המתכון הטוב ביותר לפשטידת בטטה פרווה שתפתיע אתכם!
מי מאיתנו לא רוצה להתפנק במנה חמה, נימוחה ונמסה בפה באמצע היום הקריר הזה? היום אני מביא לכם את המתכון לפשטידת בטטה הכי טעמים שיש, מדריך אגדי שייקח אתכם שלב אחר שלב לזמן של שלמות במטבח. באמת, אין שמחה גדולה יותר מזה. בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון: 50 דקות
• רמת קושי: קל
• מתאים ל-8 מנות
כשאני חושב על חורף, אני תמיד נזכר בפשטידת הבטטה של סבתא. זו הייתה מנה חמה, משגעת ושופעת טעמים, שהיא הצליחה לעורר בנו שמחה והתפעלות כל פעם מחדש. בהשפעת האגדה הזו, החלטתי לחדש ולהמציא גרסה שלי. המתכון הזה לא רק פשוט וקל להכנה, אלא גם מענג לכל החושים. תדמיינו את ניחוחות הבטטה האפויה שמשתלטים על כל המטבח, ובכל פעם אתם מנסים להידחק למטבח ולהגניב כמה ביסים.
הרכיבים הדרושים
כמובן, אין פשטידה בלי רכיבים. בואו נראה מה אנחנו צריכים כאן:
• 1.5 ק"ג בטטות (קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ)
• 3 ביצים
• 1 כוס קמח
• 1/2 כוס קמח תפו"א (כדי לשמור על האווריריות של הפשטידה)
• 1/2 כוס שמן זית
• 1 בצל קצוץ דק
• 3 שיני שום כתושות
• 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
• 2 כפות סוכר חום (במה קורה פה עם הסוכר? אין דאגה, הוא רק מוסיף מרקם מושלם)
• 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
• מלח ופלפל לפי הטעם
טיפ מגניב: אם רוצים גרסה טבעונית של הפשטידה, אפשר להחליף את הביצים ב-1/3 כוס רסק תפוחים לכל ביצה, ואת הקמח הרגיל בקמח חומוס.
שלבי ההכנה
עכשיו, בואו ניכנס למטבח ונתחיל לעבוד על הקסם המדהים שלנו. זכרו, פשטידת בטטה אמורה להיות מפנקת, אז קחו את הזמן ותיהנו מהתהליך!
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
2. מרתיחים סיר גדול עם מים ומבשלים את קוביות הבטטה עד שהן רכות (בסביבות 10-15 דקות).
3. מסננים את הבטטה ומעבירים לקערה גדולה. מועכים את הבטטה לפירה חלק.
4. במחבת גדולה, מחממים את השמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים ומפיצים ריח משגע.
5. מערבבים את הבצל המטוגן עם פירה הבטטה בקערה, מוסיפים ביצים, קמח, קמח תפוחי אדמה, פטרוזיליה, סוכר חום, אגוז מוסקט, מלח ופלפל.
6. מערבבים הכל בעדינות עד שכל הרכיבים משתלבים בצורה מושלמת והתערובת הופכת לאוורירית.
7. משמנים תבנית אפייה (גודל 20×30 ס"מ) ושופכים לתוכה את התערובת, מהדקים בעדינות.
8. אופים בתנור שחומם מראש כ-35 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה ונראית משגעת.
כמה מרגש לראות את הפשטידה שלנו נראית מושלמת בתוך התנור, מרנינה את החושים עם הניחוחות המדהימים שלה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אני תמיד ממליץ על שדרוגים ותוספות, כי מי לא אוהב קצת גיוון? בואו נחשוב איך להוסיף עוד יותר טעם משגע לפשטידה שלנו.
• גבינת פטה מפוררת מעל לפני האפייה – תוספת מלוחה ונהדרת שמתמזגת עם המתיקות של הבטטה.
• זרעי קימל או קצח לכיסוי הפשטידה לפני הכניסה לתנור – כדי לתת קרנצ'יות מעניינת.
• תוספת של בשר טחון או טופו מעושן שניתן לערבב בפנים לקבלת פשטידה מלאה יותר.
לפני שנעבור לשאלות ותשובות, אם אתם רוצים להיות הכוכבים של הערב, אפשר גם להכין רוטב עגבניות קליל ולהגיש לצד הפשטידה. רכות של פשטידת בטטה ורוטב עגבניות חמצמץ, פשוט ללקק את האצבעות.
שאלות ותשובות
כמה זמן ניתן לשמור את הפשטידה?
במקרר, הפשטידה טובה ל-4-5 ימים. אפשר גם להקפיא אותה ולחמם מחדש בתנור.
האם אפשר להחליף את הבטטה בירק אחר?
כמובן, אפשר להשתמש בדלעת או קישואים, אבל צריך לקחת בחשבון שהטעם ישתנה.
מה המטרה של קמח תפו"א?
הוא נותן טקסטורה אוורירית ונימוחה לפשטידה.
כיצד ניתן להפוך את הפשטידה לללא גלוטן?
אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח שקדים או בכמויות שוות של קמח חומוס.
ניתן להוסיף אגוזים לתערובת הפשטידה?
כן, אגוזי לוז קצוצים או אגוזי מלך יכולים להוסיף קראנץ' וטעם נוסף.
האם כדאי להשתמש בבטטות אורגניות?
לגמרי! הן קצת יקרות יותר, אבל הטעם והמרקם יהיו מעלפים.
האם ניתן להוריד את הסוכר מהמתכון?
כן, אך יש לזכור שהסוכר מוסיף מרקם מושלם. אפשר להחליף בסירופ מייפל או דבש טבעי.
איך ניתן לדעת שהפשטידה מוכנה?
אנחנו בודקים בעזרת סכין – אם היא יוצאת נקייה, אז הפשטידה שלנו מושלמת.
מהם האפשרויות להגשה לצד הפשטידה?
אפשר להגיש עם סלט ירוק מרענן או רוטב עגבניות קליל.
כיצד אפשר לגרום לפשטידה להיות דלת פחמימות?
ניתן להחליף חלק מהבטטה באפילו כרובית מעוכה לקבלת גרסה פחות דל פחמימות.
אז, חברים, הנה לכם מתכון מעלף ועם טוויסט אגדי שאתם חייבים לנסות. פשטידה נימוחה שגורמת לכולם לשכוח מהכל ולהתמכר לטעמים המושלמים. אשמח לראות את הגרסאות שלכם ולשמוע איך הלך בתגובות ובשיתופים ברשתות החברתיות!
כתיבת תגובה