הסוד לג'חנון קפוא ביתי מושלם – המדריך המלא

הסוד לג'חנון קפוא ביתי מושלם – המדריך המלא

הסוד לג'חנון קפוא ביתי מושלם - המדריך המלא

חשבתם פעם איך אפשר ליצור בעצמכם את הג'חנון המושלם, כזה שימלא את הבית בניחוח מתוק ומעורר תיאבון? אני כאן כדי להגיד לכם שזה אפשרי! אנחנו נדבר, נצחיק ונלמד איך ליצור ג'חנון קפוא חמאה שכל אחד יוכל להתגעגע אליו בכל בוקר שבת.

זמן הכנת המתכון

◯ זמן הכנה: כ-5 שעות (כולל קירור)
◯ רמת קושי: בינוני
◯ מנות: 10-12 מנות

בואו נתחיל בסיפור קטן: הג'חנון הוא מאפה תימני מסורתי, ולמרות שהוא מרשים בטירוף ויש לו המון שלבים, הוא לא כל כך מסובך להכין. המתכון שלי מבטיח את הג'חנון המדהים והכי טעים שיש, שתוכלו להכין בעצמכם בבית ולזכות לצלילים מעולם אחר בכל שבת בבוקר. עכשיו, אם אתם מוכנים לצאת להרפתקה קולינרית משגעת ולזכות לחיוכים של אושר מכל מי שיטעם – אנחנו בעניין!

הרכיבים הדרושים

נתחיל עם רשימת הרכיבים. אני מבטיח שכל מוצר יתן לג'חנון שלנו את הטעם האגדי והמעלף שאנחנו כל כך אוהבים.

– 1 ק"ג קמח (אפשר להשתמש בקמח לכל מטרה או קמח מלא לקבלת גרסה בריאה יותר)
– 2 כוסות חמאה מומסת (כ-450 גרם)
– 2 כוסות שמן (אפשר להשתמש בשמן קוקוס לקבלת טעמים שונים)
– 1 כף מלח
– 2 כפות סוכר חום
– 2 כוסות מים

אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית או נטולת גלוטן, תמיד אפשר להחליף את החמאה בשומן קוקוס ואת הקמח בקמח נטול גלוטן. לא פחות טעים וממכר!

שלבי ההכנה

כאן נסביר את כל השלבים בצורה הכי ברורה ונוחה כדי שתוכלו לעקוב ולהכין את הג'חנון הכי טוב בעולם.

לא תאמתם שמעולם לא טעמתם ג'חנון נמס בפה? תשכחו מזה! עם המדריך הזה, גם אתם תוכלו להיות מאסטרים של ג'חנון מתפנק וביתי.

1. נמזוג את הקמח לקערת עבודה גדולה ונוסיף את המלח והסוכר. נערבב בעזרת כף עץ.
2. נוסיף את המים לקריטר בהדרגה ונערבב היטב עד שיתקבל בצק אחיד.
3. נעבור ללישה על משטח עבודה מקומח קלות. נלוש למשך 10 דקות נוספות עד שהבצק הופך חלק ואלסטי.
4. נחלק את הבצק לכדורים קטנים בגודל של ביצה (בערך 50 גרם ליחידה).
5. נמזוג את השמן לקערה גדולה ונכניס את כדורת הבצק. ניתן להם לנוח בשמן לפחות 30 דקות.
6. נמזוג את החמאה המומסת לקערה נפרדת.
7. נשים כל כדור בצק על משטח עבודה מקומח קלות ונתחיל לרדד אותו בעזרת מערוך.
8. ברגע שהבצק מתרחב ליריעה דקה ככל האפשר, נוריד כף חמאה מעל הבצק ונמרח בעדינות בעזרת מברשת או גב של כף.
9. נגלגל את הבצק לצורת ג'חנון טיפוסית ונניח אותו על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
10. נמשיך בשיטה זו עם כל הכדורים.
11. נעביר את הג'חנון המגולגל לתבנית אפייה גדולה ונדאג לסדר אותם בקפידה כדי שלא ידבקו אחד לשני.
12. נכסה בנייר אפייה ונניח את התבנית למקפיא למשך 3 שעות או עד שהג'חנונים יקפאו היטב.
13. ברגע שהג'חנונים קופאים ניתן לאחסן אותם בקופסאות פלסטיק אטומות עד 3 חודשים במקפיא.

כדי להגיש את הג'חנון המעלף שלכם, כל מה שתצטרכו הוא לחמם אותו בתנור במשך 4-5 שעות על חום כ-70 מעלות עד שהוא נעשה זהוב מבחוץ ורך מבפנים. מומלץ כל כך להגיש עם סלט עגבניות קר, ביצה קשה וחריף כמובן!

תוספות ושדרוגים

לאחר שקיבלתם את הבסיס לג'חנון המושלם, בואו נעבור לשדרוגים ותוספות שיהפכו את המנה לעוד יותר מדהימה:

– ניתן להוסיף למילוי מעט קינמון וסוכר כדי לקבל טעמים מתוקים יותר.
– לקראת סוף האפייה, מפזרים שומשום קלוי מעל הג'חנון לקבלת חמיצות קלה ושבר גוון פריך.
– מי שממש אוהב להתנסות, אפשר לגלגל ג'חנון במילוי אגוזים טחונים ושוקולד מריר ולהפתיע את כל המשפחה.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הג'חנון מראש ולשמור במקפיא?

כן! הג'חנון הקפוא ישמר עד 3 חודשים במקפיא. כך תוכלו להוציא ולהנות ממנו בכל שבת.

האם ניתן להכין ג'חנון טבעוני?

בהחלט! פשוט מחליפים את החמאה בשמן קוקוס ואת הקמח בקמח נטול גלוטן.

האם אפשר להחליף את החמאה בשמן אחר?

כן, אך החמאה נותנת טעם מיוחד ופריכות לג'חנון. שמן קוקוס הוא חלופה טובה לטבעוניים.

כמה זמן ניתן לשמור את הג'חנון המוכן?

ג'חנון מוכן נשמר במקרר כ-4 ימים. ניתן להבריש אותו בקלות ולהחזיר לתנור לחימום קל.

מאיפה קיבלתי את המתכון הזה?

המתכון שלי הוא סודי של אמא שעבר מדור לדור, עם שיפור ושדרוגים קטנים שלי. עכשיו גם לכם יש אותו!

מתי להגיש את הג'חנון?

הכי טוב להגיש את הג'חנון בבקרי שבת, אבל אפשר גם בכל זמן שתבחרו – זה נמצא להיות ממכר!

האם חייבים להשתמש במערוך כדי לרדד את הבצק?

לא חייבים מערוך. אפשר לרדד עם היד, רק שימו לב לעשות זאת בעדינות.

כמה חמאה צריך באמת?

לג'חנון הטעים ביותר, עדיף לא לחסוך בחמאה. אם אתם אוהבים טעמים עשירים, לאזור את הלב ולהוסיף עוד.

אין לי נייר אפייה. האם אפשר להשתמש במשהו אחר?

כן, אפשר להשתמש במעט שמן כדי למנוע מהג'חנונים להידבק לתבנית.

איך יודעים שהג'חנון מוכן?

הוא צריך להיות זהוב ופריך מבחוץ, רך מבפנים. הטעם יהיה משגע!

אז למה אתם מחכים? קפצו לנסות את המתכון האגדי הזה ושיתפו אותי בתמונות וברשמים. בהצלחה ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *