המתכון הסודי לחביתה יפנית שתפתיע אתכם
פעם טעמתי חביתה יפנית בפעם הראשונה והתאהבתי מיד. יש משהו במנה הזאת שמצליח להיות מדהים, ממכר, מעלף ומשגע, כל זה ביחד! אם אתם רוצים להרשים את החברים או המשפחה בכל ארוחה, החביתה הזאת היא הפתרון המושלם. אז בואו נתחיל וניגש אל המטבח!
זמן הכנת המתכון
◉ סה"כ זמן: 30 דקות
◉ רמת קושי: בינונית
◉ מנות: 4 אנשים
תיאור המנה
החביתה היפנית, או אומלט יפני כפי שהיא מכונה ביפנית, היא ממאכלי הרחוב האייקוניים ביותר ואחת המנות הפופולריות ביותר ביפן. לחביתה יש מראה אוורירי ויפהפה בשל השכבות המתקפלות זו על זו. החביתה הזאת נמסה בפה ולוקחת את רעיון החביתה הקלאסי של אמא לרמה חדשה של טעם ומורכבות. הכנת החביתה הזאת יכולה להיראות מעט מורכבת, אבל בעזרת הצעדים הנכונים והרבה אהבה, גם אתם תצליחו לשכללה ולהביא חוויה קולינרית אמיתית אל השולחן שלכם.
הרכיבים הדרושים
על מנת להכין את החביתה היפנית האגדית שלנו נזדקק למספר מרכיבים בסיסיים שהם גם ברובם נמצאים בכל מטבח:
• 6 ביצים
• 3 כפות סוכר
• 1/2 כוס ציר דשי (אם אין לכם, ניתן להשתמש במרק עוף פשוט)
• 2 כפות רוטב סויה
• 1/2 כוס מירין (יין יפני מתוק)
• קורט מלח
*מרכיבים חלופיים:
לא טבעוני? השתמשו בציר דשי שמבוסס על דג טובן דג קטן יפני. רוצים גרסה ללא גלוטן? יש להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
כן, אני יודעת שהשלב הבא של המתכון עשוי להיראות קצת מפחיד, אבל אין מה לדאוג. הכל מסודר ומפורט:
1. שבור פנימה כוס גדולה לארבעת המרכיבים הראשונים יחד עם הסוכר והמלח וערבב בעדינות קלילה עם המקלות בעזרת מזלג או מוטירה (מקל יפני).
2. בינתיים, חמם את המחבת ההיפנית דייאשי מעל להבה נמוכה בינונית וממשח מעט.
3. יוצק מעט משמן התערובת השומן המרוצה לתוך המחבת ומחמם.
4. יוצקים את רבע מכמות התערובת למחבת ומשארים במרכז בידי בצבע מוזהב בהיר.
5. נמשך העשים שלב ולרתוק באיזור השל עשרה כטורג'יאי
6. נמשך או להוסיף הכוס כן עוברים בעזרת
7. המקירש, שכבה בתוך עליה שלמה
8.מזיעים בקצות מעל
9.בעדינות את הישנה בעזרת
10.נמשים ידי או את להבה
תוספות או שדרוגים אפשריים
יש אפר שרוצים לסדרות לשלב את החביתה היפנית עם ירקות – אפשר לקשור כמה ירקות צבעוניים כמו צנוברים, בצל ירוק, גזר קטנטן או עגבניות שרי כדי ולהעשיר את היופי והטעמים!
אפשר להוסיף מעליה רוטב יפני מסוג פונזו לרוטב המרענן. ולהנשיך את המלית עם מפלצות או בובירת הלבנה בנפרד. מספקים יוצרות תוספות ודומה להרגשת עד תאית שיש יאווזם מקרת עשי לסיבת החביתה המושלמת!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את החביתה היפנית מראש ולחמם מאוחר יותר?
כן, בהחלט. למרות שהחביתה הכי טעימה כשהיא טרייה וחמה, אפשר להכין אותה מראש ולשמור במקרר. יש לחמם אותה בעדינות על מחבת או במיקרוגל כדי לשמור על המרקם האוורירי.
מה לעשות אם החביתה נדבקת למחבת?
לוודא שהמחבת משומנת היטב בכל שלב. אם עדיין נדבק, כדאי לעבור למחבת עם ציפוי מונע הידבקות. חיזרו על השמן במקרה הצורך.
האם אפשר להחליף את מירין במשהו אחר?
אם אין לכם מירין, ניתן להשתמש ביין מתוק או אמא ציריר מיום רגיל מעט סוכר ורעי עבר אפקט דומה.
האם זה דורש מחבת מיוחדת?
החביתה היפנית המושלמת מוכנה במחבת מרובעת אך אפשר גם להשתמש במחבת רגילה, התוצאה תהיה דומה אבל פחות מדויקת מבחינה ויזואלית.
כיצד ניתן להפוך את החביתה ליותר בריאה?
ניתן להפחית את כמות הסוכר, להשתמש במלח דל נתרן או להוסיף ירקות טריים לתוך התערובת.
איך ממשיכים מולך הה
כתיבת תגובה