המתכון האולטימטיבי: כדורי שוקולד של פעם
כשמעלת הדובדבנים האפויות מהביס הראשון נמסה על הלשון, וכדורי השוקולד המושלמים הללו מתפרקים ברכות בפה… לא, זה לא חלום! אלו הם כדורי השוקולד של פעם – משהו מושלם שיזכיר לכם את ימי הילדות, התקופה שבה כל דבר היה פשוט והממותק היה כזה מפתיע ומשמח. אז אם אתם גם מרגישים נוסטלגיה מטורפת עכשיו ותחשבו "ממכר! אני חייב להכין את זה!", אתם לגמרי במידה נכונה.
זמן הכנת המתכון
• סה"כ זמן: 30 דקות
• רמת קושי: קל
• מתאים ל: 20 מנות
צעדו אל תוך המטבח שלכם, כאשר הזיכרונות מתערבלים באוויר כמו קקאו בערבול – רשימת המרכיבים מחכה לכם!
הרכיבים הדרושים
• 200 גרם ביסקוויטים פשוטים שבורים לפיסות קטנות.
• 100 גרם חמאה מומסת.
• 1 כוס אבקת סוכר.
• 4 כפות קקאו לא ממותק.
• ½ כוס חלב קר.
• 1 כף קוניאק (אופציונלי – אבל בהחלט משדרג!).
• 3 כפות ריבת חלב.
• 100 גרם שוקולד מריר מומס.
• מעט קוקוס טחון לציפוי או אבקת קקאו נוספת.
הגעתם עד כאן? שמחים לשמוע! אז בואו נתחיל.
שלבי ההכנה
סבלנות, אהבה רבה והרבה זיכרונות – זה כל מה שצריך!
1. תחילה, טחנו את הביסקוויטים לפיסות קטנות. לא לפנקים en basque, אלא פשוט לשבור אותם. זו הזדמנות נהדרת לשחרר קצת לחצים!
2. בקערת ערבוב גדולה, המצבנו את הביסקוויטים הכתושים ותוסיפו להם את החמאה המומסת.
3. עכשיו, הראו לאבקת הסוכר והקקאו את מקומם בתוך הקערה. זרים אותם פנימה וערבבו היטב.
4. כדאי לשפוך על הכל חלב קר, ולהוסיף את הקוניאק אם רוצים. האם אתם מרגישים את הארומה של הקוניאק כבר באוויר? נהדר!
5. האמת והתטיב היא בקערה. עכשיו מוסיפים את ריבת החלב והשוקולד המומס ומערבבים היטב עד שמתקבל מרקם יציב ודביק.
6. השלב הבא הוא לקחת קצת מהעיסה שנוצרה, ליצור כדור קטן בעזרת הידיים ולרדדו בקוקוס טחון או אבקת קקאו, מה שאוהבים.
7. את הכדורים שהתגלגלו, יש להניח על תבנית מכוסה בנייר אפייה ולהכניס למקרר למשך שעתיים לפחות על מנת שיתקשחו ויקבלו את המרקם המהמם שלהם.
ואם במקרה אתם לא עורבים אחרי כל שוקולד… אני לא יודע איך זה קרה, אבל תמיד יש מרכיבים חלופיים!
מרכיבים חלופיים
• גרסה טבעונית – פשוט להחליף את החמאה בקוקוס טחון (הקוקוס מוסיף מרקם פריך וטעם מרענן), ואת השוקולד המומס לשוקולד טבעוני.
• גרסה ללא גלוטן – ביסקוויטים ללא גלוטן עושים את העבודה נהדר!
• גרסה דלת סוכר – השתמשו בסוכריות דלות סוכר וטוספו ממתיק טבעי במקום אבקת הסוכר.
נגיעות אחרונות תמיד יכולות לעשות את כל ההבדל! הנה קצת על תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון הזה של כדורי שוקולד.
תוספות ושדרוגים אפשריים
חברים, אל תתפסו לעצמכם – לפעמים חול המועד הוא הזמן לשדרג את המצב ולנסות דברים חדשים:
• הוסיפו מעט גרגירי קפה לעיסה כדי לתת לכדורי השוקולד טעם קפה ממכר.
• פזרו מעל הכדורים שוקולד ממולא באגוזים או שקדיות קלויים.
• השתמשו בשבבי תפוז מיובשים לעטוף את הכדורים ליצירת חמיצות מרעננת.
והנה, הגענו לחלק האחרון…
שאלות ותשובות
מהו המרקם של כדורי השוקולד של פעם?
הם נמסים בפה, ברגע שהם נכנסים לפה הם מתפוררים לרכות ממכרת. המזכירה את ימי ילדות והכנת התופינים במטבח של סבתא.
כמה זמן ניתן לשמור את כדורי השוקולד הללו?
זה תלוי בכמה מהר כל משפחה מתחסלת את המנות… אך בדרך כלל עדיף לשמור אותם במקרר עד שבוע. תמיד טוב שהם יהיו בהישג יד כשהחשק למתוק תוקף!
האם ניתן להוסיף תמצית וניל לעיסה?
בוודאי, תמצית וניל יכולה להיות תוספת נהדרת ולהעשיר את הטעם עוד יותר.
האם אפשר להשתמש בחומרים אורגניים?
בוודאי! תמיד עדיף להשתמש במרכיבים איכותיים ואורגניים כשאפשר.
איך ניתן להכין את הכדורים בצורה מהירה יותר?
כדי לזרז את התהליך, אפשר להשתמש במעבד מזון כדי לטחון את הביסקוויטים ובמיקסר לערבב את כל היתר.
האם ניתן להקפיא את כדורי השוקולד?
כן, אפשר להקפיא אותם ואחר כך להפשיר בקירור לכשעה. זה מונע מהכדורים להתפרק ושומר על רכותם.
האם יש דרך להפוך אותם לקצת פחות מתוקים?
פשוט מאוד – צריך להפחית את כמות אבקת הסוכר ולהשתמש בשוקולד מריר בעל תכולת קקאו גבוהה יותר.
מהו הטעם המתקבל מהקוניאק בכדורי השוקולד?
הקוניאק מוסיף טעם עמוק ומעט ארומטי לכדורים, ומוסיף עוד מימד של טעם לחובבי האלכוהול.
האם אפשר לגלגל את הכדורים בסוגים שונים של ציפוי?
בהחלט! מלבד קוקוס וקקאו אפשר לנסות גם שקדים גרוסים, סוכריות צבעוניות, אגוזים כתושים ועוד.
האם אפשר להכין את הכדורים עם ילדים?
בדיוק בגלל שהמתכון פשוט ומהנה, הוא מושלם להכין יחד עם הילדים. זה זמן נהדר שלהם ללמוד במטבח ולזכות בחוויה מתוקה!
ואם הכנתם את המתכון הזה, שתפו את התמונות וחוויות שלכם ברשתות החברתיות. זה נשמע אגדי וכולם יהנו מלתת לכם תשומת לב על היצירה המושלמת שלכם!
! בתיאבון
כתיבת תגובה