סוד המתכון המושלם לזוקיני בתנור שתתאהבו בו
בקיץ אחד חמים, בזמן שהייתי בטיול שוק, עיניי נתפסו על ערימת זוקיני ירוקים ורעננים. חברים ניסו לשכנע אותי להכין מהם סלט קלאסי, אבל אני רציתי משהו קצת יותר מרשים. משהו שאנשים לא יוכלו להפסיק לדבר עליו. וכך נולד הרעיון למתכון המדהים הזה לזוקיני בתנור – מעלף, ממכר, ומשגע!
### זמן הכנת המתכון
* זמן כולל: 45 דקות
* רמת קושי: קלה
* מספיק ל-4 מנות
המתכון שאנחנו נכין היום הוא לא רק מקורי ומעניין אלא בריא ומזין. זוקיני הוא ירק דל קלוריות שמכיל כמות רבה של מים וסיבים תזונתיים, מה שהופך אותו לתוספת מרעננת ומושלמת לכל ארוחה. בנוסף, זוקיני מכיל גם ויטמין C, ויטמין B6, ויטמין K ועוד שלל מינרלים שישאירו אתכם עם תחושה של "בריאות" בכל ביס!
### הרכיבים הדרושים
הכנו את הרכיבים בצורה כל כך פשוטה שהשכן שלכם עם שתי ידיים שמאליות יכול להרכיב את המנה הזו:
* 4 יחידות זוקיני
* 3 כפות שמן זית איכותי
* 1 כפית מלח ים גס
* 1 כפית פלפל גרוס טרי
* 2 כפות תערובת עשבי תיבול יבשים (טימין, רוזמרין, אורגנו)
* 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
* 1 כף שום כתוש
* מיץ מחצי לימון
אז כעת, כשהכתובות מוכנות, נמשיך לשלבות בשלבי ההכנה הפשוטים והמהירים.
### שלבי ההכנה
1. חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. שטפו היטב את הזוקיני וחתכו אותם לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
3. הניחו את פרוסות הזוקיני בקערה גדולה.
4. הוסיפו לקערה את שמן הזית, המלח, הפלפל, עשבי התיבול, גבינת הפרמזן והשום הכתוש.
5. ערבבו היטב כך שכל פרוסה תהיה מצופה בטעמים המדהימים הללו.
6. שטחו את פרוסות הזוקיני על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
7. הכניסו לתנור ואפו למשך כ-20-25 דקות או עד שהזוקיני יהיו רכים וישחימו קצת.
8. הסירו מהתנור וזרו מעל מיץ לימון טרי לפני ההגשה.
כמעט סיימנו, אבל כמובן שאי אפשר בלי גרסה טבעונית. לגרסה טבעונית ניתן להחליף את גבינת הפרמזן בפתיתי שמרים תזונתיים שיתנו טעם גבינתי ומדהים בצורה טבעית ובריאה.
ולפני שאנחנו מתחילים ללקק את האצבעות, בואו נדבר קצת על תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון המשגע הזה. אז כן, היה לנו קשה להפסיק ולחשוב על עוד ועוד שדרוגים!
### תוספות ושדרוגים אפשריים
אתם יכולים להוסיף קוביות עגבניות שרי לגיוון בצבע ובטעם.
אפשר לשלב פרוסות קטנות של גבינת פטה מעל הזוקיני לפני ההגשה.
אפשר להוסיף תערובת אגוזים קלויים כמו שקדים או פיסטוקים לשדרוג קורפני.
ניתן לשים חתיכות אנשובי לקונטרסט מלוח ומרענן.
לאחר ההכנה, אפשר לפזר זיתים שחורים קצוצים בשביל תוספת טעמים ים-תיכוניים.
תוספת של כמה בצלים סגולים מקורמלים תשדרג את המתכון עוד יותר.
תהיו יצירתיים ותשתוללו עם העיזות!
### שאלות ותשובות
האם אני יכול להחליף את הזוקיני בקישואים?
בוודאי! המתכון מתאים גם לקישואים. הטעם קצת ישתנה, אבל עדיין יהיה מדהים.
איך אני מוודא שהזוקיני לא יתייבשו בתנור?
השמן זית עוזר לשמור על הלחות. כמו כן, אל תהיו חמדניים: שמרו על חום נמוך יחסית ולא יותר מ-200 מעלות.
האם אפשר להוסיף עוד תבלינים?
למען האמת, כן! אפשר להיות יצירתיים ולהוסיף שום גרוס, פפריקה מתוקה או אפילו פתיתי צ'ילי.
מה אני יכול לשים במקום שום אם אני לא אוהב שום?
אפשר להחליף את השום בחתיכות קטנות של ג'ינג'ר טרי למתכון עם טאצ' מעניין.
האם אפשר להכין את המתכון מראש ולשמור במקרר?
כן, אבל טעמו הטוב ביותר יתקבל כאשר הוא טרי וחם מהתנור.
יש המלצות להגשה?
הזוקיני המעלפים הללו מתאימים כתוספת למנה עיקרית כמו עוף בגריל, סטייק, או אפילו סלט גדול ומרענן.
האם המתכון מתאים לילדים?
לרוב הילדים יאהבו את המתכון הזה, אך אם הם רגישים לתבלינים, ניתן להפחית בכמות הפלפל והשום.
מה עדיף, זוקיני קטן או גדול?
זוקיני קטנים בדרך כלל פחות מימיים ולכן עדיפים כאן.
איך אפשר להפוך את המתכון לעוד יותר בריא?
אפשר להכין את הזוקיני ללא שמן בכלל, ולצלות אותם על נייר אפייה ללא תוספות.
האם ניתן להקפיא את הזוקיני לאחר האפייה?
לצערי, הקפאה תשפיע רבות על המרקם ולא מומלצת.
זה הכל! עכשיו כשאתם בידיים יו–ראקלי–יות (כן, המצאנו עכשיו מילה!), תתכוננו להתפעל מהמחמאות. המתכון הזה הוא לא רק הכי טעים שיש אלא גם נמס בפה ודל פחמימות. תבחנו ותהנו.
אם נהניתם מהמתכון המדהים, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ את הבשורה לכל החברים!
כתיבת תגובה