מתכון כריך סלמון מעושן עם גבינת שמנת שיהפוך אתכם לטבחים מקצועיים

מתכון כריך סלמון מעושן עם גבינת שמנת שיהפוך אתכם לטבחים מקצועיים

"`html

כריך סלמון מעושן עם גבינת שמנת – טעמים של בית

אין מנוס מכך: כריך סלמון מעושן עם גבינת שמנת הוא אחד מהקלאסיקות הכי טעימות שיש. אפשר לומר שהמקומות שבהם נהנים ממנו הם רבים – הכנה בבית, פיקניק בחוף הים או אפילו בבוקר של יום שישי כשאין מה להכין ובשום אופן לא רוצים לוותר על טעם מושלם. דמיינו את זה מעט: ביס ראשוני, הפרוסה מתפוררת בפה, טעם הרוטב העשיר מעורר זיכרונות וצוחק עליכם בשפה של אמא, ובעיקר ההרגשה שזה אחרי הכל, החוויה המשוגעת הזו של טעמו אנגלי קלאסי. מאחר וכך, הרבה יותר מאשר מתכון, זהו פסיפס של טעמים והזכרונות שמשתלבים בין נתחי סלמון מעושן ליצירת הרמוניה של גבינת שמנת. שווה להמשיך על טמפון הטעמים הזה ולעבור על מה נדרשים להכין.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה מאוד
  • מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

מתכון זה, כאמור, פשוט יוצא מהכלל והוא גם מאפשר גמישות גדולה מבחינת המרכיבים. עכשיו זה הזמן לפרט את כל מה שצריך כדי להשיג את התוצאה המדהימה שבשפת המתכון הזה: כריך שיחמם את הלב ויסחוף את הלשון.

  • 4 פרוסות לחם שיפון או לחם דגנים – על-מנת להרגיש בריא ובאותה נשימה, ללקק את האצבעות.
  • 200 גרם סלמון מעושן – הלהיט המושלם לא רק לבראנצ'ים!
  • 200 גרם גבינת שמנת – הנימוחה והדנה. היא המראה, היא הלבוש, היא האישה.
  • מלח ופלפל שחור – מעט היהלומים שמוסיפים את הטעם כלפים לתוך המנה.
  • מיץ מלימון – ישתלב בצורה משגעת.
  • בצל קצוץ דק – שלטון הצבע הירוק שאי אפשר להתעלם ממנו.
  • שמיר קצוץ – אמנם לא חובה, אבל יוסיף טוויסט אגדי.
  • עלים ירוקים (כך וכך) – במיוחד רוקט או רצועות חסה למי שרוצה להרגיש בריאות.

אם ברצונכם להכין גרסה טבעונית, פשוט החליפו את גבינת השמנת בגבינת טופו או קצף צמחי. כמו כן, ניתן לשדרג את הניחוחות עם פירות יער, אגסים קלויים או אפילו דבש.

שלבי ההכנה

בשעה שאתם מתכוננים להכין את הקסם הזה, אני ממליץ להניח את ההנאה מראש, כי הרגע קורה!

  1. נחמם את הלחם בהתאם להעדפותינו, שיהיה פריך ונעים.
  2. בזמן שהלחם משחים, נוסיף לקערה את גבינת השמנת, מיץ הלימון, מלח, פלפל, בצל קצוץ, ושמיר קצוץ, ונערבב היטב.
  3. ברגע שהלחם מוכן, נמרח את תערובת הגבינה במשטר נדיב על כל פרוסה.
  4. נערום נתחי סלמון מעושן על גבי תערובת הגבינה, תלוי כמה אתם אוהבים את הסלמון שלכם.
  5. נוסיף מעט עלים ירוקים למעלה – זה הזמן שייקח אתכם למקום אחר!
  6. נניח את הקצה השני על גבינת השמנת, נקפיצ את כריך הסלמון שלנו לגובה, ונראה-אולי-יש-נס!
  7. נחתוך את הכריך לחצי, ואם אתם רוצים, ניתן גם להניח אותו על צלחת ולהביט על המוזיאון שאתם עצמכם הכנתם.

תוספות ושדרוגים נוספים

על מנת לשדרג את חוויית הכריך, ניתן להוסיף שכבת אבוקדו בסגנון חדשני שיתן טוויסט. לסוחרי התבלינים, פפריקה מעושנת תוסיף נגיעה מיוחדת. כל דבר שיבחרו להוסיף יוסיף לא רק עברית מתוקה אלא גם יפגיש אתכם עם עולם חדש של טעמים.

שאלות ותשובות

אני יכול להשתמש בלחם מחיטה מלאה?

בוודאי! לחם מחיטה מלאה מוסיף עולם של בריאות ועושה את הקרם הרבה יותר מדהים.

האם ניתן לשמור את הכריך ליום למחרת?

לא מומלץ. כריך כזה הוא הכי טעים טרי, כך שעדיף להכין אותו ביום ההגשה.

אילו תוספות אפשר לשים על הכריך?

אפשר לשים פרוסות דקות של אבוקדו, ירקות קצוצים, או אפילו רוטב מחומץ בלסמי. זה ימנף את המנה בצורה משגעת!

האם סלמון מבושל מתאים כאן?

הסלמון המעושן הוא הכוכב של המתכון, אך ניתן בהחלט להכין כריך עם סלמון בושל. זה יהיה עשיר באותה מידה, אם לא יותר.

מה ניתן להחליף אם אין לי גבינת שמנת?

ניתן להשתמש בקוטג' או לגבינת בטטה, ששניהם יביאו לתוצאה מאוד מעלפת.

האם מתכון זה מתאים לילדים?

זהו מתכון שקל מאוד להכין גם עם הילדים. הם ייהנו לקשט את הכריכים, ובטוח ייהנו לאכול מהם.

האם ניתן להקפיא את החומרים?

למרות שניתן להקפיא סלמון מעושן, גבינת שמנת אינה מתאימה להקפאה, לכן עדיף להכין את המנה טרייה.

כמה זמן לוקח להכין את המתכון הזה?

כפי שציינו, זה לוקח רק כ-15 דקות, מושלם לארוחת בוקר או ברLunch!

האם אפשר לשדרג את הסלמון?

בהחלט! אפשר להוסיף עלי אורוגולה ביחד עם גבינת השמנת שהופכת את השילוב ליותר עשיר.

האם לדעתך זה בריא?

כן, כשאתם בוחרים להשתמש בלקוח כמו לחם שיפון וסלמון, זה בהחלט מתכון בריא שמתאים גם למי שמנסה לשמור על תזונה מאוזנת.

כמו שיש ילד שמצביע עליו ואומר 'זה מ-ע-ו-ל-ה', כך גם המתכון הזה ישאיר אתכם עם טעם מתוק בפה. אני ממליץ בחום לשתף עם החברים, ולהקפיץ את הטעמים למרחקים חדשים ברשתות החברתיות!

"`

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *