המתכון המושלם לעוגת קינמון שלא תוכל לעמוד בפניה
עוגת קינמון מדהימה ואוורירית במיוחד
כאשר אנחנו מדברים על עוגות, אין ספק שעוגת קינמון היא אחת שמסוגלת להכניס אותנו לאווירה חמה ונעימה, ממש כמו חיבוק חם. כל ביס שלו הוא כמו לקרוא סיפור מרגש על זכרונות הילדות, עם ריחות שממלאים את הבית ואופי של הנאה צרופה. אני זוכר בפירוש את הפעם הראשונה שבה אמא שלי הכינה עוגת קינמון במטבח שלנו. היא עמדה שעות על גבי שעות, והאוויר התמלא בריח משגע של קינמון מתובל, סוכר ושאר מרכיבים שהפכו את העוגה לאגדה משפחתית. נוצרת בתהליך הזה תחושת קסם, ובאמת, קשה לעמוד בפני עוגה כזו! ובכן, תכינו את עצמכם כי אנחנו הולכים להכין עוגה שהיא לא רק טובה, אלא גם מוסיפה ניצוץ של מדהימות בכל חיך ובכל שולחן.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- כמות מנות: 12 מנות
הרכיבים הדרושים
בעבור העבודה המדהימה הזו, נזדקק למספר רכיבים שגם יחד יוצריים משהו אגדי במטבח. בואו נתחיל:
- 280 גרם קמח חיטה (אפשר גם חצי חצי עם קמח בלי גלוטן למי שצריך)
- 200 גרם סוכר חום (מומלץ להשתמש בסוכר כהה כדי לקבל טעמים עמוקים יותר)
- 1 כפית קינמון טחון (ובאמת, אל תתפתו לשים פחות, כדאי ללקק את האצבעות)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 3 ביצים בינוניות (אפשר גם גרסה טבעונית עם בננה בשלושה ביצים)
- 150 מ"ל שמן צמחי (אפשר גם שמן קוקוס לטעימה יותר מתוקה)
- 150 מ"ל חלב (או חלב שקדים לחידוש מעניין)
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים (לטעם אגדי)
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
וכעת, רגע לפני שנתחיל את התהליך המרתק של הכנת העוגה, חשוב לדבר על כמה אפשרויות חלופיות. אם מישהו ביניכם מרגיש הרפתקן מדי, אתם יכולים בהחלט לנסות להמיר את השמן בחמאה נמסה או לשלב שוקולד צ׳יפס בתוך התערובת כדי להוסיף מתיקות נוספת!
שלבי ההכנה
והגענו לשלבי ההכנה! זוהי הקטע שמייצר את הקסם, כשכל הריחות נהפכים לתחושות. וגם כאן, תנו לדמיון שלכם לשאוף את הפוטנציאל הלא נגמר של העוגה הזו.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים קמח, סוכר חום, קינמון, מלח וסודה לשתייה בקערה גדולה ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת, מערבבים ביצים, שמן, חלב ותמצית וניל.
- יוצרים חור במרכז התערובת היבשה ומוסיפים את החומר הרטוב בהדרגה.
- מערבבים בעזרת לקקן עד שהתערובת אחידה ואוורירית.
- מוסיפים אגוזי מלך קצוצים ומערבבים בעדינות.
- יוצרים תבנית שמן עם מעט קמח כדי שהעוגה לא תידבק.
- מעבירים את התערובת לתוך התבנית ואופים במשך כ-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה.
- ממתינים שהעוגה תתקרר קצת לפני שמוסיפים ציפוי קינמון נוסף (כמו קונספט פיצה קינמון).
- חתכו ישר ושימו לב שהריח המטורף שסובב את הבית לא הולך לשום מקום!
תוספות ושדרוגים מומלצים
אני כאן כדי להגיד לכם שבכל מתכון יש מקום לשדרוגים. המובילים בתחום זה כוללים פיזור של שוקולד חם מעל העוגה או אפילו להכין רוטב שוקולד להשאיר אותה ללקק האצבעות. אפשרות נוספת היא להוסיף פרוסות תפוח למילוי העוגה והן בהחלט מוסיפות מרקם נעים ובריא, וזה הכי טעים שיש!
שאלות ותשובות
איזו תוספת יכולה להתאים לעוגה הזו? אחת התוספות הקלאסיות היא רוטב קרמל או קצפת, אבל אני חייב להמליץ לכם לנסות גם יוגורט מתוק עם פירות.
מה לעשות אם העוגה יוצאת סמיכה מדי? אם אתם מרגישים שהתערובת סמיכה מדי, הוסיפו עוד קצת חלב וזה אמור לפתור את הבעיה.
האם אפשר להכין עוגה זו ללא סוכר? בהחלט! ניתן להשתמש בסוכר קוקוס או דחוף בחלופה עם דל פחמימות, כך שזה עדיין יהיה טעים ונעים.
כמה זמן העוגה מחזיקה במקרר? אם תשמרו כראוי, היא יכולה להחזיק עד שבוע במקרר, אבל אני בטוח שנשאר לכם רק קצה של פרוסה!
האם ניתן להקפיא את העוגה? כמובן! עוגת קינמון ממשיכה להיות טעימה גם אחרי הקפאה. חתכו אותה לפיסות וכסו היטב בניילון נצמד.
איך לדעת אם העוגה מוכנה? יש לבצע את מבחן הקיסם: דחפו קיסם לתוך העוגה ואם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה!
מה לגבי גרסה טבעונית? כן, בעזרת רסק תפוחים אפשר להחליף את הביצים והמרכיבים השומניים בשמנים צמחיים כדי לשמור על כך.
איך ניתן לשדרג את הטעמים? אפשר להוסיף חצי כפית ציפורן טחונה או אגוז מוסקט כדי להוסיף סגנון מיוחד.
האם ניתן להכין את העוגה כקינוח אישי? בהחלט! אפשר להכין סוג של מאפינס קינמון קטנים ויש לכם קינוח מושלם!
מהו שיפור מרתק שצפית בו? כשאני חוסם אגוזי לוז קצוצים ומערבב אותם עם סוכר חום. זה יוצא מעלף ועם מרקם קריספי!
אם חשבתם שהמתכון הזה הוא פשוט סיפור של עוגה, טעיתם! כל ביס ייקח אתכם לחוויה קסומה של טעמים וריחות שעוטפים אותך! אז אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות שלכם, כי כאלה מטעמים פשוט חובה להפיץ! קדימה, תתחילו לאפות!
כתיבת תגובה