הכנת פול כמו בשוק: מתכון קל ועשיר בטעם
מתכון מענג של פול מעולה
ממש כמו הטעמים הים-תיכוניים שכולנו אוהבים, להכנת פול יש סודות לא מעטים! דמיינו לעצמכם את השמש זורחת על עיר חוף, ריחות של תיבול וזמן משפחתי לעבור בשולחן. עכשיו, יכלו להיות לכם את כל אלה, והכי טוב – אתם גם תכינו את זה בעצמכם! מתכון פול כל כך טעים ומדהים, שאי אפשר להפסיק ללקק את האצבעות בין ביס לביס. אז קדימה, בואו נתחיל!
זמן הכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
למרות שמדובר במתכון פשוט ביסודו, הוא טומן בחובו טעמים שמכתיבים את האופי של זה. בוודאות, רכיבים טריים ומרעננים יתרמו לאווירה הפולקלוריסטית שתהיה סביב השולחן.
- 1 ק"ג פול ירוק (שכמו שהיה בסופר או אצל הירקן)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2-3 שיני שום, כתושות (על טעמים חדשים לא מדברים, מצד שני, אל תצטנעו)
- חצי כוס שמן זית איכותי
- 2 כפות שטוחות כמון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- מיץ מלימון אחד (שיהיה מרענן)
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (אחרת מה עשינו?)
- 1/2 כפית צ'ילי חריף (ככה תוסיפו את המטבח המזרחי)
שלבי ההכנה
הכנה של פול היא אמנות. יש שיטה, יש ידע, ויש גם טעם אלוהי. בואו ניכנס לתהליך שבו כל שלב גם מוסיף טעם וגם נוגע בלבבות החובבים במטבח.
- שמים את הפול במים ומשרים אותו למשך הלילה (אחרי כל הזמן הזה, הוא יחזור אליכם משגע!)
- משרים בירקות לחמם את השמן בסיר על חום בינוני, ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מבשלים עד שהבצל מתחיל להשחים.
- נוסיפים את השום הכתוש ואחריו את הכמון – רגע לפני שהניחוחות מתפשטים בבית!
- סוחטים את המיץ מלימון אחד, ומוסיפים אותו יחד עם הפול שהושרה למים.
- מוסיפים מים עד שהרכיבים מכוסים, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
- מבשלים על חום נמוך במשך שעה, עד שהפול מתרכך וכולל את כל הטעמים הדינאמיים.
- כשהפול מוכנה, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והצ'ילי החריף. עכשיו התיבול אוטוטו מוכן!
גרסאות חלופיות
ישנן כמה אפשרויות לשדרג את המתכון או להפוך אותו ליותר בריא. אם אתם טבעונים, פשוט הימנעו מכמון ותבלו בעזרת עשבי תיבול טריים נוספים! גם אפשר להמיר את השום בשום שחור, כך שהוא יקנה לפול טעם קצת שונה וטעים. לאלו שרגישים לגלוטן, הפול עשוי מחומרים ללא גלוטן לחלוטין, כך שאתם יכולים ליהנות ממנו בבטחה.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כדי להתקדם ולהפוך את המנה למעלפת, חשבו על תוספות כמו טחינה. שמן זית זית על הפול או חיזוק עם בצל קצוץ מטוגן. במידה וברצונכם לשדרג עוד, שסוויטרגו עדינים יחד עם פלפלים קלויים יעשו את הפול לחוויית טעמים מהחלומות!
שאלות ותשובות
איך ניתן לשמור את הפול למחרת?
כדאי לשמור אותו במיכל סגור במקרר. בצורה כזו, גם בסופו של דבר, המנה תישאר עם טעמים ניסיוניים.
האם אפשר להקפיא פול?
כן! ניתן להקפיא במשך כחודש, אך מומלץ להפשיר אותו במקרר ולא על ידי חימום במיקרוגל.
מה ההבדל בין פול ירוק לפול חום?
מספר עסקים מבוססים על פול ירוק והפול החום נשאר עמיד. התוצאה עלולה להיות שונה, כך שהירוק עדיף למי שאוהב טעמים קלים יותר.
על מה חשוב להקפיד בעת הכנת פול?
כשאתם מבשלים פול, חשוב לשמור על זמן הבישול המדויק – שכן בישול יתר יכול לגרום לכך שהפול תהיה קלוקלת.
איך ניתן להפוך את הפול לפחות חריף?
פשוט, הימנעו מהצ'ילי החריף שמתוספת למתכון.
מה ניתן להוסיף לפול על מנת שיהיה טוב יותר?
רוטב טחינה יכול לשדרג את המנה בצורה מדהימה. גם תפוח אדמה מבושל על גבי הפול יכול להיות שילוב מהנה.
האם פול נחשב לאוכל בריא?
בהחלט! מעולה לבניית שרירים ומסייע לתחושת השובע.
כמה זמן פול יכול להחזיק בפריזר?
כפי שצוין, עד כחודש, כדאי להקפיד על גובה טמפרטורה קבוע.
מה הסוד למנה אלוהית של פול?
הפול צריך להיות מבושל באהבה! טיב המרכיבים חשוב מאוד – רעננים, לא קפואים.
אילו תוספות אפשר לשים עליה?
קצת יותר פטרוזיליה קצוצה או גם קוביות עגבנייה שאותן אפשר להניח על המנה.
אם נהניתם מהמתכון, אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות! זה גם משפיע על מחקר על קידומים של טעמים במחקרי אוכל. אנחנו בטוחים שגם החברים שלכם יהנו!
כתיבת תגובה