לאפה שווארמה קלוריות נמוכות: המתכון הבריא לשבוע

לאפה שווארמה קלוריות נמוכות: המתכון הבריא לשבוע

לאפה שווארמה קלוריות נמוכות: המתכון הבריא לשבוע

*

אתם כנראה מכירים את הרגע הזה שבו אתם ממש רוצים להכין משהו ממש טעים גם בבית אבל לא יודעים מאיפה להתחיל. ובדיוק למען כך, הבאתי לכם היום את המתכון הכי מושלם בעולם ללאפה שווארמה מדהימה וממכרת. זהו תענוג אגדי שאי אפשר לעמוד בפניו! אתם יהיו מופתעים כמה פשוט להכין את המאכל העסיסי הזה בבית, והוא יגרום לכם ללקק את האצבעות ולרצות להכין שוב ושוב. אז בואו נכנס לעולם המופלא של בשר שווארמה נמס בפה, ירקות טריים וכלי אפייה ביתיים.

זמן הכנת המתכון

• כ-2 שעות כולל התפחה ובישול
• רמת קושי: בינוני
• מספיק ל-4-6 מנות מושלמות

הייתי בבית החבר שלי פעם ובשלב מסוים הוא יצא עם מגש של לאפה שווארמה מהמטבח. הריח המדהים שכיסה את הבית גרם לכולנו ללכת אחרי הריח למטבח כמו גורים רעבים. כשראינו את הלחמים חמים ורכים ואת השווארמה שממול את הבית, הבנו שזו הולכת להיות סעודת מלכים. אחרי אותו היום, לא היה לי ספק שאני חייב ללמוד להכין את הלחם המופלא הזה בבית ולהפוך אותו לאחד המנות הקבועות שלי.

הרכיבים הדרושים

לשווארמה:
• 500 גרם חזה עוף פרוס דק
• 1 בצל קצוץ דק
• 2 כפות שמן זית כדי שיהיה בריא ואפילו מושלם
• 4 שיני שום כתושות
• 1 כף פפריקה מתוקה
• 1/2 כף כמון
• 1/2 כף כורכום
• 1 כפית מלח
• 1/2 כפית פלפל שחור
• מיץ לימון טרי מחצי לימון

ללאפה:
• 500 גרם קמח (או אפשרות להשתמש בקמח מלא לבריאות)
• 1 כוס מים פושרים
• 2 כפות שמן זית
• 1 כף שמרים יבשים
• 1 כפית סוכר
• 1 כפית מלח

לתוספות:
• ירקות טריים כמקלפי מלפפון, עגבניה ופרוסות בצל סגול
• רטבים כמו טחינה או חומוס (מי שאוהב מנה מעלפת במיוחד)
• פטרוזיליה קצוצה טרייה

הכי כיף במתכון הזה הוא שניתן לשנות אותו לפי הטעם האישי. ניתן להחליף את חזה העוף בפרוסות בקר, בגרסה טבעונית ניתן להשתמש בטופו או סייטן – בכל מקרה, התוצאה תהיה משגעת!

שלבי ההכנה

ההכנה כוללת: הכנת שווארמה המדהימה שלנו, אפיית הלאפה והרכבת המנה הממכרת. אז אנחנו מתחילים עם השווארמה!

`בצת הראשונה`:
1. בואו נתחיל עם השווארמה. נחתוך את חזה העוף לרצועות דקיקות.
2. נקלף ונחתוך את הבצל לקוביות קטנות.
3. נחמם מחבת גדולה עם שמן זית ונוסיף את הבצל והשום.
4. נאדה עד שהבצל יהיה זהוב וריחני, ואז נוסיף את רצועות העוף.
5. נוסיף את הפפריקה, הכמון, הכורכום, המלח והפלפל.

`השלב הבא`:
6. נבשל את העוף מספר דקות על אש בינונית עד שהוא מתבשל לחלוטין ונראה קריספי ושזוף הכל – בשר שילווה אותנו לגן העדן.
7. נוסיף מיץ לימון, נערבב היטב, נכבה את האש ונשמור בצד.

`בינתיים`:
8. נתחיל בהכנת הלאפה. בקערה גדולה נוסיף את המים הפושרים ואת השמרים עם הסוכר ונניח לתסוס כמה דקות.
9. לאחר שהשמרים תססו, נוסיף את הקמח והשאר המרכיבים של הבצק לאותה קערה ונלוש היטב עד שמתקבל בצק חלק ונעים.

`משהו מעניין`:
10. נתפיח את הבצק כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
11. נחתוך את הבצק לכדורים ונרדד אותן לעיגולים שטוחים כלאפה.

`לאפות`:
12. נחמם מחבת עם מעט שמן ונאפה כל עיגול בצק משני הצדדים עד שהוא מקבל כתמים זהובים והריח המדהים יתפשט במטבח ויגרום לכולם לנהור אליו.

`ועכשיו`:
13. הגיע הזמן להרכבת המנה המושלמת שלנו: נניח על כל נאפה שכבה נדיבה של שווארמה, נוסיף את הירקות הטריים, פטרוזיליה ורוטב האהוב עליכם.

`סיום`:
14. נסגור ונהנה מהלאפה שווארמה הכי טעים שיש, ממש כמו במסעדה אבל טוב יותר כי הוא מוכן בבית.

וזה הכל, הלאפה שווארמה הכי מרענן ומושלם מוכן להגשה! לפי שצריכים עוד טיפים, תנסו להכין גם גרסה בריאה יותר עם פחות שמן, ולהחליף את הרוטב למשהו יותר קלורי כמו חומוס עם טחינה.

שאלות ותשובות

אפשר להשתמש בקמח מלא בגרסה של הלאפה?
כן, ואפילו מומלץ! שימוש בקמח מלא יביא ללאפה נימוח ובריאה יותר.

כמה זמן ניתן לשמור את השווארמה במקרר?
לא קצר: 3-4 ימים בקופסה אטומה, ואפשר אפילו להקפיא לשימור ארוך יותר.

איך יודעים שהשמרים בתוקף?
תראו בועות ותסיסה לאחר שמוסיפים את הסוכר והמים. אם לא רואים תסיסה, כנראה השמרים לא בתוקף.

האם אפשר להכין את הלאפה מראש?
כן, אפשר לאפות ולעטוף בנייר כסף או ניילון נצמד כדי לשמור על האווריריות לנמשך יום-יומיים.

ניתן להכין גרסה טבעונית?
בהחלט! השתמשו בטופו במקום חזה עוף ותהנו ממנה מעלפת וטבעונית.

מה עוד אפשר להוסיף ללאפה?
חמוצים, חריפים, רטבים מותאמים אישית ועוד. השמיים הם הגבול!

איך לקבל את כתמי הזהב המושלמים על הלאפה?
בשלו על חום בינוני-גבוה ותוודאו שהמחבת חמה לפני שמניחים את הבצק.

מה מומלץ לשתות לצד לאפה שווארמה?
שתיית איירן, משקה יוגורט תורכי מרענן, תשים עוד יותר את הטעמים.

אילו כלים מיוחדים צריך להכנת שווארמה?
מחבת כבדה שלא נדבק בה דבר היא כלי חשוב במהלך הבישול.

איך אפשר להפוך את המנה לדלת קלוריות?
השתמשו פחות שמן, גרסאות רוטב קלות ויותר ירקות טריים.

ועכשיו, אחרי שהכנו את הלאפה שווארמה הכי מדהימה ומרגשת, כל מה שנותר זה ליהנות, לשתות, לאכול ולשתף את המתכון המשגע הזה עם החברים שלכם! כך כל אחד יכול להנות מארוחת מלכים מזוגית כל יום. מוזמנים לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולהוסיף את ההאשטאג המועדף עליכם (טוב, חוץ מה # – לא נשתמש בזה היום).

יש כאלה שיכריזו על זה כעל שיר הלל למטבח הביתי, כי אין עוד מנת לאפה שווארמה משגעת ומעלפת כזו – אגדה קולינרית!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *