סוד עוגת השוקולד של סבתא שיעיף לכם ת׳טעם

סוד עוגת השוקולד של סבתא שיעיף לכם ת׳טעם

סוד עוגת השוקולד של סבתא שיעיף לכם ת׳טעם

תארו לעצמכם שאתם חוזרים הביתה אחרי יום ארוך, והדלת נפתחת לריח המדהים והנוסטלגי של עוגת שוקולד של סבתא. העולם כולו עוצר, ואתם נכנסים למוד של נוחות, זיכרונות מתוקים וחיוך שחוזר לפנים. אין דבר שהריח הזה לא יכול לרפא, ואנחנו פה כדי לשתף אתכם במתכון הקסום הזה שיעורר בכם את מגע הקסם של פעם.

זמן הכנת המתכון

• סה"כ זמן הכנה: שעתיים

• רמת קושי: קל מאוד

• מספיקה ל: 12 פרוסות

נעים להכיר! עוגת שוקולד של סבתא היא אחת מהקלאסיקות האגדיות שתמיד מפתיעות אותנו מחדש עם הניחוח המדהים והמראה המשגע שלה. בכל ביס ממנה, אתם תזכרו בטעם הילדות, ברגעי משפחה סביב השולחן ובחיבוק החם של סבתא.

העוגה הזו נמסה בפה, נימוחה ועדינה, עם שכבה גבוהה ומלאה של קרם שוקולד מבריק ומבריק שכולנו לא יכולים להתנגד לו. והכי חשוב? היא מושלמת לכל אירוע וקלילה להכנה, כן, כך שאפשר להפוך כל סוף שבוע לאירוע מרגש במיוחד.

אבל, איך להכין את הפלא הזה בבית? הנה הרשימה המדויקת וההוראות כדי להגיע לתוצאה הכי טעימה שיש, מעלף בלשון המעטה!

הרכיבים הדרושים

• 250 גרם חמאה לא מומלחת, בטמפרטורת החדר

• 250 גרם סוכר לבן

• 4 ביצים גדולות

• 250 גרם קמח תופח

• 50 גרם אבקת קקאו איכותית

• 1 כף אבקת אפיה

• 1 ספל חלב (240 מ"ל)

• 200 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ גס

• 200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

• 100 גרם שוקולד חלב, קצוץ דק

שלבי הכנה

הכנת העוגה של סבתא מתחילה בהכנות פשוטות למדי. ראשית, יש לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ולשמן תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ. נכין מראש את כל המרכיבים ונוכל להושיט את היד לכל אחד מהם בלי מאמץ.

1. לוקחים קערת ערבוב גדולה ומקציפים בה חמאה וסוכר יחד עד שהתערובת בהירה ואוורירית.

2. מוסיפים ביצים אחת אחת, תוך כדי הקצפה ביניהן, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

3. מכניסים קמח תופח, אבקת קקאו ואבקת אפיה לתוך המסננת ומנפים אותם בעדינות לתערובת הרטובה. מערבבים בעדינות.

4. מוסיפים חלב בהדרגה, תוך כדי ערבוב עד שהבלילה חלקה.

5. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ומשטחים אותה בצורה אחידה.

6. אופים בתנור במשך 45-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מניחים לעוגה להתקרר בטמפרטורת החדר.

בזמן שהעוגה מתקררת, נעבור להכנת הקרם המושלם.

1. ממיסים שוקולד מריר ושוקולד חלב יחד בבאן-מארי (קערה עמידה לחום המונחת מעל סיר מים רותחים), מערבבים עד שהתערובת חלקה ונמסה לחלוטין.

2. מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת רכה ואוורירית.

3. משלבים את השוקולד המומס לתוך הקצפת בתנועות קיפול עדינות עד שהתערובת אחידה ויציבה.

4. חוצים את העוגה האפויה לשתי שכבות בעזרת סכין חדה עם להב משונן.

5. מורחים מחצית מהקרם בין שתי השכבות ומניחים מעל שכבה קרם נוספת. משטחים את הקרם בצורה חלקה ומרהיבה.

כמעט סיימנו! כדי להוסיף טוויסט מיוחד, ניתן לפזר מעל קצת קקאו או גרידת שוקולד.

מרכיבים חלופיים

במידה ואתם מתעניינים בגרסה מעט בריאותית או רוצים לנסות משהו חדש, הנה כמה תחליפים אפשריים:

• במקום חמאה אפשר להשתמש בשמן קוקוס במידה שווה.

• גלוטן לאסה? השתמשו בקמח ללא גלוטן באותה כמות.

• רוצים להפחית בסוכר? נסו להחליף חלק מהסוכר בסוכר קוקוס או בסירופ מייפל אמיתי.

נלך הלאה? עכשיו, סוף כל סוף, נגיע למנת הסיום המפוארת וטעימה שנקראת "עוגת שוקולד של סבתא". שווה כל ביס, אני מבטיח.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בשוקולד חלבי לכל הקרם?

כן, בהחלט. שוקולד חלבי יתן מראה וטעם מעט יותר מתוקים ורכים. אני ממליץ להתנסות ולהתאים את השוקולד לפי טעמך האישי.

מה אפשר לעשות אם העוגה מתייבשת?

אין בעיה. פשוט מרחו על העוגה סירופ סוכר פשוט לחה לפני שמוסיפים את הקרם. זה יעשה פלאים למרקם ויאזן את הלחות באופן מושלם.

אפשר להוסיף פירות לקרם?

כן, תותים, פטל או אפילו בננות יכולים להיות תוספות מרעננות ויעשירו את הטעמים בצורה נהדרת.

כמה זמן עוגה זו נשמרת?

העוגה נשמרת טוב בקירור עד 5 ימים. אם היא לא תחוסל בבית קודם לכן!

האם אפשר להקפיא את העוגה?

בהחלט, עוגת שוקולד זו יכולה להישמר בהקפאה במשך כחודש. זכרו לעטוף היטב בניילון נצמד ולהניח בתוך קופסת פלסטיק.

האם אפשר להשתמש בקמח שאינו תופח?

כן, רק הוסיפו 1 כפית נוספת של אבקת אפיה לקמח רגיל והתוצאה תהיה נהדרת.

האם צריך להשתמש בשוקולד איכותי?

בהחלט כן! השוקולד הוא מה שנותן את טעמי הקסם, ולכן מומלץ להשתמש בשוקולד איכותי שמרכיביו טבעיים.

האם אפשר להכין את העוגה ללא אפיה?

לא, העוגה המסוימת הזו דורשת אפיה כדי לקבל את המרקם והטעם המושלם. אבל יש המון מתכונים אחרים לעוגות שוקולד ללא אפיה.

האם אפשר ליצור עוגות מיני מהמתכון הזה?

בוודאי! פשוט השתמשו בתבניות קטנות וחלקו את הבלילה בהתאמה. זמן האפיה יתקצר, אז יש להקפיד ולבדוק.

האם אפשר להוסיף אגוזים לעוגה?

כן, אגוזי מלך, פקאן או שקדים טחונים יכולים להיות תוספות מצוינות ולתת קראנץ' נעים.

אני מזמין אתכם להכין את המתכון הנהדר הזה בבית ולשתף את החוויה ברשתות החברתיות. ספרו לנו איך יצא, ואולי תגלו עוד זיכרונות ילדות מרגשים מעלים מחדש!

אל תשכחו לשתף את מתכון עוגת השוקולד של סבתא עם חברים ובני משפחה. שיהיה בהצלחה ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *