן חגיגי או סתם לארוחת ערב משפחתית. אז בואו נתחיל.prepare
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- כמות מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם בשר טחון (אידיאלי – בשר בקר או עוף)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית סומאק (או לערז'ה למי שאוהב)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- 1 קופסה(400 מ"ל) רוטב עגבניות
- 1 כפית куркуמה (כורכום)
- 1/2 כוס מים (לרוטב)
מרכיבים חלופיים
למי שרוצה להכין גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בטחינה טחונה, או בבשר מזוייף שעשוי מקטניות. כל אחד מהם ייתן לתוצאה סופית טעמים מדהימים! כמובן שאפשר לשדרג את המנה אפילו עם שמן קוקוס במקום שמן זית או אפילו להוסיף קישואים קצוצים לתערובת.
שלבי ההכנה
כשהגענו לשלב ההכנה, זה הזמן להזכיר שזה ממש פשוט ונעים להכין את המתכון הזה. זה לא רק אוכל, זו חוויה.
- מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ, השום הכתוש, הביצה, פירורי הלחם, הפטרוזיליה ומסמכים כמו כמון וסומאק.
- מתבלים במלח ופלפל ונערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מבשלים מים בסיר וכשמים רותחים, טורפים קציצות בעזרת ידיים רטובות וזורקים למים. מבשלים 10 דקות או עד שהקציצות צפות.
- מניחים את הקציצות המוכנות על מטלית סופגת.
- בסיר אחר, מחממים שמן זית ומוסיפים את רוטב העגבניות, כורכום ומים, מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים על חום נמוך 20 דקות.
תוספות או שדרוגים
נמאס לכם מהמתכון "רגיל"? אתם יכולים לשדרגו עם תוספות מפתיעות כמו צימוקים מושרים במים רותחים על מנת להוסיף חולשה, או חומוס מבושל לאנשים שאוהבים את הקראנצ'י. גם שמן שומשום יכול להוסיף טעמים מעניינים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להקפיא את הקציצות?
כמובן! אני ממליץ להקפיא לפני הבישול, זה שומר על המרקם ונותן לקציצות לטפוס את הטעמים בצורה טובה יותר.
איזה סוג בשר הכי מומלץ להשתמש במתכון?
בשר עוף הוא זול יותר לעניין הבריאותי, ובשר בקר נותן טעמים עוצמתיים ביותר – הכל תלוי בטעמים והכשרות שלכם.
אם אני רוצה להפוך את זה לארוחה דלת פחמימות, מה לעשות?
תוכלו להכין קציצות צבעוניות משעועית שחורה עם ירקות מגוונים ורוטב עגבניות שיהיה תחליף מצוין לאורז.
האם יש צורך להשתמש בבצל ובשום?
אישית אני ממליץ להשאיר אותם, אבל אז אפשר להחליף אותם באבקת בצל ושום… טעים כמו סבתא!
עד כמה אפשר להכין את הקציצות בגדלים שונים?
אפשר להכין קציצות גדולות יותר להגשת נוחות, להתאים לגודל הפה של כל אחד. הכל בסדר!
מהו הזמן המומלץ לבישול ברוטב?
בישול ארוך של 20-30 דקות נותן למרכיבים לשתף פעולה בצורה הטובה ביותר.
האם אפשר לגרום לרוטב להיות חריף?
בואו וכך דברו שנייה! כן, הוספת קצת צ'ילי – תוספת מושלמת לרוטב.
איזו תוספת כדאי להגיש עם המנה?
אני ממליץ על אורז לבן (או בריא), ומניסיון שלי, סלט ירקות מרענן מושלם לצמוד ליד.
האם המתכון דורש הרבה שימון ומינון?
בכל המתכון כשמחממים על חום אתה יכול להרגיש שזה בכוכב: זה לא משגע.
האם ניתן להכין את הקציצות מראש?
בדיוק! תכינו, תקפיאו והן יהיו מוכנות מתי שרק תרצו.
אז מה אתם מחכים? כנסו למטבח, הכינו את הקציצות המדהימות הללו והגישו אותן לכל מי שאתם אוהבים. המנה הזו היא אנטי-ואירית שניסויים בהונאה – לחלוטין מושלמת!
אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. בואו נבנה קהילה של קציצות על הכנה אמיצה, משגעות!
"`
כתיבת תגובה