מתכון לפיצה 10 דקות ללא שמרים שכולם יאהבו
"`html
מתכון לפיצה 10 דקות ללא שמרים
לפעמים, כל מה שצריך זה פיצה. ובמיוחד כשהיא מגיעה ממקום של שפע וטעים. על למתכון המדהים הזה לפיצה ללא שמרים, יוכל להכין כל אחד מאיתנו, אפילו אם לא ממש יש לנו כישורי שף. תאמינו או לא, ב-10 דקות בלבד, תוכלו ליהנות מעדן מעלף, שהריחות שלו ימלאו את הבית והטעמים ישגעו אתכם. החבר'ה יעמדו סביב השולחן עם עיניים נוצצות, והם לא יוכלו להפסיק ללקק את האצבעות. אז נתכנס, נרים את המגבות ונתחיל!
זמן הכנת המתכון ורמת הקושי
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 2-4 אנשים (תלוי ברעב שלכם!)
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך ההכנה, בואו נבדוק מה אנחנו צריכים על השולחן כדי להפוך את החזון הזה למשהו ממשי:
- 2 כוסות קמח תפו”ח (או קמח חצי חצי אם רוצים לגוון)
- 1 כוס מים פושרים
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית וסודת אבקת סודה לסודה (לא חובה, אבל מוסיפה לארומה נפלאה)
- 1/2 כוס רוטב עגבניות
- 1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת (או גבינה צהובה אחרת, כמו פטה או פריזאי)
- תוספות: פפרוני, ירקות קלויים, אוליביות, פטריות, תפוחי אדמה מבושלים, ואם בא לכם קוביות אננס – למה לא?
שימו לב, אפשר בהחלט לשחק עם המרכיבים הספציפיים פה, כמו שהייתם עושים בפיצה סבתא, אם אתם מעוניינים בגרסה טבעونية, פשוט תחליפו את הגבינה בגבינת טבעות. פספסנו כאן? יש לנו מקום לעוד רבים!
שלבי ההכנה
וכעת, עמדו על העקבים, סגרו את הווילונות ואותן שתי דקות של האזנה עמוקה עצובה לא יהיה מקום בעבודתכם, כי אנחנו הולכים לבשל!
- ב bowl גדול, ערבבו היטב את הקמח, המלח, הסוכר והסודה. כל המרכיבים צריך להיות במפגש.
- יוצקים את המים הפושרים ואת שמן הזית ושמים את הידיים פנימה.
- מעבדים את הקמח עד שנוצר לכם בצק חלק ואוורירי, להיות כמו כביש לסוללה שכולכם צריכים להיות לגמרי.
- מכסים את הבצק במגבת לחה במשך 5 דקות כדי שיתפוס יפה.
- מחממים מחבת שטוחה או פוייק במיד גבוהה (לא שכחנו משרה?). אם שכחנו לקנות אחד, קחו את המחבת הרגילה שלכם.
- מהבצק שייצרנו, חותכים כדור קטן ויוצרים ממנו עיגול קטן בעזרת הידיים או בעזרת מערוך.
- מנהלים לכיוון מחבת את עיגולי הבצק (כ-1 סמ' עובי). לא לחרוג יותר מדי מהקודים.
- אחרי 2-3 דקות, הופכים את הבצק לצד השני כדי לשמור על רמות האוויריות החஸינות והעדינות. זכרו, מכסה חם מדהים ואדיר!
- מוסיפים את רוטב העגבניות מעל הבצק ואחריו את הגבינה ותוספות הנשיאים הממשלה.
- במעבה הלהבה, מתבצע תוך 5 דקות, זהו בשולחנות לזמן הזה – הממהרים – לא שוכבים על הפיצה!
אגב, אם אתם רוצים להכין פיצה דקה יותר או עבה יותר, פשוט שחקו עם עובי הבצק. לא מתחייב הבצק אבל קבלת פיצי פיצה תהיה משגעת!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, אחרי שכולנו כיסינו את הבצק והכנו את כל הטעמים, אפשר לדבר על תוספות! לדעתי, תוספות הן מה שהופך את הפיצה לאגדה. אתם יכולים להוסיף:
- פפרוני מסולסל – עונת הרענון טיולים!
- זיתים קצוצים – מסביב לחלון בעייתי-לא בעייתי!
- פטריות – כמעט כמו בחלום של סבתא!
- בצל חדש – שובבים וריחניים!
- עוף צלוי בעשבי תיבול – כי לפעמים רק טעמים משגעים עשויים להיות מתכון מהחיים.
לא נשכח לחלוטין את הקו האדום של הסחית מבצעים מתמשכים לכל המרכיבים המעניינים שיש לכם במקרר. חשוב לשלב את מה שאתם אוהבים – פיצה היא שם נרדף ליצירתיות!
שאלות ותשובות
כמה זמן לוקח להכין את הפיצה?
כשאומרים 10 דקות, סליחה, אבל זה כולל הבישולים, כך שתוכלו להכין פיצה, לא משנה מה, מאוד מהר.
האם הפיצה יכולה להיות טבעונית?
בהחלט! פשוט החליפו את הגבינה בגבינות צמחיות.
האם אפשר לשמור שאריות במקרר?
כן, שימור במקרר ואפשר גם לחמם בתבנית. שום דבר לא מתפוצה.
מה קורה אם הבצק דביק מדי?
אם הוא דביק, הוסיפו עוד קמח עד שתהיה קלה בעבודות.
איזה תוספות עוד אפשר לשים?
הכל! מה שאתם אוהבים, קוביות ירקות, פירות ים, וכל מה שמעורר את התיאבון שלכם.
האם אפשר להכין את הבצק מראש?
בהחלט, אתם יכולים לגלול את הבצק ולהקפיא אותו לימים קודמים. זה חוסך זמן לכל מנה!
איך ניתן לגרום לפיצה להיות פריכה יותר?
עלות זמן בישול ארוך יותר על הכיריים יביא לתוצאה רביעית פחות רטובה.
מה לעשות אם אין לי קמח תפו’ח?
אפשר בהחלט להשתמש בקמח כוסמין או קמח חומוס לשדרג את התוצאה ולתת לגוון.
איזו גבינה הכי מתאימה לפיצה?
מוצרלה היא הקלאסית והכי טעימה שיש, מומלץ להשתמש.
האם הפיצה מתאימה לילדים?
והכי טעים שיש! לילדים? ברור. פשוט שחקו עם התוספות והם יאהבו את זה.
אז יאללה, הגיע הזמן לנסות את המתכון המושלם הזה! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, כי אוכל טוב זה אוכל שחולקים. בתיאבון!
"`
כתיבת תגובה