חצילים מטוגנים עם פירורי לחם שיתגמלו אתכם!

חצילים מטוגנים עם פירורי לחם שיתגמלו אתכם!

מתכון לחצילים מטוגנים עם פירורי לחם

לא ניתן לעמוד בפני המראה הזה: חצילים מטוגנים עם פירורי לחם, פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים. רגע, תארו לעצמכם את הרגע שבו אתם פותחים את הקופסה הראשונה, ממלאים צלחות בשכבות של חצילים מטוגנים, ומוסיפים רטבים עשירים לצידם. זהו תענוג ואקספרסיה של טעמים שכולם ייהנו מהם, ובשיחה על חצילים מטוגנים אנחנו מתכוונים לדבר על מתכון שיגרום לכם ללקק את האצבעות. מתכון זה דומה למנה אהובה של סבתא על השולחן, וסביר להניח שעם כל ביס תרצו לשאול: "איך היא הצליחה להפוך את זה למושלם?".

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ושירות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כמו בכל מתכון טוב, גם כאן נתחיל עם רשימת רכיבים שחשובים להכין את המנה המדהימה הזו. הרכיבים בוחרים בטעמים ובמרקמים, ומשנים את החוויה כולה. אל תחששו לשדרג או לשנות לפעמים!

  • 2 חצילים בינוניים
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כוס קמח (אפשר קמח מלא או תחליף ללא גלוטן)
  • 2 ביצים, lightly beaten
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פתיתי כמון או תבלינים אחרים לפי הטעם
  • 1/2 כוס שמן לס frying (שמן זית או שמן קנולה)
  • רוטב לימון/דימלה צלחת לציפוי

מרכיבים חלופיים

אם אתם צמחונים או טבעונים, תוכלו בקלות להמיר את הביצים במרכיבים כמו טחינה או חלב סויה. במקום פירורי לחם רגילים, גם פירורי לחם מחיטה מלאה יכולים להתאים ואפילו להוסיף עניין במרקם.

שלבי ההכנה

  1. חתכו את החצילים לאורכם לישר ועמוד מהצד. אתם רוצים שהחצילים יהיו בגובה של כ-1 ס"מ.
  2. מומלץ למלח את החצילים ולתת להם לנוח 15 דקות, כדי להוציא את המרירות מהם.
  3. שטפו את החצילים במים קרים וסננו אותם לחלוטין.
  4. בצלחת שטוחה, הניחו את הקמח עם המלח והכמון (או תבלינים אחרים).
  5. בצלחת שנייה, הניחו את הביצים הלהוטות.
  6. ובצלחת שלישית המתינו עם פירורי הלחם.
  7. צלילו כל פרוסת חציל קודם בקמח, ואז טבלו בביצה ולבסוף בפירורי הלחם.
  8. חממים שמן במחבת על חום בינוני.
  9. מטגנים את החצילים עד שיזהיבו משני הצדדים.
  10. מוציאים על נייר סופג כדי לספוג שאריות שמן.
  11. מניחים לטעום עם רוטב לימון או רוטב אהוב אחר.

המתכון הזה, המלא בטעמים, משנה כל ארוחה קסומה בחושנית ובאוריינטציה מדהימה. כך תוכלו להתמודד גם עם יום חורפי וגם לסיים מסיבה שלמה בסוף השבוע עם טעמי חצילים מטוגנים שיוציאו לכם את הכיף מהצלחת.

תוספות או שדרוגים אפשריים

אין סוף לשדרוגים שאתכם יכולים לעשות עם המתכון הזה. אפשר להוסיף גבינת פטה מעושנת למי שאוהב את החמיצות. ניתן לשדרג את פירורי הלחם עם פרמזן גרוס ולהוסיף עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או רוזמרין. לסיום, רוטב טחינה מוסיף תוכן נוסף לחצילים. מעניין לנסות גם שילובי רטבים, כמו ממרח שום או סויה עם גזר מוחמצת.

שאלות ותשובות

אילו חצילים כדאי לבחור?
חצילים בגודל בינוני הם הטובים ביותר. ודאו שהם קשים למגע ללא כתמים כהים.

האם צריך להשרות את החצילים במים לפני הטיגון?
מומלץ למלח את החצילים כדי להוציא את המרירות.

האם אפשר לאפות את החצילים במקום לטגן?
כן, פשוט הניחו את החצילים על רשת עם פשתן, טפחו עליהם מעט שמן, ואפו בחום גבוה עד שיזהיבו.

איך יודעים שהחצילים מוכנים?
החצילים יהיו זהובים ופריכים מבחוץ, ורכים ונימוחים מבפנים.

מה ניתן להגיש עם החצילים המטוגנים?
תוספות כמו סלט ירקות, טחינה, או צ'יפס טרי יכולות להתאים.

האם מתכון זה מתאים לילדים?
בהחלט! ילדים אוהבים את המרקם והטעם האפשרי.

מה אפשר לעשות עם חצילים שנשארו?
כלומר, אם יש חצילים שנותרו, אפשר להכין סלט חצילים, או למלא את החצילים בקסם עם פסטה.

מהם העלויות של המרכיבים?
המרכיבים בדרך כלל יחסית זולים, תלוי בעונה ובאזור המגורים שלכם.

אילו רטבים אפשר להכין לחצילים?
כדאי לנסות רוטב טחינה, רוטב פסטו, או אפילו סוויה עם שום.

האם ניתן להכין את המנה ביום הקודם?
כן, אולם החצילים יאבדו מהפריכות שלהם אחרי יום, כדאי לטגן כשזה נצרך.

מוזמנים לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, תאמינו לי, הם יודו לכם על כך! החצילים המטוגנים האלה הם פשוט משגעים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *