המתכון המושלם לשייטל בתנור שכדאי לנסות الآن

המתכון המושלם לשייטל בתנור שכדאי לנסות الآن

המתכון המושלם לשייטל בתנור שכדאי לנסות الآن

הכירו את הלהיט החדש במטבח!

מה לא נאמר על שייטל? זהו נתח בשר שיביא אותנו למקומות שסביר להניח לא ידענו שהם קיימים. המפגש של הטעמים, המרקם וניחוחות העלים יוצר מנה שהיא לא פחות מממכרת. השייטל בתנור ששכחנו במעמקי המקרר מתחיל לבעבע ברקע, והוא מסוגל להעביר אותנו לעולם שבין ההיסטוריות של סבתא לאוכל המודרני של היום. אם אתם מחפשים מנה שתגרום לכל המשפחה להתאחד סביב השולחן, הגעתם למקום הנכון!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

– **זמן הכנה: 20 דקות**

– **זמן בישול: 1 שעה**

– **רמת קושי: קל**

– **כמות מנות: 4-6 מנות**

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את השייטל המושלם, אתם תזדקקו למספר רכיבים פשוטים שיפרו את החוויה הקולינארית שלכם:

– 800 גרם שייטל (נתח בשר מהחלק העליון של הגב)
– 4 כפות שמן זית
– 2 כפיות מלח
– 1 כפית שטוחה של פלפל שחור
– 2 שיני שום קצוצות
– 1 כף רוטב סויה
– 1 כף דבש (או אגבה למי שמעוניין בגרסה טבעונית)
– 2 כפיות תבלינים נוספים כמו פפריקה מתוקה או כמון
– 1 בננה קטנה קצוצה (להפתעה מתוקה)

אפשר להוסיף גם ירקות כמו גזר וזוקיני להעשיר את המנה ולקבל ריחות מושלמים בזמן הבישול.

שלבי ההכנה

1. מחממים את התנור על 180 מעלות צלזיוס.

2. פורסים את השייטל בעובי אחיד של בערך 2 ס"מ.

3. מתבלים את נתחי השייטל עם מלח, פלפל, שום קצוץ, רוטב סויה ודבש.

4. משאירים את הבשר להתמרח בתבלינים במשך 10 דק’.

5. מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום גבוה.

6. מזהיבים את נתחי השייטל מכל צד במשך 3-4 דקות עד שהם משנים צבע.

7. מעבירים את הנתחיים לתבנית אפייה.

8. ואם אתם מוסיפים ירקות – מסדרים אותם בין נתחי השייטל בתבנית.

9. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור למשך 40 דקות.

10. מסירים את הכיסוי ונותנים לבשר להמשיך להתבשל עוד 15 דקות כדי לקבל צבע זהוב ומבריק.

11. מפילים את הבשר בטמפרטורת החדר למשך 5 דקות לפני החיתוך.

12. חותכים את הנתחיים ומסדרים על צלחת הגשה.

גרסה טבעונית או ללא גלוטן

במקום בשר, אפשר להשתמש בסייטן או טופו, והתוצאה מדהימה לא פחות. הוסיפו אליהם את אותם תיבולים, והטעים בהצלחה מרובה. כדאי לשים לב גם לרוטב הסויה – לחפש וריאציה ללא גלוטן.

וזהו, מה שנשאר זה לשדרג! לדוגמה, תוכלו להוסיף את הבננה הקטנה לתוך התיבול עבור מסגרת מתוקה ומדהימה שמעלפת את האורחים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי להוסיף עוד פאן למנה הזו, כדאי לשקול להוסיף רוטב רוטב חמאת בוטנים, שתשדרג את השייטל לגבהים חדשים. למי שאוהב חריף, פפריקות חריפות או צ’ילי יוסיפו חירות מדהימה למנה!

וסוף סוף, עשבי תיבול כמו לואיזה, רוזמרין או טימין יכולים להשלים את התמונה ולהשאיר ריח עז של בית. כאשר אתם מצרפים מתכון כזה עם אורז מוקפץ או פירה תפו”א, אתם מקבלים מנה אגדי ששווה ללקק ממנה את האצבעות!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש באותו המתכון עם נתחים אחרים של בשר?
כן! אפשר לנסות את המתכון עם נתחי נתח חזה עוף או פילה בקר. פשוט יש לשים לב לזמני הבישול, כי לכל נתח יש את המאפיינים שלו.

מה אם אין לי רוטב סויה?
לא נורא כלל! אפשר להשתמש ברוטב טריאקי או אפילו תיבול עם אקסטרא מלח כדי להגיע לטעם העמוק של הסויה.

אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! אפשר לצלות את השייטל, לקרר אותו ולשמור למחר. כשאתם מוכנים, פשוט חממים אותו בתנור.

איזה ירקות טוב להוסיף למנה?
גזר, קישואים, פרחי ברוקולי ואפילו תפו”א מתאימים מצוין עם השייטל. הם יוסיפו לא רק טעמים, אלא גם צבעים!

האם אפשר להכין גרסה ללא שמן?
נכון! תוכלו לקפוץ את כל שלבי הבישול במחבת ולהשתמש בתנור בלבד, או להשתמש בשמן קוקוס שבריא יותר.

מהי הדרך הטובה ביותר לבדוק אם הבשר מוכן?
ומשום שכבר חותכים את הבשר לקוביות אחידות, אם אתם חותכים אותו ומוצאים שהמרכז עדיין אדום, יש להחזירו לתנור.

איזה תוספת מומלצת לארוחת השייטל?
ארוחת אורז עם אגוזי לוז קלויים או סלט ירוק מרענן עם רוטב לימון היא הבחירה המושלמת!

האם ניתן לק freezed השייטל המוכן?
בוודאי! יש לעטוף אותו היטב בנייר כסף ולהניח במקפיא. כאשר תרצו להוציאו, פשוט ממיסים אותו במיקרוגל.

האם ניתן להכין ביום לפני?
כן, ניתן להכין ביום הקודם ולשמור במקרר. חם מחדש לפני ההגשה.

מהו טווח הזמן המושלם לאפייה?
שעה ומתישהו שורף את השייטל כך שהוא ייחשף לטעמים וב-15 דקות האחרונות לקבל צבע שיזוף מהמם!

ולסיום, אל תשכחו לשתף את המתכון המרהיב הזה עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות. שתפו את התמונות שלכם, שתוקפים לטעמים הממשמשים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *