מתכונים לשבועות שאפשר להקפיא (רשימת חובה – לא לפספס!)

מתכונים לשבועות שאפשר להקפיא (רשימת חובה – לא לפספס!)

מתכונים לשבועות שאפשר להקפיא (רשימת חובה - לא לפספס!)

שבועות הוא חג שמח שמבשר את תחילת הקיץ ומלא במאכלים חלביים טעימים. פעמים רבות אנו מוצאים את עצמנו מכינים כמויות גדולות של אוכל, וכדי לשמור על הטריות והטעמים, כדאי לדעת אילו מתכונים ניתן להקפיא. הנה כמה מתכונים נהדרים לשבועות שמתאימים להקפאה וישמרו על טעמם המדהים גם לאחר הפשרה וחימום מחדש.

פשטידת ברוקולי וגבינות

רכיבים

  • 500 גרם ברוקולי טרי או קפוא
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כוס חלב
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כוס גבינת קשקבל מגוררת
  • 1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/4 כוס קמח
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • קורט אגוז מוסקט

שלבי ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מבשלים את הברוקולי במים רותחים עם מעט מלח במשך 5 דקות עד שהוא מתרכך מעט, מסננים ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול.
  3. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
  4. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  5. בקערה גדולה טורפים את הביצים עם החלב והשמנת המתוקה.
  6. מוסיפים את הקמח וטורפים היטב עד שאין גושים.
  7. מוסיפים את הגבינות המגוררות לתערובת הביצים ומערבבים היטב.
  8. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  9. מוסיפים את הברוקולי המבושל ותערובת הבצל והשום לתערובת הגבינות ומערבבים בעדינות.
  10. יוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת היטב ומיישרים את החלק העליון.
  11. אופים בתנור שחומם מראש במשך 50 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת.
  12. מוציאים מהתנור ומניחים לפשטידה להתקרר מעט לפני החיתוך וההגשה.

הקפאה

לאחר שהפשטידה מתקררת לחלוטין, אפשר לעטוף אותה בניילון נצמד ולאחסן במקפיא. כשרוצים להשתמש, יש להוציא ולהפשיר במקרר, ולחמם בתנור על 180 מעלות עד שהיא חמה לגמרי.

לזניה חלבית עם תרד וגבינות

רכיבים

  • 12 עלי לזניה יבשים (לא צריכים בישול מוקדם)
  • 1 קילו תרד טרי, שטוף וקצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 גזר בינוני, מגורד
  • 1 קישוא בינוני, מגורד
  • 500 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 ביצים
  • 200 גרם גבינת מוצרלה, מגורדת
  • 100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב בשמל:

  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 1 ליטר חלב חם
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל לפי הטעם

שלבי ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
  3. מוסיפים את השום, הגזר והקישוא ומבשלים עד שהירקות רכים.
  4. מוסיפים את התרד הקצוץ ומבשלים עד שהוא מצטמצם ומתייבש מעט. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  5. מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הקמח ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את החלב בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  6. מערבבים בקערה את גבינת הריקוטה עם הביצים, מחצית מכמות המוצרלה ומחצית מכמות הפרמזן. מתבלים במלח ופלפל.
  7. משמנים תבנית אפייה גדולה ומרכיבים את הלזניה: מורחים שכבה דקה של רוטב בשמל בתחתית התבנית.
  8. מניחים 3 עלי לזניה מעל הרוטב.
  9. מורחים שכבה מתערובת הריקוטה על עלי הלזניה.
  10. מפזרים מחצית מתערובת הירקות מעל הריקוטה.
  11. יוצקים שכבה נוספת של רוטב בשמל.
  12. חוזרים על השלבים עד שכל המרכיבים מסתיימים, מסיימים בשכבת רוטב בשמל ומפזרים מעל את יתרת גבינת המוצרלה והפרמזן.
  13. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים 30 דקות.
  14. מסירים את נייר האלומיניום ואופים 30 דקות נוספות עד שהלזניה מזהיבה ומבעבעת.

הקפאה

לאחר שהלזניה מתקררת, ניתן לחתוך אותה למנות אישיות ולעטוף כל מנה בניילון נצמד. יש להקפיא ולאחר מכן, להפשיר במקרר ולחמם בתנור על 180 מעלות עד שהמנה חמה לגמרי.

קיש פטריות וגבינות

רכיבים

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 2-3 כפות מים קרים
  • קורט מלח

למילוי:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 500 גרם פטריות, פרוסות
  • 1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • קורט אגוז מוסקט

שלבי ההכנה

  1. להכנת הבצק, מערבבים את הקמח והמלח בקערה. מוסיפים את החמאה הקרושה ולשים עד שהתערובת דומה לפירורים. מוסיפים את הביצה והמים הקרים וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומעבירים אותו לתבנית פאי משומנת. דוקרים את הבצק במזלג ומכניסים למקרר לעוד 15 דקות.
  4. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום והפטריות ומבשלים עד שהפטריות רכות. מתבלים במלח ופלפל ומניחים להצטנן.
  5. בקערה טורפים את הביצים עם השמנת המתוקה. מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  6. מפזרים את תערובת הפטריות על הבצק האפוי למחצה ויוצקים מעל את תערובת הביצים והגבינות.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 40 דקות או עד שהקיש מזהיב ומתייצב.

הקפאה

לאחר שהקיש מתקרר, ניתן לחתוך אותו למנות אישיות ולעטוף כל מנה בניילון נצמד. יש להקפיא ולאחר מכן, להפשיר במקרר ולחמם בתנור על 180 מעלות עד שהמנה חמה לגמרי.

פיצה חלבית

רכיבים

  • בצק פיצה מוכן או ביתי
  • 1/2 כוס רוטב עגבניות לפיצה
  • 1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת
  • 1 כוס ירקות קצוצים (כמו פטריות, זיתים, פלפלים)
  • עלי בזיליקום טריים לקישוט

שלבי ההכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס.
  2. מרדדים את בצק הפיצה על משטח מקומח קלות לצורת עיגול או מלבן ומעבירים אותו לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  3. מורחים את רוטב העגבניות על הבצק בצורה אחידה.
  4. מפזרים מעל את גבינת המוצרלה המגוררת, גבינת הפרמזן וגבינת הפטה.
  5. מסדרים את הירקות הקצוצים מעל הגבינות.
  6. אופים בתנור שחומם מראש למשך 15-20 דקות או עד שהבצק זהוב והגבינות מבעבעות.
  7. מוציאים מהתנור ומקשטים בעלי בזיליקום טריים לפני ההגשה.

הקפאה

לאחר שהפיצה מתקררת, ניתן לחתוך אותה למנות אישיות ולעטוף כל מנה בניילון נצמד. יש להקפיא ולאחר מכן, להפשיר במקרר ולחמם בתנור על 180 מעלות עד שהמנה חמה לגמרי.

לביבות גבינה מתוקות

רכיבים

  • 1/2 ק"ג גבינת ריקוטה
  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • שמן לטיגון
  • אבקת סוכר לקישוט

שלבי ההכנה

  1. מערבבים בקערה את גבינת הריקוטה, הביצים, הסוכר ותמצית הווניל.
  2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
  4. יוצקים בעזרת כף מהתערובת למחבת ויוצרים לביבות.
  5. מטגנים את הלביבות כ-2-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות.
  6. מוציאים ומניחים על נייר סופג לספיגת השמן העודף.
  7. מפזרים מעל אבקת סוכר לפני ההגשה.

הקפאה

לאחר שהלביבות מתקררות לחלוטין, ניתן לאחסן אותן בקופסה אטומה ולהקפיא. כשרוצים להשתמש, יש להוציא ולהפשיר במקרר, ולאחר מכן לחמם בתנור או במחבת על אש נמוכה.

מאפה פילו עם תרד וגבינות

רכיבים

  • 1 חבילת בצק פילו (500 גרם)
  • 500 גרם תרד טרי, שטוף וקצוץ
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 200 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה
  • שמן זית להברשה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

שלבי ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
  3. מוסיפים את השום ומבשלים עוד דקה.
  4. מוסיפים את התרד הקצוץ ומבשלים עד שהוא מתרכך וכל הנוזלים מתאדים. מתבלים במלח ופלפל ומניחים להצטנן מעט.
  5. בקערה גדולה מערבבים את התרד המבושל עם גבינת הפטה, גבינת הריקוטה, הביצים והשמנת החמוצה. מתבלים שוב במלח ופלפל לפי הטעם.
  6. משמנים תבנית אפייה ומניחים בה שכבה של עלי פילו, מברישים כל עלה בשמן זית.
  7. מורחים מחצית מתערובת התרד והגבינות על עלי הפילו.
  8. מניחים שכבה נוספת של עלי פילו, מברישים כל עלה בשמן זית ומורחים את יתרת התערובת.
  9. מכסים בשכבה נוספת של עלי פילו, מברישים בשמן זית ומפזרים שומשום אם רוצים.
  10. אופים בתנור שחומם מראש במשך 45 דקות עד שהמאפה זהוב ופריך.

הקפאה

לאחר שהמאפה מתקרר לחלוטין, ניתן לעטוף אותו בניילון נצמד ולהקפיא. כשרוצים להשתמש, יש להוציא ולהפשיר במקרר, ולאחר מכן לחמם בתנור על 180 מעלות עד שהמאפה חם לגמרי.

לסיכום

מתכונים אלה לשבועות לא רק שישמרו על טעמם וטריותם לאחר הקפאה, אלא גם יאפשרו לכם להכין מראש וליהנות מחג רגוע יותר. אם אהבתם את המתכונים, שתפו אותם עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות ותיהנו מחג שבועות טעים ושמח!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *