סלט חצילים מטוגנים עם אריסה שהכין את השולחן
"`html
סלט חצילים מטוגנים עם אריסה – סלט מרהיב ומושלם!
כשהשמש זורחת, וריח הקיץ באוויר, יש משהו מגנטי בסלטים צבעוניים שעושים לנו טוב על הלב. היום נגיש לכם מתכון לסלט חצילים מטוגנים עם אריסה, שאם לא טעמתם עדיין, אתם מפסידים משהו מדהים! זהו סלט מתובל, משגע וממכר שיביא את הטעמים המסורתיים אל השולחן שלכם, וישאיר את אורחיכם מסוקרנים וללקק את האצבעות. מדוע שנבשל חצילים עם אריסה? זה פשוט – כי הם משדרים טעמים עמוקים ומיוחדים, ושילובם יחד הוא אגדי!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
בואו נצעד לעבר טעמים, צבעים וריחות שיגרמו לכם להתרגש בכל ביס. הנה מה שאתם צריכים:
- 3 חצילים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1/2 כוס אריסה (יש אפשרויות רבות מתוצרת ישראלית או תוצרת עצמית)
- 1/4 כוס מיץ לימון טרי
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- שקדים קלויים או אגוזים קצוצים להוספה כקישוט
מה לגבי רכיבים חלופיים?
כמובן שיש לכם אפשרויות! אם אתם רוצים גרסה טבעונית, אתם בהחלט יכולים להפסיק את השימוש בגרסה עם שמן חד משำนวน. אני ממליץ גם לבדוק אלטרנטיבות ללא גלוטן אם אתם לא סובלים מהלחם.
שלבי ההכנה
בואו נבצע את הצעד הראשון שלנו לעבר קיץ טעים!
- מניחים את קוביות החצילים בקערה ומוסיפים מלח. משאירים את החצילים לעמוד במשך כ-20 דקות.
- שמים מחבת על חום גבוה ומוסיפים את שמן הזית.
- סוחטים את החצילים מהמים ואז מטגנים אותם במחבת עד שהם רכים וקיבלו צבע זהוב.
- בעוד החצילים מטגנים, לוקחים קערה נוספת ומערבבים את השום הקצוץ, האריסה, מיץ הלימון, מלח ופלפל.
- מוסיפים את החצילים המטוגנים לקערה עם התיבול ומערבבים היטב.
- סוחרים את הסלט בכלי הגשה או על צלחת שטוחה, ומקשטים עם פטרוזיליה קצוצה ושקדים קלויים.
שדרוגים ותוספות אפשריות
אז כאשר יש לכם את המתכון הבסיסי, למה לא לשדרגו? אפשר להוסיף לפפריקות מתוק או חריף, גם קמצוץ של כמון יכול בהחלט להוסיף יכולות!
כמו כן, אם תרצו להרגיש קצת יותר חלופיים, אפשר לשדרגו עם טחינה למעלה – זה משגע!
שאלות ותשובות
מה אם אני לא אוהב חצילים?
האם אתם יכולים להחליף חצילים בירקות אחרים? בהחלט! גם קישואים או גזר יכולים להוות תחליף, רק זכרו לשנות מעט את זמן הטיגון.
כמה זמן נשמר הסלט במקרר?
הסלט הטעים הזה נשמר במקרר עד שלושה ימים, אבל היזהרו! הוא מתמלא בטעמים אחרי יום אחד, כך שלכרסם אותו במהירות יהיה ממש קשה!
איפה אפשר למצוא אריסה?
יש המון מסעדות שהיא מספקות בהרבה רמות איכות! חנויות טבע בוודאי יציעו אריסה ביתית נהדרת.
האם אפשר להכין את זה מראש?
כמובן, הכי טוב זה להכין את החצילים ולטפל בהם כמה שעות מראש – כך תוכלו להגיש סלט ממש מושלם כשכולם מגיעים.
אפשר להכין את הסלט ללא טיגון?
בהחלט! אם אתם מעדיפים גרסה בריאה יותר, אפשר לאפות את החצילים בתנור עד ריכוך.
יכול להיות שאני לא אוהב שום.
אין בעיה! אפשר לפסול את השום ולהשתמש באמנציפות עם חמאה צמחית, שעדיין תעניק כמה טעמים מדהימים!
האם אני יכול להשתמש בהרבה לימון?
בהחלט! יותר מיץ לימון רק יוסיף חום חמוץ מדהים.
איזה סוג אגוזים מומלץ להוסיף?
שקדים קלויים, אגוזי לוז או פיסטוקים יוסיפו קראנץ' וגם יאגדו את כל הטעמים.
כמה זמן ייקח הכנת התיבול שלי?
עבור תיבול החלופי, הכנת התיבול היא קלה ומהירה ולא תדרוש יותר מ-5 דקות!
לבסוף, אפשר לאכול את הסלט הזה עם מה?
סלט החצילים המדהים הזה יכול ללכת מצוין עם פיתה, צלחת של קרם גבינה, ובצד תוספת של קוסקוס או אורז. מדהים!
אז למה לחכות? הגיע הזמן שתשכחו מתכונים מסורתיים ותתנסו בסלט הזה! שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות עם החברים שלכם – ותנו גם להם לגלות את הטעמים האגדים!
"`
כתיבת תגובה