כבד עוף עם בצל מקורמל ביין בטעם בלתי נשכח

כבד עוף עם בצל מקורמל ביין בטעם בלתי נשכח

כבד עוף עם בצל מקורמל ביין

מרגע שהבצל מתחיל לרכך את הכבד, כל הבית מתמלא בניחוחות שלא ניתן להתעלם מהם. זהו מתכון שמזכיר לנו תמיד את הימים של סבתא במטבח, את השיחות בין המשפחה ואת הרגעים המיוחדים שאנחנו חווים כשאנחנו אוכלים יחד. האם אתם מוכנים לצלול לתוך החוויה הקולינרית הזו? אני בטוח שכן, כי מדובר במנה שמשגעת את החיך! כבד עוף עם בצל מקורמל ביין הוא בהחלט אחד המרכיבים המדליקים של ארוחת ערב. אספנו לכם את כל הסודות שיעשו את המנה הזו למושלמת!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 4 מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: מתאים ל-4 אנשים

הרכיבים הדרושים

לפני שנצא לשלב ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל המרכיבים הנדרשים. זה תמיד מומלץ להכין את הכל לפני שהתחלנו בבישול, אז בואו נבחן מה אנחנו צריכים:

  • 500 גרם כבד עוף נקי ומחולק לחתיכות קטנות
  • 3 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות דקיקות
  • 100 מ"ל יין אדום יבש (משוגע, אם תבחרו, ניתן לפעמים חצי יבש)
  • 4 כפות שמן זית או חמאה – כל אחד לפי טעמו
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כפית סוכר (לריכוך ולקבלת צבע זהוב ויפה)
  • עלים ירוקים לקישוט (כמו פטרוזיליה או תימין)

אם אתם מחפשים גרסה בריאה יותר, תוכלו להשתמש בכבד עוף אורגני ולהפחית את כמות השמן. למי שמעדיף גרסה טבעונית – במקום כבד עוף אפשר להשתמש באבוקדו מרוסק ולתבל בתבלינים הרגילים.

שלבי ההכנה

וכעת, הגיע הזמן להתחיל להכין את המנה המדהימה זו!

  1. אתם מתחילים בחימום שמן הזית או החמאה במחבת גדולה על חום בינוני.
  2. לאחר שהשמן חם, אתם מוסיפים את הבצלים ונותנים להם להתבשל כ-10 דקות עד שהם מתרככים ומשחימים.
  3. כשהבצלים משחימים, הוסיפו את הסוכר ותנו לבצלים להתcaramelize, תהליך שמהווה את הגשר בין מתכון קלאסי למשהו מעלף!
  4. לאחר שהבצלים קיבלו צבע זהוב יפה, הוסיפו את הכבד עוף למחבת.
  5. תשקלו את הכבד בעדינות בצדדים קרובים לבצלים ונתנו לו להתבשל למשך 4-5 דקות מצד אחד.
  6. לאחר מכן, הפכו את הכבד לצידן השני והוסיפו את היין האדום ומעט מלח ופלפל.
  7. תנו ליין להתבשל עם הכבד כ-3-4 דקות, עד שהכבד מקבל צלילה יפה.
  8. אתם יכולים לסיים את התהליך על ידי הכנת כל הגוש יחדיים ולתת להם כמה דקות להתרכך יחד.
  9. מייד לסיים, אתם מסננים את השעה לתוך צלחת ומקשטים בעלים ירוקים. הניחו למנה לנוח טיפה לפני ההגשה.

וזהו, הכל מוכן! כמה קל להכין מנה אגדים כל כך טעים.

שדרוגים ותוספות אפשריים

לאחר שתסיימו את המנה המדהימה הזו, תוכלו גם לשדרג אותה בכמה דרכים מעניינות. אחד השדרוגים הכי טעימים הוא להוסיף ליין מעט בתיבלינים נוספים כמו רוזמרין או טימין.

בנוסף, ניתן לשדרג סייד אונות לליווי כמו פירה אודים, משגע שמתמזג בקסם עם הכבד. גם אתם יכולים לשתף את זה עם אורחים, ותגידו להם שזה במתכון של סבתא! גם סלט ירוק צלחת עם רוטב בלסמי יכול להוות תוספת מאוד מרעננת.

שאלות ותשובות

מה ההבדל בין הכבד עוף עם בצל מקורמל לבין מתכונים אחרים של כבד?
התשובה טמונה בתהליך השחמה של הבצל יחד עם הכבד. ההקפצה בכמויות הנכונות יוצרת איזון מדהים בין המתיקות לחמיצות.

האם ניתן להכין את המנה הזאת מבלי יין?
בטח! אם אתם מעדיפים להימנע מיין, אפשר להשתמש בכוס מים עם מעט חומץ בלסמי במקום היין וזה עובד מעולה.

לאיזה מנות אחרות ניתן להשתמש בכבד עוף?
כבד עוף יכול לשדרג פשטידות, סלטים ואפילו ממרחים. המהות היא לקשור אותו עם טעמים כמו שום ועשבי תיבול.

איך אני יודע שהכבד מוכן ולא קומפקטי מדי?
כשאתם נוגעים בכבד ולא יוצר משיכה חזקה מדי – יודעים שהוא הגיעה לאיזון הנכון.

מה הטכניקת הצלייה הטובה ביותר לכבד עוף?
צלייה מהירה בטמפרטורה גבוהה היא הדרך האידיאלית. מכינים את הכבד במשך 3-4 דקות מכל צד.

האם ישנן תוספות בריאותיות שאפשר להוסיף?
בהחלט! ניתן להוסיף אגב שייקים ירוקים או עוף מסונן ובריא עם כמות ירקות.

האם ניתן לשמור את המנה לזמן לאחר ההכנה?
מומלץ לא לשמור יותר מ-24 שעות, אבל ניתן לשים במקרר בכלי אטום.

איך ניתן להגיש את המנה על צלחת?
בצלחות שטוחות, נניח את הכבד במרכז עם הבצל מסביב. בתוספת תוספת ירוקה, זה נראה מעולה.

האם הכבד עוף בריא?
נכון שמדובר במקור טוב לחלבון וויטמינים, אבל מומלץ כמובן לא להגזים בכמויות.

איזה משקה הכי מתאים ללוות את המנה?
יין אדום יבש – השילוב הוא מושלם! זה פשוט הכי טעים שיש, והניחוחות מתמזגים בצורה איושית!

אני מקווה שנהנתם מהמתכון המדהים הזה! אל תשכחו לשתף אותו עם החברים ברשתות החברתיות, כי כל אחד צריך לטעום את הקסם הזה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *