"הסוד האותנטי של הכנת כרוב כבוש רומני מושלם"
יש משהו בכרוב הכבוש של סבתא של השכנה של דודה רחל שעושה לנו חשק לחזור לילדות, לזמנים פשוטים וטעמים עמוקים. אבל מה אם נספר לכם שניתן להכין כרוב כבוש רומני מדהים בכלום זמן ועם נגיעות קטנות שיהפכו אותו לממכר? כן, בדיוק כך – המתכון המושלם הזה שיגרום לכם ללקק את האצבעות ולהתגעגע לעוד ועוד.
זמן הכנת המתכון
– שעתיים עד שלוש שעות (כולל זמן חמצון)
– רמת קושי: קל
– מתאים ל: 4-6 אנשים
הכרוב הכבוש המסורתי, המנחם, שכל רומני גאה מוכן להישבע שהוא "הכי טעים שיש", הוא נשק סודי במטבחים רבים. עם קצת תבלינים והמתנה סבלנית, אתם יכולים להפתיע ולכבוש לבבות (ולכרובים) בכל מטבח שאתם נכנסים אליו.
הרכיבים הדרושים
– כרוב אחד גדול
– מלח ים גס (בערך כף אחת על כל קילוגרם כרוב)
– 3-4 שיני שום, כתושות (תוספת מעלפת!)
– 1 כף זרעי קימל (לא חובה)
– 1 כף זרעי חילבה (אפשור לחילבה קצת בוסט בריא)
– 2 גזרים, מגוררים גס
– 1 כף גרגרי פלפל שחור שלם
– 1 כף גרגרי חרדל (לחובבי החרדל)
ידע כללי: הכרוב עשיר בויטמין C ולכן הוא מצוין למערכת החיסון. כשמבצעיםתתהליך הכבישה, נוצרים חיידקים טובים (פרוביוטיים) שמועילים למערכת העיכול שלנו. ממש כמו יוגורט, אבל בצורת ירק!
שלבי ההכנה
תתחילו בשלבים הפשוטים והמרהיבים שמבטיחים ניחוח מופלא שישטוף את המטבח. כל שעליכם לעשות זה לעקוב צעד אחר צעד ובסוף תקבלו תוצאה אגדי ומעלף.
1. חתכו את הכרוב לרצועות דקות. מומלץ להשתמש בסכין חדה ובקרש חיתוך יציב.
2. העבירו את הכרוב לצנצנת זכוכית גדולה או לקערה ענקית.
3. פזרו מעל הכרוב את המלח הגס.
4. השתמשו בידיים לעסות את הכרוב והמלח. פעולה זו תגרום לכרוב להוציא נוזלים ויתרכך.
5. הוסיפו את השום הכתוש, זרעי הקימל, זרעי החילבה, הגזר המגורר וגרגרי הפלפל והחרדל.
6. ערבבו שוב בעדינות כדי שכל החומרים יתמזגו.
7. הניחו משקולת נקייה על הכרוב כדי להבטיח שהוא יישאר מתחת לנוזלים שישתחררו.
8. כסו את הצנצנת או הקערה במטלית מטבח נקייה והמתינו כשעה.
9. לאחר שעה, בדקו שהנוזלים כיסו את הכרוב (אם לא, הוסיפו מעט מים מלוחים: כף מלח על כל כוס מים).
10. העבירו את הצנצנת למקום קריר ומוצל למשך יומיים עד שלושה ימים.
הנה לכם – תהליך כבישה פשוט ומפתה. המטרה היא לתת לכרוב לרכוש את הטעמים והחומרים שיכבשו את החך שלכם בקסם.
המלצות ושידרוגים:
– אוהבים טעמים פיקנטיים? הוסיפו מעט פלפל צ'ילי קצוץ דק.
– מעוניינים בגרסה טבעונית? אתם כבר שם! כל הרכיבים הם מהצומח, כך שזה אידיאלי לצמחונים וטבעונים.
– מחפשים גיוון? הוסיפו גם פרוסות דלות חומץ תפוחים לטעם חמוץ-מתוק נוסף.
ועכשיו לשאלות ותשובות שאני בטוח שיעניינו כל מי שנמצא כאן.
שאלות ותשובות
כמה זמן אפשר לשמור את הכרוב הכבוש?
מחמם את הלב לדעת שהכרוב הכבוש יישמר במקרר למשך שבועות אחדות. עם הזמן הוא מקבל טעמים עמוקים ומרעננים מאוד.
מה עושים אם הכרוב מופיע לי בריח לא נעים?
חשוב להקפיד על סניטציה. נקה היטב את הכלים והידיים לפני תחילת הכבישה. ריח רע עשוי להעיד על בעיות בסניטציה או בחמצון.
אפשר להכין את המתכון עם כרוב סגול?
כן, בהחלט! כרוב סגול נותן טעמים מתוקים קצת יותר והוא גם נראה פשוט מעלף.
איך אפשר לדעת שהכרוב מוכן?
בדקו אחרי יומיים-שלושה לפי טעם וניחוח. הכרוב צריך להיות חמוץ קלות, אך לא יותר מדי חזק.
מה הס להשאיר את הכרוב בחוץ או במקרר?
אתם יכולים להשאיר את הכרוב כבוש בטמפרטורת החדר למשך יומיים-שלושה ולאחר מכן להעביר למקרר.
האם אפשר להוסיף מרכיבים נוספים אחרים?
בוודאי! אפשר להוסיף פלפלים, צנונית, מלפפון חמוץ ועוד. כל תוספת מביאה טוויסט אחר ומרענן.
הכנת המתכון הוא רק לשומרי מסורת?
בשום אופן לא. כרוב כבוש מענג גם את חובבי המטבח המודרני. השידרוגים הופכים כל נגיסה לחוויה מופלאה.
איך להקטין את כמות המלח אם רוצים גרסה פחות מלוחה?
פשוט השתמשו בקצת פחות מלח, אך שמרו על הכמות המומלצת כדי להבטיח חמצון נכון ובטיחות התבשיל.
איזה כלים בדיוק כדאי להשתמש?
צנצנת זכוכית או כל כלי לא מתכתי. כלי מתכתי עלול להשפיע על הכבישה ולטעום את הכרוב.
מה ההשראה שלך להכנת המתכון הזה?
אני נזכר בטעמי הילדות והכרוב הכבוש שהיה סמל להנאות הקטנות ולחום המשפחתי, ואני רוצה להעביר לכם את התחושה הזו דרך המנה הפשוטה והמושלמת הזו.
לא לשכוח לשתף את המתכון המשגע הזה ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים ולמשפחה, כי דברים טובים צריכים להיות משותפים. מי יודע, אולי תגלו שגם הם זוכרים את הכרוב הכבוש של סבתא של השכנה של דודה רחל!
כתיבת תגובה