מאכלים עיראקיים שישגעו את החיך שלך

מאכלים עיראקיים שישגעו את החיך שלך

מתכון למאכלים עיראקיים שתשאירו לכולם טעם של עוד!

מישהו ביקש מאכלים עיראקיים מדהימים שיעשו לכם חגיגה של טעמים? יש לכם מזל, כי כאן אתם עומדים ללמוד להכין אחד מהמאכלים הכי אגדיים שמתאימים לכל ארוחה – קובה עיראקי! מדובר במרכז השולחן, ועל פי המסורת, קובה הוא הלהיט המושלם שיגרום לכם להרגיש כאילו אתם פוגשים משפחה חמימה ואוהבת. כל ביס הוא כאילו חיבוק שמנחם ונוגע בלב, כשזה מתמזג עם טעמים מדהימים שהניחו על השולחן אמהות וסבתות במשך דורות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות

  • זמן הכנה: 2 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: 8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הקובה העיראקי המושלם, נצטרך לרכז את כל רכיבי המפתח, וכולם כאן כדי לסייע לכם לעשות את זה כמו שצריך. הנה מה שתצטרכו:

  • 500 גרם בשר טחון (טלה או בקר)
  • 200 גרם בורגול דק
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס צנון (אם תרצו)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כפול של כמון
  • 1/4 כוס שום קצוץ
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית קארי
  • 1/2 כפית כורכום
  • לרוטב:
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כפית מלח
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/2 כפית כמון

אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית, תוכלו להשתמש בקישואים מרוסקים במקום בשר, והבורגול יהפוך את הכל לעשיר ומרשים. ואם מישהו סובל מאלרגיות לגלוטן, ניתן להחליף את הבורגול בתפוחי אדמה מרוסקים.

שלבי ההכנה

הכנה של קובה היא חוויה שכיף לדמיין ובטח לשתף עם בישולים אחרים. אחרי הכל, מה שחשוב זו האהבה למתכון הזה! אז בואו נתחיל:

  1. משרים את הבורגול במים חמים במשך 30 דקות.
  2. סוחטים את הבורגול מהמים ומשאירים אותו במגבת לייבוש.
  3. קולים את הבצל בשמן זית בסיר על חום בינוני עד שהוא מזהיב.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים אותו עד שהוא מתבשל לחלוטין, תוך ערבוב.
  5. מסננים ממי הבשר את השומן.
  6. כשהבשר מוכן והבצל הזהיב, מוסיפים את השום, הפטרוזיליה, הצנון, המלח, הכמון, הכורכום והקארי. מערבבים היטב.
  7. מכניסים את הבורגול היבש לתערובת ותוך כדי ערבוב, לוחצים עליו בעדינות כדי לשלב את כל הטעמים.
  8. מרטיבים את הידיים, לוקחים חתיכה מהתערובת ויוצרים קובה בגודל כדור טניס.
  9. טובלים את הקובה בקצת קמח ואז מניחים על מגש.
  10. בשלב הבא, מכינים את הרוטב – בסיר עם מים, מוסיפים מלח, מיץ לימון וכמון ומביאים לרתיחה.
  11. מניחים את הקובות ברוטב הרותח ומבשלים כ-20 דקות.
  12. לבסוף, לאחר שהקובה התבשל והטעמים התערבבו, מגישים עם מעט פטרוזיליה מעל.

הקובות שלכם מוכנות! עכשיו נותר לכם רק לקשט את השולחן, לשתף עם החברים או המשפחה ולהכין את הקמפיין הלא רשמי למכינתם הבאה של קובות נוספות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו בכל מתכון מדהים, תמיד יש מקום לשדרוגים. אפשר להוסיף ברוטב קוביות של חציל קלוי, פטריות פריזאי, או קמצוץ של פלפל חריף למי שאוהב את הקצת יותר חריף. אלה כל אלה תוספות שמשדרגות את כל החוויה.

שאלות ותשובות

מה ההיסטוריה של הקובות העיראקיות?
קובות הן חלק מרכזי מהמטבח העיראקי, ונחשבות לאחד המסמלים של האוכל הפולקלורי. מרבית בתי העונה בתשעבישהו בארץ משתפים את המתכון המסורתי של הקובות שמועבר מדור לדור.
האם אפשר לה freeze את הקובה?
בהחלט! אפשר להקפיאם כשהם מבושלים כדי שלא יפגמו בטעמים ובמרקם.
איזה סוג בשר מומלץ להשתמש?
בשר טלה או בקר הם הבחירות הקלאסיות, אבל בשר עוף יכול לעבוד בצורה נהדרת גם כן.
איך יודעים שהקובות מוכנות?
הקובות מוכנות כשצלם בצק נופל בפשטות וקלות מהידיים כשמעבירים אותו לרוטב.
מה הסוד לרוטב מושלם?
שמים במים לימון שיהיה להם טעם זורם, וכמובן לא לשכוח את התבלינים!
אם אין לי מעבד מזון, מה לעשות?
אפשר לשבור בידיים או במערוך.
האם ניתן להכין אוכל ללא גלוטן?
כן! תחליף את הבורגול בתפוחי אדמה מרוסקים. זה ייתן לאוכל טעם מלא ונפלא.
אפשר להשתמש בבשר קפוא?
בהחלט, רגילים להשתמש בבשר קפוא או טחון, כל עוד מתפנים בו בזמן.
מה טעם הקובות?
סופר אגדי! מתערבבים טעמים עשירים ויחד עם זה מרקם נימוח שנמס בפה.
האם זו מנה קלילה?
בהחלט, עם כל הווידוי על הקובות העיראקיות, מדובר במנה שלא משמינה אלא היא עשירה בטעמים!

אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות – אתם לא רוצים שאף אחד יפסיד כזה מאכל מדהים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *