לגלות את המתכון לכרוב ממולא בשר ואורז ברוטב עגבניות

לגלות את המתכון לכרוב ממולא בשר ואורז ברוטב עגבניות

"`html

מתכון לכרוב ממולא בשר ואורז ברוטב עגבניות

כשהייתם ילדים, האם פעם אכלתם כרוב ממולא עם רוטב עגבניות שהשאיר אותך עם טעם מדהים בפה? זהו מתכון שנשאר עם הרבה אנשים כמזכרת מהמטבח של אמא או סבתא. כרוב ממולא, כלומר עלי כרוב ממולאים בתערובת של בשר, אורז ותבלינים, הוא מנה מסורתית שמצליחה לשלב טעמים וניחוחות עוצרי נשימה.

זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1.5 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6-8 מנות

בואו נצלול לתוך המתכון המושלם והאגדי הזה, שהוא גם משגע מאוד. הכנות טובות, את החומרים הנכונים וקדימה לעבודה!

הרכיבים הדרושים

  • 1 כרוב קטן, במשקל כ-1 ק"ג
  • 500 גרם שטוח של בשר טחון (עוף/בקר)
  • 1 כוס אורז קצר (או אורז בסמטי)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2-3 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס רסק עגבניות
  • 3-4 כוסות מים או ציר עוף
  • מלח ופתיתי פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית כמון או תבלינים למילוי, לפי הטעם
  • 1/2 כפית סוכר

אבל מה עושים אם רוצים גרסה טבעונית? פשוט מחליפים את הבשר בתחליף בשר מבוסס סויה או עדשים מבושלות, והשאר נשאר אותו הדבר. שידרגו את המנה עם תוספת של ירקות קצוצים כמו גזר או קישוא למילוי!

שלבי ההכנה

כעת, לאחר שהכנתם את כל החומרים, הבה נעבור לשלבים להכנה המושלמת של כרוב ממולא בטעם מהנסיון שלי.

  1. סוחטים מים נוזלים מהאורז ומשרים אותו במים חמים למשך כ-20 דקות.
  2. אנו מבשלים את עלי הכרוב במים רותחים למשך כ-5 דקות עד שהם רכים ומתרככים.
  3. סוחטים את עלי הכרוב מהמים ומניחים אותם בצד.
  4. מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף.
  5. מוסיפים את השום הכתוש וטועמים עד שהניחוחות מתחילים להתפשט.
  6. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהוא מתבשל לחלוטין, מתבלים במלח, פלפל וכמון.
  7. מוסיפים את האורז המסונן ומערבבים היטב עד שהאורז סופג את הטעמים.
  8. מסננים את המילוי ומניחים בצד להתקרר.
  9. ממלאים את עלי הכרוב בתערובת הבשר ואורז ומקפלים אותם כמו מעטפות.
  10. שמים את עלי הכרוב הממולאים בסיר ומניחים מעליהם רוטב עגבניות, מים ומעט סוכר לאיזון החמיצות.
  11. מבשלים על להבה נמוכה למשך כשעה עד שהרוטב מצטמצם והכרוב absorbs את כל הטעמים.
  12. מגישים עם ליד חלה פרוסה או אורז לבן נוסף.

שימו לב ששיטת ההכנה היא מבית סבתא שנולדה ממסורת רבת שנים. כל שלב כאן הוא כה חשוב! יש לקבל את התוצאה הכי טעימה ואוורירית שיש.

תוספות ושדרוגים אפשריים

למען האמת, ניתן לשדרג את המנה בדרכים רבות כך שתתאים לכל טעם. אפשר להוסיף שקדים קצוצים או פיסטוקים לתוך המילוי, כדי לקבל קונטרסט מפנק. אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו פלפל חריף לקצפת או בקישוט לפני ההגשה! ואולי אף לפזר גבינת פרמזן מלמעלה? ברגע שהמנה מוכנה, אין לכם שליטה על התשוקה ללקק את האצבעות ולהזמין עוד!

שאלות ותשובות

כיצד אפשר לשמור על הכרוב ממולא לאחר ההכנה?

בחלק מהמקרים, כדאי לשמור את הכרוב הממולא במקרר בקופסה סגורה. אפשר לחמם אותו במיקרוגל או בתנור כשיוצאים אורחים. או כמו שאמא שלי נהגה להגיד, "הטעמים רק הולכים ומשתפרים עם הזמן".

אפשר להכין את המתכון מראש?

בהחלט! ניתן להכין את הכרוב הממולא יום לפני ההגשה ולשמור אותו במקרר. גם החימום יוסיף עוד ליהנות מהטעמים המושלמים.

מה ניתן לשים במקום הבשר?

נכון שהבשר הוא כוכב המנה, אבל תמיד אפשר לשים תחליף בשר – כמו עדשים, שעועית שחורה או תערובת של ירקות קצוצים. זה יכול לצאתוזה יכול להיות בערך מעלף.

איך יודעים שהכרוב מוכן?

רוב הכופתאות יהיו רכות ושחומות בקצוות. הידיעה המושלמת היא שהרוטב נוזלי והשוקע בתחתית הסיר. ניחוחות עגבניות וטעמים ייפרסו בכל הבית.

האם כרוב ממולא הוא מנה בריאה?

בוודאי! אם תשתמשו בבשר רזה, הרבה ירקות וסלט בצד, זו בהחלט תהיה מנה דל קלוריות ובריאה. כרוב מקושר עם בריאות ואפילו יש בו סיבים תזונתיים.

האם אפשר להקפיא כרוב ממולא?

כן! שימו את הכרוב הממולא בקופסה מתאימה להקפאה. כשאתם רוצים, פשוט הוציאו מהמקפיא והפשירו במקרר למשך הלילה לפני החימום.

איך כדאי להגיש את המנה?

הדרך הטובה ביותר היא להניח כל כרוב ממולא בצלחת עם רוטב עגבניות מעל ולפזר מעט פטרוזיליה קצוצה מסביב. וכמובן, אל תשכחו להמליץ על חלה טרייה עם זה!

מה השיטה הכי טובה למלא את עלי הכרוב?

כדי שלא יקרעו, יש לחתוך את הגבעול בתחתית של עלי הכרוב או אפילו להרתיח אותם כמו שציינו למעלה כדי שיהיו רכים יותר. המילוי יכול להיות מלא אבל עליכם למלא לא יותר מדי כדי שלא יתפוצצו.

באיזו עונה כדאי להכין כרוב ממולא?

כמובן שנכון להכין כל השנה, אבל בחורף, כשהמזג אוויר קר, זה מרגיש כמו מנה חמה ומנחמת, מה יכול להיות טוב יותר? או כשהטעמים מתמזגים!

האם ניתן להכין את המנה לצמחונים?

בהחלט! פשוט החליפו את הבשר בתחליפים של ביצים, טופו או עדשים. כל תחליף יכול להביא טעם משגע!

אם מתכון זה עורר את התיאבון שלכם, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות ולספר להם כמה הוא מדהים וממכר! כולם זקוקים לנגיעה של אהבה מהמטבח! ללקק את האצבעות ולקוות לעוד מנה, זוהי חווית הכנת כרוב ממולא!

"`

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *