סלט גזר חי שמשדרג כל ארוחה בקלילות
אז אתם יושבים ביום קיצי, השמש מחמם לכם את הגב והבלנדר כבר מלא בקוביות קרח. רגע של נחת. פתאום נזכרים שבארוחת הערב הזאת, מה שיחסר זה המנה מרעננת, הממכר, והאגדי שיעיר את כל הטעמים שיש. אז למה לא להכין את הסלט גזר הכי משגע ומעלף שיש, שיחשיך כל מנה אחרת על השולחן?
זמן הכנת המתכון: 15 דקות. רמת קושי: קל. מספיק: ל-4 אנשים
– משך הכנה כולל: 15 דקות
– רמת קושי: קל
– מתאים ל-4 אנשים/מנות
אז ככה, הסלט הזה, חברים יקרים, זה לא סתם סלט גזר. זה סלט גזר מדהים שיגרום לכם להאשים את הגזר בממכרות בלתי נשלטת. עם טעמים מתנגשים ומתמזגים בעדינות, מפתיע את כל החושים. והכי חשוב, זה לא הסלט של אמא, וגם לא של סבתא – זה פשוט סלט מהחלומות!
הרכיבים הדרושים לסלט
מוכנים להתחיל את השגעון? הנה כל מה שצריך:
– 4 גזרים קלופים וגרוסו באורך 5 ס"מ
– 1/4 כוס צימוקים
– 2 כפות שמן זית כתית מעולה
– 1 כף מיץ לימון טרי
– 1 כף דבש טבעי
– 2 כפות שומשום קלוי
– 1 כף זרעי קימל קלוי
– 1/2 כפית מלח ים
– 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
– עלי פטרוזיליה קצוצים טריים לקישוט
כדי להפוך את הסלט לכזה שמושלם לכל העדפה אפשר גם להשתמש בגזרים צבעוניים לבעיטה של צבע משגע, זרעי חמנייה במקום זרעי קימל, וסירופ מייפל במקום דבש לגרסה טבעונית.
שלבי ההכנה
מבטיחים שזה פשוט כל כך שתרגישו כאילו אתם פעמים ראשונה במטבח מקצועי!
1.מגרדים את הגזרים המושלמים שלכם לרצועות ארוכות ודקות בעזרת מגרדה או פומפיה עדינה.
2.בינתיים, משרים את הצימוקים במים כדי להחזיר להם קצת מהלחות האגדית שלהם.
3.בוחרים קערה גדולה ומשגעת לסלט ומניחים את רצועות הגזר בתוכה.
4.מסננים ומוסיפים את הצימוקים האווריריים שנשרו.
5.בקערה נפרדת, מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון והדבש עד שמתקבלת רוטב מושלם והומוגני.
6.שופכים את הרוטב על הגזרים ומערבבים בעדינות עד שכל חלקיק גזר מצופה היטב.
7.מוסיפים את זרעי הקימל והשומשום הקלוי מעל ומערבבים שוב.
8.מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, לבחירה – ולפי הניסוי האישיים שלנו במטבח.
9.מקשטים בעלי הפטרוזיליה הקצוצים לקבלת מראה מרהיב ומשגע.
הסלט מושלם כמו שהוא, אך ניתן להוסיף לטובת הטעם והבריאות, אבוקדו פרוס או אגוזים קלויים לפי מה שבא לכם.
שדרוגים ותוספות לסלט
היופי בסלט הזה הוא שאפשר להמציא אותו כל פעם מחדש עם תוספות שונות ומשגעות. הנה כמה רעיונות:
– מוסיפים פרוסות אגס בשביל סלט מתוק ומוזהב במיוחד.
– קצת פלפל חריף חתוך נותן טוויסט פיקנטי משגע.
– נסו להוסיף גרעיני פומלה או רימון לקבלת חגיגה צבעונית.
– רוצים עוד משהו פריך? מוסיפים אגוזי פקאן מסוכרים לתוספת טעם משגעת.
– גם זרעי חמנייה קלויים יכולים לתת חיזוק מרענן לבריאות.
שאלות ותשובות על הסלט
האם אפשר להכין את הסלט מראש?
כן, אפשר להכין את הסלט כמה שעות מראש ולשמור במקרר. יש לו טעם עם מרד עלים משתחררים אחרי כמה שעות.
איך שומרים על הגזר טרי וקראנצ'י?
כדי לשמור על הגזר טרי ופראי, מומלץ לשים אותו במים קרים עד לשימוש.
האם אפשר להחליף את שמן הזית?
כן, אפשר להשתמש בשמן קנולה או שמן אבוקדו לסלט דל פחמימיות יותר.
מה לעשות אם אין לי זרעי קימל?
לא לדאוג, אפשר להחליף בזרעי פרג או כל זרע קטן אחר שמתחשק לכם.
איך מוודאים שהצימוקים לא מתייבשים?
להשרות אותם במים חמימים לכמה דקות לפני השימוש עוזר לשמור על הלחות שלהם.
האם אפשר להוסיף ירקות נוספים לסלט?
כמובן! כל ירק פריך מתאים פה – קולורבי, קולורבי סגול ואפילו פלפל אדום.
מה עושים אם אין לי דבש?
בטח, אפשר להשתמש במייפל או סירופ אגבה כתחלופה טבעונית נפלאה.
איך ניתן לשדרג את הסלט לבריאות מקסימלית?
נסו להוסיף סופרפודס כמו זרעי צ'יה או גוג'י ברי לשילוב בריאותי ואגדי.
האם חובה לקלף את הגזר?
מומלץ, אבל אם הגזר טרי ונקי, אפשר להשאיר את הקליפה בשביל סיבים נוספים.
מה הטיפ הכי חשוב להצלחת הסלט?
תמיד לטעום במהלך ההכנה ולוודא שכל חלק טעים כמו שצריך, לפעמים הצימוקים בדיוק באים עם הדבש והקימל.
אז מה אומרים? האם אתם מוכנים להיכנס למטבח ולהתחיל ליצור? לספר לנו איך יצא לכם ולשתף קישור בעמוד הפייסבוק? ספרו לנו ואל תשכחו לשתף את הסלט הממכר הזה עם החברים הכי טובים!
כתיבת תגובה