סלט ביצים בריא שיעשה לכם חשק לעוד
סלט ביצים בריא ומעורר חושים
אם אתם מתלבטים מה להכין לארוחת בוקר מושלמת או אולי לסדר את הצהריים שלכם קצת יותר מעניין, אז אתם בהחלט במקום הנכון! סלט ביצים בריא ומלא בטעמים יכול לשדרג כל סעודת בוקר, צהריים או ערב, ובעיקר – הוא פשוט נפלא! תארו לעצמכם עצמכם יושבים עם קערה מלאה בריאות, שמשלבת מרקם קרמי, קריספיות שמרעננת ועשבי תיבול שמוסיפים ניחוח מדהים. מדובר במנה כל כך קלה להכנה ומושלמת גם כתוספת לצד מנות על האש, וגם כארוחה קלה משגעת שתוכלו לקח אתכם לכל מקום.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל בהכנה המדהימה, נעבור על המרכיבים שיגרמו לנו ללקק את האצבעות! הנה מה שאנחנו צריכים:
- 6 ביצים קשות, מבושלות מראש
- 3 כפות מיונז דל קלוריות (ובשום פנים ואופן לא להמעיט בערך!)
- 1 כפית חרדל דיגן
- בצל קטן קצוץ דק
- כף מיץ לימון טרי
- מלח לפי הטעם
- מפלפל שחור, גרוס דק
- חופן פטרוזיליה קצוצה (או עשבי תיבול אהובים נוספים – בזיליקום, צנון, כל מה שאתם אוהבים)
- טיפוסיים יכולים לשדרג עם קוביות אבוקדו, או אגוזי לוז קצוצים
כמובן, ניתן גם להתנסות עם רכיבים אחרים ואפילו להכין את הסלט בגרסה טבעונית בלי ביצים – במקום זה, אפשר להשתמש בטופו מעורבב במסמיך דמוי מיונז ותבלינים שיתנו טעם עשיר.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים, נמשיך לשלבי ההכנה של הסלט:
- ראשית, קושרים את הביצים המקולפות עם מזלג ומועכים אותן עד שהן פותרות ומגיעות למרקם חלק.
- מוסיפים את מיונז והחרדל ומערבבים היטב למוסד הקרמי.
- אחר כך, שופכים פנימה את הבצל הקצוץ ומערבבים.
- מוסיפים את מיץ הלימון, מלח ופלפל בהתאם לטעם האישי שלכם.
- טוחנים פנימה עשבי תיבול קצוצים כלשהם שאתם אוהבים, עד שהסלט נצרח בטעמים טובים.
- מניחים את הסלט לקירור של כ-15 דקות ומגישים. שימו לב: ככל שתקפיאו אותו יותר זמן, כך הוא יהיה יותר מעניין!
כמובן שהכנתם המופלאה לא נגמרה כאן. סלט הביצים המושלם הזה לא רק מטריף את החושים, אלא גם ניתן לשדרוגים רבים. אפשר להוסיף טונה, גבינות קשות או כל מה שיש לכם במקרר שעושה לכם חשק.
תוספות ושדרוגים אפשריים
סלט ביצים יכול להיות הבסיס למנה אגדי ומעולה שהוא מתוקן פעמים רבות. אחד השדרוגים המשגעים הוא להוסיף חריף – טפנייד או צ׳ילי קצוץ. כך, הסלט שלכם מתמלא באופי סוחף!
אם אתם אוהבים טעמים מתוקים, תוכלו להוסיף לקישוט רצועות של גזר מבושל או קוביות של אבוקדו הבשלה שאתם לא מתכוונים לזרוק. זה ייתן לכם שילוב נפלא של טעמים.
עוד שדרוג בריא הוא להמיר חצי מתוך המיונז בחלק מאבוקדו, מה שיגרום לסלט לא רק להיות בריא יותר, אלא גם יעניק לו טעם מדהים ורחם!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הסלט מראש?
בהחלט! אפשר להכין אותו יום מראש, ולטפח אותו לקראת האוכל. זה מצוין לארוחות חגיגיות או כשיש משפחה בפתח.
האם ניתן להשתמש בחלופה לטבעונים?
כמובן! ניתן להכין סלט ביצים טבעוני עם טופו מעורבב עם מיונז טבעוני שמוסיף גרסה נהדרת בקלוריות גם.
כמה זמן הביצים צריכות להיות על הכיריים?
ביצים צריכות להיות מבושלות בין 10-12 דקות על מנת להיות מבושלות היטב מבלי להתייבש.
מה טמפרטורת ההגשה המומלצת?
ההמלצה שלי היא להגיש את הסלט צונן, לאחר קירור של 15-30 דקות, על מנת שהטעמים יתמזגו יחד.
עבודות על איזה לחם נלווה מתאימה לסלט?
לחם כפרי, פוקצה או לחם טחינה יספקו לכם משהו נאמן לבעבור טעים עם הסלט.
כיצד ניתן לאחסן את הסלט?
שמרו את הסלט בכלי אטום במקרר. אך יש לציין, שמרכיבי העשבים יכולים לאבד נפח עם הזמן.
האם ניתן להקפיא את הסלט?
ככלל, אני לא ממליץ על הקפאה, כי ביצים לא שורדות היטב בתהליך; זה עשוי לשנות את המרקם שלהן.
מה הייחודיות של סלט ביצים?
סלט ביצים הוא מאכל קלאסי בבית ישראלי; הוא מהווה בגאווה מאכל חפוש וחיוניים שכולם אוהבים!
האם יש אופציה לסלט לא חריף?
בהחלט! פשוט דלגו על החריף ויש לכם סלט שכמובן יצליח לאורחים שלכם!
האם הסלט בריא מבחינה תזונתית?
חד משמעית! עם רכיבים טריים כמו ביצים, ירקות ועשבי תיבול, ניתן לאכול אותו לפני או אחרי ספורט כדי למלא את הצרכים התזונתיים שלכם!
אחרי כל כתיבת המתכון הזה וההנאה שבא, עכשיו הגיע הזמן שלכם! שתפו את המתכון הזה עם חברים וברשתות החברתיות כדי להביא את האהבה לכל סלט ביצים ברחבי הארץ! ובואו נבנה את המסורת הזו שזה לא מתכון, אלא תופעה.
כתיבת תגובה