מתכון מחמר בתנור שיגע את החיך שלכם!
בואו נצא למסע של טעמים
אין כמו ההרגשה של לרוץ למטבח, להרגיש את הריחות המתעוררים מסביב, ולדעת שעוד מעט נוכל ליהנות ממנה חמה, מזינה ומדהימה. היום נתרכז במתכון משגע ומעלף שנקרא מחמר בתנור. מדובר באחת המנות המרגשות ביותר שכוללות חומרים פשוטים, אבל התוצאה היא אגדה. מנות כמו המחמר מזכירות לנו את הילדות, את הארוחות המשפחתיות, את הסיפורים שסבנו וסבתנו היו מספרים לנו בזמן שהתענגנו על כל ביס.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
זמן הכנה: 60 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות מנות: 4-6 מנות
- 60 דקות מעיבור החומרים ועד שהצלחת מוכנה
- מצריכה מיומנויות מטבח בסיסיות כמו קיצוץ, ערבוב ואפייה
- למשפחה או לאורחים, מנות מדהימות ומלאות טעמים
החומרים הדרושים
מחmer, שזה עלי גפן ממולאים בתוספות מדהימות, הוא מרכב קל מאוד להכנה, אבל בדיוק כמו בישול של סבתא, הדבר החשוב הוא האהבה שמהניחים בכל צדפה ושכבת חומרים. להלן מה שתצטרכו עבור המתכון:
- 500 גרם עלי גפן (אפשר להשתמש בכמובן קפואים או רעננים)
- 200 גרם אורז עגול לא מבושל
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית קימל טחון
- 3 כפות שמן זית
- 1.5 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית סוכר
- 120 מ"ל מיץ לימון
חומרים חלופיים
אם אתם טבעונים, אפשר להחליף את האורז באורז מלא או קינואה.
במקום בצל, אפשר להשתמש בשום קצוץ או לטגן בצל ירוק לקבלת טעם אחר ומעניין.
אם אתם רוצים גרסה ללא גלוטן, השתמשו באורז בפירוק או שימוש בקוסקוס תפו”ח, זה משגע!
שלבי ההכנה
1. נשטוף את עלי הגפן במים פושרים ונסננה אותם.
2. נרתיח מים בסיר גדול ונכבוש את עלי הגפן למשך 5 דקות כדי להנחית אותם.
3. במחבת נוצר סמיך על חום בינוני, נוסיף שמן זית, ונבשל את הבצל עד שהוא שקוף.
4. נוסיף את האורז, מלח, פלפל קימל וסוכר וערבב עד שהאורז מצופה בתבלינים.
5. נמזוג מים על התערובת עד לכיסוי, ונבשל כ-10 דקות על חום נמוך, עד שהמים נספגו.
6. נכניס לתערובת את הפטרוזיליה ונערבב שוב, ניתן לתערובת להתקרר.
7. ניקח עלי גפן, נניח כפית מתערובת האורז במרכז כל עלה ונקפל.
לאחר מכן, אתם תתמלאו בנחת מההכנה שלכם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אפשר להעשיר את המתכון בנגיעות שאוהבים – כמו חnuts קלויים מעל, אפשר לשדרגו בשומשום קלוי לחוויה קראנצ'ית יותר, או בכמה קוביות עגבניות לקישוט.
למי שאוהב את הנפח, אפשר להגיש עם יוגורט עיזים או סלט ירקות קייצי לשדרוג טעמים.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את המתכון מראש? ניתן בהחלט להכין את היצירה הזו מספר שעות מראש. פשוט לשמור את המחmer בקופסה אטומה במקרר ולחמם שוב בתנור לפני ההגשה.
מה אם אני אוהב טעמים חריפים? אין בעיה! ניתן להוסיף צ’ילי קצוץ לתערובת האורז עבור חריפות.
אפשר לשמור את המנה יותר מיום? ניתן לשמור את המנה במקרר עד ארבעה ימים בתנאים נאותים. אם היא טופלה היטב, בכלל לא תרגישו בהבדל בטעמים.
האם ניתן להקפיא את המנה? בהחלט! עדיף להקפיא אותה לא מבושלת, בהבאה לא שוכחת פשוט לבשל לאחר ההקפאה.
מה מוציאים מהמרכיבים במקרה שיותר מדי מלח? ניתן להוסיף עוד כמה כפות של אורז כדי לאזן את הטעמים. זה עובד כל פעם!
האם זה מתכון בריאותי? בהחלט! מדובר במנה שמכילה ירקות, אורז ודל פחמימות רגילות.
למה חשוב לבשל עלי גפן לפני המילוי? הבישול הקצר עוזר לרכך את העלים ולהקל על המילוי. זה מה שעושה את ההבדל!
כיצד אפשר להגיש את המחmer? אפשר להגיש על צלחת שטוחה, לקשט עם נענע פר fresh מעל ולצקת מעט לימון טחון עליהם.
האם ניתן לשדרג את המתכון הזה? ללא ספק, הוספת תבלינים שונים כמו כמון או אפילו קינמון יכולה לשדרג אותו בכמה דרגות.
האם זה מתכון קלאסי של משפחה? מוחמר הוא מתכון שבני משפחה רבים מכינים בבית, ואין כמו המגע הנעים של סבתא או אמא להכנתו!
עכשיו כשאתם מצוידים בכל הידע הזה, אל תהססו לנסות להכין את המתכון המעלף הזה ולשתף עם כל החברים באהבה! המנה הזו תרגש אתכם כל פעם מחדש, אז אולי אפילו תכינו יום יומי!
כתיבת תגובה