הסוד לפיצה נפוליטנית מושלמת בבית שלך

הסוד לפיצה נפוליטנית מושלמת בבית שלך

פיצה נפוליטנית – טעם מסורתי מהלב של איטליה

כשמדברים על פיצה, המחשבה הראשונה היא בדרך כלל לפיצה אמריקאית, אבל בואו נקדיש כמה רגעים לפיצה האותנטית ביותר – פיצה נפוליטנית. מדובר במנת טעים ומשגע, עם היסטוריה עשירה שמעטים יודעים עליה. האם ידעתם שהפיצה הזו נולדה בנאפולי, בערך במאה ה-18? לא תאמינו, אבל היא נוצרה לראשונה כשמאסטרים מקומיים ניסו לשדרג לחם פשוט עם תוספות טעימות. התוצאה? אחד מהמאכלים המדהימים והאגדיים ביותר שאי פעם יגעו בלשון שלכם. זו פיצה לא סתם, זו יצירת אמנות! בואו נצלול יחד לממתק הזה וניצור פיצה נפוליטנית כמו שצריך!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן התפחה: 24 שעות (אל תדאגו, זה שווה כל דקה!)
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

הפיצה הנפוליטנית מבוססת על מספר מרכיבים פשוטים שעושים את כל ההבדל. כל מרכיב מוסיף לטעם, לטקסטורה ולגמרי למוזיקה שמתרקמת בפה שלנו.

  • 500 גרם קמח Tipo 00 (קמח מעולה לאפייה)
  • 325 מ"ל מים קרים
  • 10 גרם מלח
  • 2 גרם שמרים יבשים (או 6 גרם שמרים טריים)
  • 400 גרם רוטב עגבניות (עדיף משומר עם פירות יער)
  • 200 גרם מוצרלה טרייה (נמסה בפה, כמו חלום)
  • כמה עלי בזיליקום טרי
  • חצי כוס שמן זית איכותי

כמובן שניתן לשדרג את הפיצה הזו עם תוספות נוספות כמו פפרוני, זיתים, פפריקה חריפה או פריזר בטעמים מיוחדים. אל תחששו לשלב גם ירקות כמו פלפלים או פטריות, זה משגע!

שלבי ההכנה

כבר רואים את האור בקצה המנהרה? הנה מבט מאחורי הקלעים על הכנת הפיצה הנפוליטנית.

  1. נשקול את הקמח בקערה גדולה ונוסיף את השמרים. נערבב לאיחוד.
  2. נמזוג את המים הקרים לאט ובזהירות, תוך כדי ערבוב עם ידנו או כף עץ.
  3. בשלב הזה, נוסיף את המלח וערבב היטב עד שהתערובת כמעט לא תידבק לנו בידיים.
  4. נחלק את הבצק לכדורים בגודל של כותרת טורטיה.
  5. נניח את כדורי הבצק על מגש מרופד בנייר אפייה, ונכסה במגבת ל-30 דקות. זו השעה של כדורי הבצק להתעורר!
  6. לאחר התפיחה, אנחנו נעביר את הכדורים למקום קריר ונמנע מהם זרימה רותחת. נניח להם להתפחה של 24 שעות, על מנת לפתח את הטעמים.
  7. לאחר מכן, נהפוך את הכדורים על השולחן ונשקול אותם בזהירות, עד שנשתה של כל הבצק לתוך עיגול דק.
  8. נעמיד את הטאבון בחום גבוה ונתחיל בעבודה.
  9. נניח את הרוטב מעל הבצק, ואז שיכבה של מוצרלה, ולאחר מכן נזרוק עליה כמה עלי בזיליקום טרי.
  10. אחרי שהטאבון חם, נכניס את הפיצה פנימה למשך 90 שניות. זו אמנות, תוך כדי ספירות מרגשות!
  11. כאשר הפיצה משחימה ומתפחה, נשלוף אותה ונמזוג עליה מעט שמן זית איכותי לפני ההגשה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אחת מהכיכרות העיקריות של הפיצה הנפוליטנית היא הגמישות שלה! תוספות שיכולות לקחת את הפיצה שלכם לרמה הבאה כוללות:

  • תערובות של גבינות נוספות – פרמזן, גבינת עיזים או גבינת רוקפור שמוסיפות טעמים עמוקים.
  • תוספות של פירות חיים כמו תותים או תאנים, נותנות טוויסט מתוק.
  • רוטבי צ’ילי חריף או שום – אם אתם אוהבים את הפיצה שלכם עם טעם חם!
  • אין כמו קצת ירקות קלויים כמו חצילים, קישואים או ספירולינה לעליה בריאותית.

כל תוספת שתרצו להוסיף תורמת לסיפור של הפיצה ויכולה לשדרג את החוויה לפיצת חלומות!

שאלות ותשובות

מה ההבדל בין פיצה נפוליטנית לפיצה אמריקאית?

ההבדל העיקרי הוא בעיר הזהות. פיצה נפוליטנית מבוססת על בצק רך ודק, עם חומרי גלם איכותיים ודקות אפייה קצרה בטמפרטורה גבוהה מאוד. פיצה אמריקאית, לעומת זאת, מושלמת עם תכנים עשירים יותר ורמות גבוהות יותר של גבינה.

איך אפשר לשמור על תפרחות הבצק אם אני עושה את הבצק יום מראש?

תשמרו את כדורי הבצק במקרר. חשוב לסגור במיכל אטום או בשקית ניילון כדי שלא יתייבשו. תאריך התפוקה הזה מעשיר את הטעמים!

האם אפשר לשדרג את הפיצה לצמחונית או לטבעונית?

בהחלט! אפשר להחליף את המוצרלה בגבינה טבעונית או אפילו להוסיף ירקות כמו תפו”א או פטריות על מנת ליהנות מפיצה נפוליטנית עם טעם עשיר יותר.

מה עם גלוטן? איך להכין פיצה ללא גלוטן?

אין בעיה! אפשר למצוא קמח מיוחד ללא גלוטן או להשתמש בקומבינציות של קמח אורז וקמח תפו”א.

איך אני יודע מתי הפיצה מוכנה?

הפיצה מוכנה כאשר הקצוות משחימים בחום ומעט קראנצ'ית, בעוד שהיא רכה ומענגת במרכז.

מה לעשות אם אין לי טאבון?

אם אין טאבון, אין בעיה! ניתן לאפות בתנור בבית על חום גבוה וצורף עם אבן שמוט, שתייעל את תהליך האפייה.

כמה זמן אפשר לשמור פיצה שנשארה?

ניתן לשמור פיצה במקרר עד 3-4 ימים ארוזה היטב. חימום בתנור מחזיר לה את הקריספיות!

איך אפשר להפוך את המאפה לאוורירי יותר?

תאפילו הקפיצה של מייבש הבצק כדי להפסיק את תהליך השמר ומחמצת לחם, ובכך לשמר את האוויר בבצק.

מה הסוד לבצק טוב?

סוד הבצק טמון בקמח איכותי, המים והפשרה של זמן. הכנה עם אהבה היא תמיד מתכון מנצח!

איפה אפשר לקנות קמח Tipo 00?

אפשר למצוא קמח Tipo 00 בחנויות מתמחות במוצרי אפייה או דרך אתרי אינטרנט שמוקדשים למוצרים איטלקיים.

הפיצה הזו מדהימה, כל נוטפת גבינה של מוצרלה תעלם במהירות רבה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים כדי שגם הם ייהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *