מאפינס פיצה קלילים ומעדנים שמתאימים לכל ארוחה!
מאפינס פיצה מדהימים – קלאסיקה עם טוויסט!
שום דבר לא מדבר אליי יותר טוב ממהפך שאין כמותו. הבה נצלול לתוך מתכון שכולו עונג, שחייב להיות קיים בכל שולחן חגיגה או ערב משפחתי. מאפינס פיצה! אלה ההפתעה המושלמת שתציב חיוכים על הפנים של כולם. מדובר במאפה רך, גבוה, עשיר בטעמים, שיוצא מהתנור בעודו חם ונפלא. כולם רוצים לטעום, ואני אישית לא יכול לעמוד בפני הדחף לאכול אחד אחרי השני, הם פשוט ממכרים. לא רק שמדובר במנה נוחה ומרעננת, אלא גם בגרסה החדשנית למשהו קלאסי – פיצה! כשתכינו את המאפינס הללו, תגלו שהם מושלמים לארוחות בוקר, חטיף בשעות בין הארוחות וגם כמנה עיקרית קלה. תעלה צלחת, ובואו נתחיל!
Zaman הכנת המתכון ורמת קושי
- משך זמן הכנה: 15 דקות
- משך זמן בישול: 25 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 12 מאפינס
המרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל, יש לציין כי החומרים הללו יכולים להשתנות, לדוגמה, ניתן לשדרג את המתכון בגרסה טבעונית או ללא גלוטן בקלות רבה.
- 250 גרם קמח חיטה (אפשר גם קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 3 ביצים גדולות
- 200 מ"ל חלב (אפשר חלב שקדים לגרסה טבעונית)
- 100 מ"ל שמן זית
- 250 גרם גבינת מוצרלה/גבינת צהובה מגורדת
- 150 גרם ลูกי פטריות קצוצים (כמובן שאפשר לשים גם זיתים!)
- 1/2 כוס רוטב פיצה איכותי
- תוספות: פפרוני, פריזאי, ירקות כמו פלפלים, בצל ועוד
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להתחיל ולהתמקד בהכנה המרגשת של מאפינס הפיצה!
- חממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים תבנית מאפינס עם מנג'טים בתוכה.
- בקערה גדולה, לערבב את הקמח, אבקת הסודה והמלח.
- נמשיך להוסיף ביצים, חלב ושמן זית ונערבב בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה.
- נוסיף את הגבינה המגורדת, פטריות וחצי כוס רוטב הפיצה, ונערבב שוב.
- באם תרצו להוסיף פפרוני או כל תוספת אהובה שברשותכם, זה הזמן.
- למלא כל כוס מאפינס בתערובת עד 3/4 ממנה.
- למלא ברוטב פיצה על כל מאפינס ולפזר גבינה נוספת אם רוצים.
- אופים בתנור למשך 20-25 דקות או עד שהמאפינס תפוסים ויפהיפים.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר כמה דקות.
- מגישים חמים ונהנים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
מאפינס הפיצה הללו הם פשוט מדהימים בפני עצמם, אך תמיד יש מקום לשדרוגים! אפשר להוסיף:
- אבקת תיבול כמו אורגנו או בזיליקום על החלק העליון לפני האפייה להעצמת טעם.
- להשתמש בגבינות שונות כמו גבינת פטה לצד הגבינה הצהובה לטעימה משוגעת!
- להחליף ירקות ולשלב גבינות כמו פריזאי או גבינת שמנת בתוכה.
- מומלץ לנסות לצקת לתוך כל מאפינס קוביית זוקיני או קישוא לשדרוג וגרסה בריאה.
שאלות ותשובות
באיזה גיל אפשר להכין את המתכון?
מאוד אפשרי להכין מאפינס פיצה עם ילדים! זהו מתכון קל, וההכנה היא חוויה משפחתית כיפית.
איך שומרים על המאפינס אם נשארו?
מומלץ לשמור את המאפינס בכלי אטום במקרר. ניתן לחמם אותם לפני ההגשה בתנור או מיקרוגל.
האם אפשר להקפיא את המאפינס?
בהחלט! אפשר לקפוץ על המאפינס שהתקררו ולהקפיא, וברגע שתרצו ליהנות מהם, פשוט הוציאו מהמקרר והקפיאו כמה דקות בתנור.
האם יש גרסה ללא גלוטן?
כן! ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח אחר ללא גלוטן במקום קמח חיטה.
האם ניתן לשמור על כך שזה בריא?
כמובן! אפשר להשתמש בחלב דל שומן, גבינות רזות ולהוסיף יותר ירקות חלופיים לפיצה.
מה המנג'טים המומלצים ביותר?
המנג'טים מפלסטיק או מנג’טים מתכלים, כמה שיותר רכים ונעימים למגע הם המומלצים.
האם אפשר להכין את המתכון בטיגון?
המאפינס הללו מתאימים לבדיקה גם בשיטות טיגון שונות, אם כי עשויים לצאת שונים מן האפייה.
האם אפשר לשדרג את המילוי לעונת הקיץ?
בהחלט! עונת הקיץ מציעה מגוון של ירקות טריים – נהדר להוסיף קישואים, פלפלים ופטרוזיליה.
איך אפשר לגוון עם תפוחי האדמה?
תוספות של תפוחי אדמה קלויים יוסיפו פריכיות סביב המאפינס, בחירות מצוינות שיהפכו את המנה למושלמת עוד יותר.
מה הקפיצה של מתכון זה ממתכון הפיצה הרגיל?
המאפינס מציעים באמצעות מרקם אוורירי, ורבים מוצאים אלה נכנסים ללב המשפחה ולערבי קרבה.
אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה עם חברים, לנסות אותו ולהתענג על כל ביס. מתכון זה מדהים במיוחד נהדר לא רק למי שאוהב פיצה אלא גם לאלה המעוניינים בנעימות של פיקניקים בבית!
כתיבת תגובה