הקסם של פוקצ'ה בטאבון – מתכון מנצח!
פוקצ'ה בטאבון – טעם של בית
אם יש משהו שגורם לכולנו להרגיש בבית, זו פוקצ'ה טרייה, חמה וקריספית, שנאפתה בטאבון. אנחנו מדברים על פוקצ'ה שמזכירה את ארוחות השישי של סבתא, זו שהייתה מכינה לנו תמיד עם צלחות עמוסות ברטבים, גבינות וזיתים. הפוקצ'ה הזו היא לא רק לחם, היא מדהימה, ממכרת ומעלפת, ואנחנו מבטיחים לכם שלא תוכלו לעמוד בפניה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, למי המתכון מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול בטאבון: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, לאחר שהתחלנו להרגיש את הריח המדהים של הפוקצ'ה, הגיע הזמן להתמקד ברכיבים. חשוב לבחור את החומרים האיכותיים ביותר, כאלה שיביאו את הטעמים המושלמים לגובה השאיפות שלנו.
- 500 גרם קמח לחם
- 15 גרם מלח
- 10 גרם סוכר
- 10 גרם שמרים יבשים
- 350 מ"ל מים פושרים
- 30 מ"ל שמן זית איכותי
- מבחר תוספות: זיתים שחורים, צנוברים, רוזמרין
ואם אנחנו כבר עוסקים בתוספות, כדאי לדעת שהפוקצ'ה היא הבד המושלם לכל סוגי היצירתיות שלכם. האם תחשבו על לשים גבינת פטה או אולי פלפלים קלויים? הכול פתוח!
שלבי ההכנה
ואחרי שהכנו את כל מה שצריך, בואו נתחיל את השלב המהנה – ההכנה עצמה. זה הזמן לתפוס את המיקסר או את הידיים ולהתחיל לעבוד.
- נניח את כל רכיבי הבצק בקערה של המיקסר: קמח, מלח, סוכר ושמרים.
- נוסיף את המים הפושרים בהדרגה תוך כדי ערבוב.
- לאחר שהקמח סופג את המים, נוסיף את שמן הזית.
- ללוש את הבצק במשך כ-10 דקות עד שיתקבל בצק חלק וגמיש.
- נכסה את הבצק במגבת ונניח לו לתפוח במשך שעה במקום חם.
- כשהבצק תפס גובה, נעביר אותו למשטח מקומח ונחלק אותו לשניים.
- נרדד כל חלק לצורת עיגול בגובה של סנטימטר.
- נניח את הבצקים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- עם אצבעותינו נלחץ בעדינות על פני הבצק, ליצור דוגמאות.
- נפזר את התוספות לפי בחירתנו – זיתים, רוזמרין או כל מה שיעשה לנו את זה.
- נזלף עוד מעט שמן זית על פני הבצק.
- נכניס לתנור החם ונתבונן בפוקצ'ה המדהימה תופס גובה.
- לאחר 20 דקות, נוציא את הפוקצ'ה מהתנור. נריח, נתענג ונחכה עד שיתקרר.
תוספות ושדרוגים אפשריים
המותג האגדי של הפוקצ'ה מאפשר לכל אחד ואחת לדמיין את התוספות האהובות עליו. גזרים קלויים, עגבניות שרי חתוכות או אולי רטבים חמצמצים של חומץ בלסמי? השדרוגים הם אין סופיים.
שאלות ותשובות
האם ניתן להקפיא פוקצ'ה שהכנו?
בהחלט! זה יכול להיות מצוין לשמור פוקצ'ה מוכנה לשעת הצורך. פשוט עטפו אותה בטוב ויקפיאו.
האם אפשר להכין פוקצ'ה ללא גלוטן?
יש בהחלט קמחים איכותיים ללא גלוטן, אך מהם צריך להיות זהירים שיספגו מים כראוי.
אם אני רוצה פוקצ'ה טעימה עם בצל, איך אוסיף?
נוסיף בצל קלוי לפני האפייה, התוצאה היא טעם מתוק ומושלם.
יש רעיון לפוקצ'ה מתוקה?
למה לא? בשילוב של קינמון וסוכר, או עם אגסים קלויים, זה יכול להיות אגדי!
באיזה טמפרטורה אני צריך לאפות את הפוקצ'ה?
הטאבון שלנו תמיד יהיה הכי טוב על 230-250 מעלות צלזיוס, איכות הבצק והשכבות האוויריות תעשה את השאר.
כמה זמן כדאי לחכות אחרי האפייה לפני שחותכים?
כדאי לחכות כ-10-15 דקות, על מנת שהפוקצ'ה תתייצב.
למה לא לעשות חור בפוקצ'ה?
זה חוסם את האפשרות להיווצרות של טעמים פנימיים, ובמהלך האפייה יתחמם בצורה שווה יותר.
כמה סמלים של פוקצ'ה ניתן להכין?
כפי שנספרתם, כדאי לעבוד עם 2 פוקצ'ות בכל פעם – זה אידיאלי.
מה השיטה הטובה ביותר להניח תבלינים על הפוקצ'ה?
המגוון האדיר לפניכם, פשוט זכו בלב הקהל עם שיטה פשוטה של תיבול לפני האפייה שהיא הכי טובה.
כשהפוקצ'ה הזו יוצאת מהטאבון, היא נראית פשוט מושלמת. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ורוצים להרגיש את הטעמים המדהימים ולשחזר את החוויות הנפלאות. בתיאבון!
כתיבת תגובה