מגוון מתכוני ירקות בנינג'ה גריל שלא תרצו לפספס
בואו נגלה את הסוד של הרזים הבריאים והטעימים ביותר!
שיטות הבישול והגריל עברו שדרוג מרהיב בעשור האחרון, והכי טוב – אנחנו יכולים לקחת את נינג'ה גריל שלנו ולעשות קסמים. תדמיינו לעצמכם ירקות, מתובלים בתערובות תבלינים שמזכירות את הירוק של הגינה ואקלים קיץ חמים, הופכים לארוחה מרהיבה. נכון, כשמדברים על ירקות, זה לא תמיד מרגש, אבל המתכון הזה ישנה לכם את כל מה שחשבתם על ירקות! הם יהיו כל כך טעמים, שתתחילו לתכנן לשף את הארוחה רק סביבם.
נשמע כמו חלום? זה לא! בעזרת מספר צעדים פשוטים, נצליח להפוך את הירקות שלנו למנה מדהימה, ממכרת ומשגעת שתסחוף את כל מי שסביבכם. הכינו את הבלנדר, את נינג'ה גריל ואת הכלים שלכם, כי אנחנו מתחילים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ומספר מנות
– זמן הכנה: 30 דקות
– רמת קושי: קל
– מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
מוכנים? כאן אנחנו נכנסים לפרטים החשובים – מהם אותם מרכיבים שיובילו אותנו לעולם מדהים של טעמים? הבאתי לכם רשימה שהפכה להיות שלי במהלך השנים, ותאמינו לי, כל מי שטעם אותה פנה אליי בבקשה למתכון!
– 2 זוקיני בינוניים, חתוכים לקוביות
– 2 גזר בינוני, קלופים ומגורדים
– 1 פפאיה, חתוכה לקוביות (לשדרוג במתיקות)
– 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות (מספק צבע מגניב)
– 1 בצל סגול, חתוך רבעים
– 3 כפות שמן זית
– 1 כפית סויה (אופציונלי)
– מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
– 1 כפית תבלין זעתר (משרה טעמים משגעים)
– 1 כפית שטוחה של כמון (לאוהבי התבלינים)
– חצי כוס קצח (למגע של קראנץ' בלעדי)
וזה לא נגמר – חשבו על תוספות נוספות כמו פטרוזיליה קצוצה, שמן שומשום או טחינה!
מרכיבים חלופיים
לכל אחד מאיתנו יש את ההעדפות שלו, ויש כאלה שאוהבים לגוון. אם אתם רוצים להכין גרסה בריאותית יותר, אתם יכולים לשחוק את השמן זית ולהשתמש במיצוי לימון. כמו כן, אם אתם מחפשים פתרון מהיר יותר ורגישים לגלוטן, פשוט תוותרו על הסויה!
שלבי ההכנה
עם כל המידע הזה, חשוב לזכור שהמדריך שלנו מאוד אינטואיטיבי. כאן נצלול לתוך ההכנה עצמה!
1. קודם כל, נתחיל בחיתוך כל הירקות שלנו לגודל אחיד.
2. לאחר מכן, נעביר את כל הירקות לקערה גדולה.
3. נוסיף את שמן הזית, הסויה, תבלינים ומלח.
4. נערבב בקפידה, נסחוט היטב את שמן הזית שהעסקתי בנעימות.
5. נפנק את גריל הנינג'ה בלחלץ את כל המיצים של הירקות עם חום מדויק.
6. לאחר מכן, נשפוך את התערובת לגריל, נוודא שהכוסות לא מתפרעות על המדריך, ואז נטפל בזה בקצת חום.
7. נבשל 10-15 דקות, תלוי בעוצמת החום, כל כמה דקות תבדקו עם כף כדי שהטעמים לא יתמזגו בצורה לא נכונה.
8. לסיום, נוסיף קצח קצוץ לכל העסקים במערב, נגיש לכל הצופים.
ובשביל הכתומים והאדומים – ניתן גם להוסיף טחינה על כל הסיפור הזה אחרי שהכל מוכן!
שדרוגים ותוספות
אם יש לכם שיער ארוך, או מלון ליד ונשארתם רעבים, תמיד יש מקום להוסיף דברים מדהימים נוספים. אפשר להוסיף בהם גבינת פטה (או גבינה טבעונית) ולהניח את זה במרכז. בנוסף, אפשר לשדרג עם אגוזים קצוצים מעל כדי להעניק חגיגה נוספת למנה.
רוצים טוויסט? נסו להוסיף חמוציות קצוצות או אפילו לפתן של אננס. אתם לא יודעים, אולי תפצחו בטרנד חדש!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הירקות לפני ולהקפיא אותם?
בדיוק! אפשר להכין כמות גדולה מראש, ולהקפיא את שאריות הירקות. כאשר תחליטו לחמם את זה קחו בחשבון שלוקח יותר זמן להכין כשהם קפואים. פשוט תכננו מראש.
איך אני יודע מתי הירקות מוכנים?
באופן כללי, כשאתם רואים כל ירק מתרכך ונוח מועבר בכללעוצמת הגריל, זה הזמן להגיש!
אפשר להוסיף בשר?
במרכאות דמיינו שאתם מוסיפים נתח דק של עוף או טופו. בוחר ההכנה רעש, אבל אם אתם רוצים שהתוספות תמשיכו להיות בכנות סביב הטרנד הבריא, פשוט עשו זאת!
מה הכי מומלץ להגיש לצד המנה הזו?
סלט ירוק מרענן עם טחינה על הכול, יכול לנעול את כל האירוע ולהפוך אותו למושלם.
הבנתם באיזה גן קסום אנחנו מתכוננים לחגוג? זרקו את הירקות והגעתם למקום המושלם. שתפו את המתכון הזה עם חברים וגרמו להם להתמכר גם כן!
כתיבת תגובה