כרובית בנינג'ה: המתכון הבריא שכולם מדברים עליו

כרובית בנינג'ה: המתכון הבריא שכולם מדברים עליו

כרובית בנינג'ה: המתכון הבריא שכולם מדברים עליו

הכרובית האגדית שכולם מדברים עליה: בנינג'ה!

מדמיינים כרובית מעלפת, זהובה, קריספית מבחוץ ורכה מבפנים? הכרובית הזו לא רק נראית מדהימה, אלא גם ממכרת בטירוף! הכינו את האווירון, כי אנחנו עולים על מסלול ההמראה למתכון שיבטיח שתלקקו את האצבעות.

זמן הכנת המתכון

• זמן כולל: 40 דקות
• רמת קושי: קלה
• מספיק ל-4 אנשים

נסעתי בשבת אחת לביקור אצל סבתא שלי עליזה. כן, זו הסבתא של סלט הטבולה המפורסם ושל כל החמין שכל השכונה מדברת עליו. בקיצור, סבתא עליזה היא קוסמת באוכל, וכשהיא הזמינה אותי למטבח הכפרי שלה, ידעתי שמשהו יוצא דופן עומד לקרות. "ננסה כרובית הפעם," היא אמרה בקול משכנע, והניחוח שהציפה מיד כל פינה במטבח היה – מושלם!

הרכיבים הדרושים

אז מה סבתא עליזה הכינה? ומה באמת צריך בשביל המנה הזו?
בואו נפרוט את זה לפרטים:

• כרובית לבנה בגודל בינוני, שטופה היטב וחתוכה לפרחים
• שליש כוס שמן זית מעולה (לא מתפשרים!)
• כפית פפריקה מתוקה
• חצי כפית פפריקה חריפה
• כפית כורכום
• חצי כפית כמון (לתוספת הים-תיכונית המשגעת)
• חצי כוס פירורי לחם (אפשר מפזרת של ימי האתמול)
• מלח ופלפל שחור לפי הטעם
• רבע כוס פרמז'ן מגורר (לאוהבי הגבינה הנמסה)

אז החומרים נראים פשוטים ויומיומיים, אבל באמת אין מה לחשוש. כי המתכון הזה הולך להוכיח שגם עם החומרים הבסיסיים ביותר אפשר לבשל מנה אגדי.

שלבי ההכנה

מוכנים לצאת למסע מטבחי? כל שלב יקרב אתכם אל הריח והטעם המושלמים!

1. הפעלנו את הנינג'ה על מצב חימום מראש ל-200 מעלות צלזיוס.
2. קערה גדולה, כרובית חתוכה. ערבבנו אותה היטב בשמן זית עד שהיא קצת רטובה ושמנה.
3. הוספנו לה את הפפריקה המתוקה והחריפה, הכורכום, הכמון, מלח ופלפל. נתנו תנועות טובות שיבטיחו שכל פרח כרובית יקבל תשומת לב.
4. ערבבנו את פירורי הלחם עם פרמז'ן. פיזרנו על הכרובית עד שכל פרח יצופה.
5. הנחנו את הכרוביות בשכבה אחת בתוך הנינג'ה. סטייל!
6. סגרנו, חיממנו והמתנו 20-25 דקות. במהלך הזמן הזה התבוננו בחלום הזה הופך למציאות זהובה.

בעודכם ממתינים, כנראה תתהו איך לשדרג את המנה.

איך להפוך את המנה למשהו מיוחד עוד יותר? הנה כמה הצעות שידרוג:

• הוסיפו גרגרי רימונים טריים לתוספת צבע כששולחים את המנה לשולחן.
• גבינת פטה מפוררת לאחר האפייה תעניק טוויסט טעמים מדהים.
• עשבי תיבול טריים כמו פרמזן, כוסברה ומעט נענע.

חלופות טבעוניות וללא גלוטן:
למי שמחפש משהו קצת שונה: במקום פירורי לחם השתמשו בקמח שקדים. זה יעשה את העבודה וגם יוסיף מרקם מעניין וכמובן – יהיה ללא גלוטן.

שאלות ותשובות

בואו ננקה את הספקות ונענה על השאלות הנפוצות!

אפשר לעשות את המנה בתנור רגיל אם אין לי נינג'ה?
כן, התנור הביתי טוב לא פחות! הכוונו ל-200 מעלות צלזיוס, ועקבו אחרי אותו תהליך. שימו לב לזמן ולמרקם.

כמה ימי תוקף יש לכרובית המוכנה הזו?
מניסיון שלי, כרובית בנינג'ה נשמרת טוב עד שלושה ימים במקרר. רק זכרו לחמם טיפה לפני הגשה מחדש.

האם ניתן להקפיא את הכרובית?
העדפתי לא להקפיא. כרובית מוקפאת עלולה להפוך רכה מדי לאחר ההפשרה.

מה אפשר לעשות אם אין פרמז'ן בבית?
גם גבינת קש לא רעה בכלל! רק היזהרו שלא תימנע אם מישהו בבית אלרגי.

איך אפשר להפחית את השומן במתכון?
השתמשו בתרסיס שמן במקום שמן זית בכמות רגילה, וודאו שמרססים מכל זווית כך שהציפוי יהיה מושלם.

מה עושים אם נותרו פירורי לחם במקרר?
השאירו אותם, תוכלו לשדרג קערת מרק עם פירורי לחם או להכין פרנץ' טוסט סופר קריספי בסוף השבוע.

מה עושים אם יש יתרת תבלינים ייחודיים?
תבלינים הם מטמון במטבח. אם יש לכם יתרת כמון או כורכום, ניסו אותם במנות אחרות כמו ריזוטו, קוסקוס וכולי.

אלה שהכרובית היא פחות הקטע שלכם?
אפשר להכין את אותו המתכון בדיוק עם ברוקולי. הטעם יהיה מעט שונה, אך עדיין משוגע!

הנינג'ה יכולה להכין יותר ממנה אחת באותו זמן?
אפשר להכין כמה מנות במקביל, תלוי בגודל המכשיר שלכם. תנסו ותראו כמה פרחי כרובית נכנסים בנוחות.

אפשר לשלב את הכרובית הזו במנה עיקרית?
בוודאי! נסו להוסיף אותה כצד לארוחת שישי עם בשר או לשדרג פסטה אל-או-פורנו.

אז, מכורים להכנת כרובית בנינג'ה? למה לא! שתפו את המנה ברשתות, הפיצו את האהבה, ואולי תגלו חברים חדשים שכמוני, התאהבו בכרובית משגעת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *