המתכון הסודי לקציצות עוף מרוקאיות ברוטב צהוב

המתכון הסודי לקציצות עוף מרוקאיות ברוטב צהוב

המתכון הסודי לקציצות עוף מרוקאיות ברוטב צהוב

קציצות עוף מרוקאיות ברוטב צהוב יוצאות דופן!

קציצות עוף מרוקאיות ברוטב צהוב הן לא סתם מאכל. הן חוויה קולינרית שמלווה אותנו שנים רבות, מקורותיה בעמקי התרבות המרוקאית, והן מתאימות לכל מיני אירועים – מארוחות משפחתיות חמות ועד חגיגות. במהלך השנים, למדתי שהמתכון הזה הוא אגדי. אף אחד לא יכול לעמוד בפני קציצה עסיסית של עוף יחד עם הרוטב המפורסם שלה.

הרוטב הצהוב מדהים בגוון שלו, והוא מתמזג עם קציצות העוף בצורה מרעננת וממכרת. אם אתם מחפשים מנות שמעלות חיוכים על הפנים של האורחים והמשפחה שלכם, הגעתם למקום הנכון. אנחנו נתענג על כל ביס ונלמד איך להבריק במטבח!

זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות

– זמן הכנה: 60 יש שעות
– רמת קושי: קל עד בינוני
– מנות: 6 מנות עשירות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הקציצות המהממות שלנו, אתם תזדקקו למרכיבים הבאים:

– 1 ק"ג עוף טחון (רצוי מחזה עוף, כדי שהקציצות יהיו אווריריות)
– 1 בצל קטן קצוץ דק
– 2 שיניים שום קצוצות
– 100 גרם פטרוזיליה קצוצה דק
– 2 ביצים
– 100 גרם פירורי לחם (או קמח תפו”ח לגרסה ללא גלוטן)
– 2 כפיות כמון
– 2 כפיות קורנית
– מלח ופלפל שחור לפי הטעם
– שמן לטיגון

לרוטב:

– 2 כפות שמן זית
– 2 כפות פפריקה מתוקה
– 1 ליטר מים
– 2 כפיות כורכום
– מלח לפי הטעם
– 2 תפוחי אדמה קלופים ודקים (תוספת מחמיאה שנמסה בפה)

בואו נחליף את הבצל בפלפלים קלויים, נוסיף טוויסט עם זיתים, או נשתמש בעוף צלוי לקבלת טעמים מתפרצים ומסקרנים. כל תוספת תוסיף רובד נוסף שיגרום לרוטב הזה להיות מתמכר עוד יותר.

שלבי ההכנה

ברגע שיש בידינו את כל הרכיבים, אפשר להתחיל. אני ממליץ להרגיש את האנרגיה שמהלכת במטבח, כי הכנת קציצות היא לא רק בישול, אלא מסע חוויתי.

1. בקערה גדולה, נמזוג את העוף הטחון.
2. נוסיף את הבצל הקצוץ, שום, פטרוזיליה, ביצים, פירורי לחם, כמון, קורנית, מלח ופלפל.
3. נערבב היטב בידיים עד שהמרכיבים מתאחדים ויוצרים עיסה נוחה למריחה.
4. נחדש את כישורי הקיצוץ ונסדר קציצות בגודל בינוני.
5. נחמם שמן במחבת על חום בינוני ונחמם היטב.
6. נטגן את הקציצות מכל צד עד שהן משחימות (כ-4-5 דקות לכל צד).
7. בזמן שהקציצות מתבשלות, נכין את הרוטב.
8. נכניס את שמן הזית לסיר, נוסיף את הפפריקה ונחמם תוך ערבוב עד שהשמן משנה צבעו.
9. נוסיף את המים, כורכום ומלח – נביא לרתיחה.
10. אחרי שהמים מתחילים לרתוח, נוסיף את הקציצות בעדינות לתוך הרוטב.
11. נגרוס פנימה את תפוחי האדמה, נבשל על חום נמוך במשך 30 דקות נוספות עד שהקציצות רכות ושהן סופגות את כל הטעמים המדהימים.

אין כמו החוויה הזו, שבמהלכה כל הבית מתמלא בריחות שמעלפים את החושים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

במתכון הזה, אתם יכולים להיות יצירתיים! לדוגמה, אפשר להוסיף חומוס מבושל לתוך הרוטב לקבלת עוד שכבה של טעם ובריאות. אם תרצו לשדרג את הקציצות, כדאי להוסיף לערבוב צ'ילי לשדרוג חריף.

באופן כללי, כל תוספת שתבחרו – תבלינים כמו קימל או אגוז מוסקט יכולים להרגיש כמו דובדבן על הקציצה. אז תרגישו חופשיים לשחק עם המרכיבים ככל שתרצו!

שאלות ותשובות

איך אפשר לדעת שהקציצות מוכנות?
בעיקרון, אם הן זהובות ופריכות מבחוץ ורכות מבפנים, תוכלו להיות בטוחים שהן מוכנות.

מה עושים אם אין לי שמן זית?
נשמע מוזר, אבל שמן רגיל יכול להוות גיבוי מצוין. שמן קנולה או זרעי ענבים יתאימו כתחליף.

האם אפשר להשתמש בעוף קפוא?
בוודאי! אם אתם משתמשים בעוף קפוא, אל תשכחו להפשיר אותו קודם ואחר כך להטנח אותו.

מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן קציצות לאחר הבישול?
השתמשו בקופסה אטומה במקרר, והן יחזיקו מעמד כ-3-4 ימים.

האם ניתן להקפיא את הקציצות?
בוודאי! פשוט טגנו אותן אך במעט בעדינות, ולאחר מכן הכניסו אותן לקופסה אטומה והקפיאו. כאשר תצטרכו, פשוט חימום במיקרוגל.

איך יוצרים גרסה טבעונית?
במקום עוף, השימוש בחומוס משומר או טופו ברוטב צהוב יעבוד מצוין.

מהי הדרך הטובה ביותר לתבל את הרוטב שלי?
בזמן הבישול, הוספת מלח ופלפל לפי הטעם תעזור. אפשר גם להוסיף מעט שיניים נוספת של שום לפיניש!

יש המלצות נוספים על תוספות לצד המנה?
אורז, קוסקוס או אפילו פיתה רך לצמוד לקציצות, הם המלצות יומיות שאי אפשר להתנגד להן.

האם ניתן להכין את המתכון בלילה קודם?
בהחלט! הקציצות והרטב אפילו יתמזגו יחד בגוונים ולטעמים טובים עוד יותר.

האם יש צורך באביזרים מיוחדים להכנת הקציצות?
לא ממש. חוץ ממחבת וסיר רגיל, אפשר להסתדר בלי בעיות.

בסופו של יום, הקציצות המרוקאיות הללו הן לא סתם מנות – הן זכרון, חוויה ודרך להעביר אהבה למי שחשוב לכם. אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה! ברכות לארוחה בערב אחד, וכשהביס הראשון נכנס לפה – תבינו שאין כמו קציצה טובה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *