מרק שעועית של פעם מתכון סודי וטעים במיוחד

מרק שעועית של פעם מתכון סודי וטעים במיוחד

מרק שעועית של פעם מתכון סודי וטעים במיוחד

אם אתם מחפשים מתכון למרק שיעורר בכם געגועים לימים של פעם, אז הגעתם למקום הנכון. יש למתכון הזה את כל מה שצריך כדי לפנק את הבטן ולהחמיא לנשמה – שעועית עשירה, ירקות טריים וטעמים שמזכירים את מתכוני סבתא המופלאים. הפעם נכין מרק שעועית עשיר, טעים ומזין. תכינו כף, כי עומדת להיות חגיגה למרק!

זמן הכנת המתכון

– זמן הכנה כולל: כ-2 שעות
– רמת קושי: בינוני
– מנות: ל-6 אנשים

התיאור הזה צריך לגרום לכם לחשוב שיהיה כדאי להישאר במטבח קצת יותר זמן מהרגיל. הרי התוצאה מושלמת – מרק שעועית מבושל בצורה ששומרת על הטעמים האותנטיים בגרסה הכי טעימה שיש. המרק הזה תמיד משרה אווירה של בית, וזהו מאכל שלא תרצו לפספס.

הרכיבים הדרושים:

– 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת (אפשר גם קפואה)
– 1 בצל גדול, קצוץ דק
– 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
– 2 ענפי סלרי, קצוצים
– 4 שיני שום, כתושות
– 1 כוס עגבניות מרוסקות
– 5 כוסות מים (או ציר ירקות)
– מלח ופלפל לפי הטעם
– פפריקה מתוקה – כף אחת
– פפריקה חריפה – חצי כפית (לא חובה)
– 2 כפות שמן זית
– ליים או לימון טרי להגשה
– חופן פטרוזיליה קצוצה

המרכיבים הפשוטים האלו יוצרים יחדיו אנסמבל מעולה של טעמים ומרקמים. אפשר להרגיש כל רכיב בנפרד, ועם זאת הם יוצרים יחד מוסיקה קולינרית משגעת.

שלבי ההכנה:

נתחיל בטיגון הבצל, כדי להוציא ממנו את כל המתיקות שלו שיעמיקו את הטעם הכולל של המרק. וכמובן, יש עוד כמה דברים לפניכם!

1. חממו את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
2. הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו אותו עד שהוא הופך לזהוב ושקוף.
3. הוסיפו את השום הכתוש וטגנו עוד דקה – לא להרבה זמן, כדי לא לשרוף את השום.
4. הוסיפו את הגזרים והסלרי וטגנו אותם עוד כ-5 דקות עד שהם מתרככים מעט.
5. הוסיפו את הפפריקה המתוקה והחריפה וערבבו היטב.
6. הוסיפו את העגבניות המרוסקות וערבבו שוב.
7. הכניסו את השעועית המבושלת לסיר ותנו לה להתערבב היטב עם שאר הרכיבים.
8. הוסיפו את המים או ציר הירקות וערבבו.
9. הביאו את המרק לרתיחה, ולאחר מכן הקטינו את החום ותנו לו להתבשל על אש קטנה-בינונית במשך כ-45 דקות.
10. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
11. כבו את האש ותנו למרק לנוח כ-10 דקות לפני ההגשה.

נהדר! מרק השעועית שלכם מוכן להגשה. ארומות עשירות וניחוחות נעימים מתפשטים במטבח והמרק שלכם כל כך טעים שפשוט לא תוכלו להפסיק לטעום ישר מהסיר.

גרסה טבעונית, למי שמחפש לשדרג את המרק ולהתאים אותו לצרכים תזונתיים ספציפיים:
ניתן להחליף את המים או הציר ירקות בציר ירקות טבעוני. לעומקים נוספים בטעם, אפשר להוסיף כמה פטריות פורצ'יני מיובשות מושרות במים. זה יקפיץ את המרק ויוציא ממנו את המיטב בצורה טבעונית ובריאה.

הכנתם את המרק? עכשיו אפשר להוסיף טוויסטים אישיים ושדרוגים:

1. הוסיפו כמה חתיכות קטנות של נקניקיה חריפה או חתיכות בייקון כאשר מטגנים את הירקות, לקבלת טעם נוסף.
2. תוספת של גרגרי חומוס בישול למרק תעשיר את המרקם ואת הערכים התזונתיים.
3. אוהבים תבלינים? אפשר להוסיף כפית של כמון או מעט כורכום.
4. לקראת סוף הבישול, הוסיפו חופן פסטה קטנה (למשל, פסטת אטריות) ליצירת מרק מצוין עם טוויסט איטלקי.

ולמקרה שיש לכם שאלות, הנה כמה שלי הרבה מהחוויה הכתיבת מרקים:

שאלות נפוצות:

איך כדאי לשמור את המרק?
שימרו את המרק במקרר בכלי אטום. הוא נשמר טוב ל-3-4 ימים. אם תרצו לשמור להמשך, כדאי להקפיא בקופסאות נפרדות לשימוש אחר כך.

כמה זמן יש להשרות את השעועית לפני הבישול?
שעועית יבשה רצוי להשרות לפחות 8 שעות או כל הלילה. אפשר גם להקפיא שעועית מושרת ולהשתמש בה כשצריך.

האם אפשר להשתמש בשעועית קפואה?
כן, אפשר להשתמש בשעועית קפואה. פשוט תוסיפו אותה לסיר ישירות מהמקפיא ותמשיכו לבשל כמוסבר במתכון.

האם אפשר להשתמש בקונסרבה של שעועית?
אפשר בהחלט, רק כדאי לשטוף את השעועית היטב מתחת למים זורמים כדי להוריד את המלח הנוסף.

האם אפשר להקפיא שאריות של המרק?
מרק שעועית קופא היטב ומומלץ להפשיר אותו במקרר או חימום מחדש בעדינות.

מה לעשות אם המרק עבה מידי?
אם המרק הופך לעבה מדי, פשוט הוסיפו מעט מים או ציר ירקות במהלך הבישול עד לקבלת המרקם הרצוי.

המרק יצא לי דליל מדי, מה לעשות?
במקרה כזה, פשוט אפשר להוסיף עוד קצת שעועית מבושלת ולתת לה להתרכך במרק.

מהי הדרך הטובה ביותר לחמם את המרק שנשאר?
חימום המרק על חום נמוך בסיר קטן על הכיריים היא הדרך המומלצת ביותר. אפשר גם לחמם במיקרוגל, אך השגיחו לא לחמם יתר על המידה.

המרק יצא לי מתוק מדי, מהי הדרך לתקן את הטעם?
פשוט הוסיפו מעט מלח, כף מיץ לימון או אפילו כף חרדל שיעזרו לאזן את הטעמים.

מה לעשות אם הוספתי יותר מדי מלח?
אפשרות אחת להוסיף תפוח אדמה קלוף ולהמשיך לבשל אותו במרק, הוא יספוג חלק מהמלח. לאחר מכן, פשוט הוציאו את תפוח האדמה וזרקו אותו.

מחכים לראות המון שיתופים של המתכון המדהים והמעלף הזה שלכם ברשתות החברתיות! שתפו את המתכון הנפלא עם חבריכם ובני משפחתכם ותנו לכולם להנות מהמרק המשגע הזה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *