כרובית בנינג'ה גריל – מתכון שירשים את כולם
המעבר לנשנוש בריא ומדליק!
בשורות הבאות נגלה את הסוד לשדרוג אחד מהירקות הכי טעימים והכי מזינים שיכולים להיות במטבח שלנו. כן, אנחנו מדברים על כרובית! מהפכה קולינרית קטנה עלולה להתחולל רק על ידי חיתוך של כרובית, ואז הגריל וטוויסט קטן שיביא אותנו למקום שכולנו חיכינו לו. אפשר לשים כסף שאף אחד לא התכונן לקסם האגדי הזה. עם תיבול נכון, טקסטורה נימוחה וקלילה, והכנה מהירה בגריל, אנחנו נצליח ליצור מנה מדהימה שתשאיר את כולם עם טעם של עוד!
עם השנים, הפופולריות של הכרובית הדלילה והחמצמצה רק הולכת ומתרקמת – והרעיון להגיש אותה בשילוב של הגריל הנהדר הזה עושה לכלות ההגשה שילוב משגע. אז הכינו את עצמכם והציבו את הפלא הזה על השולחן, ותראו איך כל אחד מגניב ממנה בנחישות. מדהים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי מספר מנות
– זמן הכנה: 30 דקות
– רמת קושי: קל
– מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כרובית הינה ירק שמלא בטעמים ובבריאות. אז מה אנחנו צריכים כדי לייצר את המנה המושלמת הזאת?
אז קחו דף ועט, כי אתם לא רוצים לפספס את זה:
– אחת כרובית גדולה
– 3 כפות שמן זית
– 1 כפית פפריקה מתוקה
– 1 כפית כמון
– מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
– 2 שיניים שום קצוצות
– מיץ מלימון אחד סחוט
– כחצי כוס קצח לקישוט (אופציה)
– קוסברה קצוצה (אופציה לקישוט)
אם אתם מתכננים על גרסה טבעונית או רוצים להפוך את המנה לבריאה עוד יותר, אתם יכולים לוותר על השום או להחליף בשום קלוי.
שלבי ההכנה
1. קודם כל, חותכים את הכרובית לקוביות ואחר כך לשוטפים היטב תחת מים.
2. מכניסים את הכרובית לקערה גדולה ומוסיפים את שמן הזית, הפפריקה, כמון, מלח ופלפל.
3. מעבירים בעזרת הידיים להצפה טובה שיתפזרו התיבולים על כל כרובית.
4. שומעים את הפטפוט הנעים של השום הכמול, מוסיפים לקערה ומשלבים בתשומת לב.
5. לוחצים את מיץ הלימון מעל ומערבבים שוב עד שהתיבולים מתאחדים ביחד.
6. מחממים את גריל הנינג'ה על טמפ' גבוהה למשך 5 דקות, אתם לא רוצים שהוא יתחיל לקפוץ.
7. מכניסים את הכרובית לגריל ונבנים תוך 20 דקות עד שהכרובית מקבלת צבע שקרן וזהוב.
8. מסדרים את הכרובית המוכנה על צלחת הגשה ומקשטים עם קצח וקוסברה קצוצה.
מי היה מאמין שכרובית במסיבת קיץ יכולה להיות כל כך מיוחדת?
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
מדהים איזו גמישות יש פה! אתם יכולים להוסיף עגבניות שרי, קוביות גבינת פטה, או אפילו לשלב תפוחי אדמה צלויים על מנת לתת טעם נועז יותר. בדרך נוספת, אפשר לשדרג עם חרדל או טחינה על מנת ל תרום טעמים נוספים. איך אפשר לדבר על כרובית ולא להזכיר את האפשרות להוסיף את טעם החריף של צ'ילי? התוצאות מדהימות! במקרה ואתם רוצים שדרוג מהיר, אפשר להכין את זה כקציצות כרובית. מהניסיון שלי, התיבול הוא חלק מהקסם!
שאלות ותשובות
איזה סוג שמן כדאי להשתמש?
אני ממליץ על שמן זית, כי הוא מוסיף טעם מעניין וארומטי. אבל אפשר גם להשתמש בשמן קוקוס אם אתם אוהבים את המתוק בגרסה שלו.
כמה זמן אפשר לשמור על שאריות?
אם אתם איכשהו הצלחתם להשאיר שאריות, שימו את זה בקופסה אטומה במקרר. זה יכול להחזיק עד 2-3 ימים, אך הטעם הטוב די נחלש.
אפשר לשלב ירקות נוספים?
בהחלט! מאור עונתי כמו גזר, קישוא או ברוקולי יתאימו כאן מאוד ויוסיפו גם צבעים שיפתו.
האם המתכון ניתן להכנה מראש?
כן! תוכלו להכין את תערובת הכרובית לפני ולהשאיר אותה במקרר. כשהגעתם להכנת המנה, פשוט תצטרכו לגריל אותה.
איך ניתן לדעת אם הכרובית מוכנה?
תשגגו הכבן עוברים למוזיקה נהדרת; אם היא רכה כשנדחפים עם מזלג ויש לה גוון זהוב, היא מוכנה!
האם ניתן להקפיא את הכרובית הזו?
אני לא ממליץ על הקפאה. היא שומרת על הטעם בצורה הטובה ביותר כשמכינים יום לפני ההגשה.
האם ניתן להכין בגרילי מתכת?
בהחלט! הכנה על גרילי מתכת תיתן לכם טעם מעושן נהדר.
מה אפשר להגיש ליד הכרובית?
צוותו עם דג או עוף לצירוף נהדר או הוסיפו לסלט טעים לצבעוניות.
איך אפשר לשדרג את הטעמים?
ניתן לשלב רוטב צ'ילי מתוק או רוטב סויה לאחר הצלייה כדי להוסיף טעמים חדשים ומעניינים.
האם אפשר להפוך את המתכון לחריף?
ודאי! אפשר לשלב תבלינים חריפים כמו צ'ילי יבש, או להוסיף שום חריף לתערובת.
שתפו את המתכון המושלם הזה עם חברים ומשפחה, ותנו להם להזרים טעמים מהממים לחיים. המנה הזאת תוליך אתכם לעולם חדש של טעמים מדהימים!
כתיבת תגובה