סלט חצילים על האש עם גמבה שלא תרצו לפספס!
"`html
סלט חצילים על האש עם גמבה – הסלט הכי טעים שיש!
האם אי פעם עמדתם ליד מנגל, ריח העשן מלטף את פניכם והשמש מאירה מבעד לעלים? אין דבר יותר מדהים מאשר לשבת עם חברים לארוחה טובה, ובמיוחד כשמגישים סלט חצילים על האש עם גמבה. מדובר במנה ממכרת שמביאה איתה טעמים עזים ומרעננים, שהיא לא רק קלה להכנה אלא גם מתאימה לכל אירוע – מבילוי קיץ עם החברים ועד לארוחה משפחתית חגיגית.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות המתכון מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-4 מנות
מדובר בסלט שהכנתו ממש קלה אבל התוצאה היא אגדי! החזירו אתכם למפגשים עם סבתא ואמא שידעו להכין את המנה המושלמת, עם טעמי העשן והקולורעיות על הצלחת. הסלט הזה הוא גם פריט חובה על שולחן האוכל וגם מתכון בריא שמושך את העין.
הרכיבים הדרושים
- 2 חצילים בינוניים
- 1 גמבה אדומה
- 1 גמבה צהובה
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- מיץ מלימון סחוט
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט
למי שרוצה לחדש, אפשר גם להוסיף קוביות גבינת פטה מעל הסלט, מה שנותן לו טוויסט נעים ואחלה גימיק לאירוח. אם אתם צמחוניים או טבעוניים, הוסיפו טחינה גולמית גם, זה מתמזג באופן מעלף!
שלבי ההכנה
- חוצים את החצילים באמצע ומניחים על גריל חם. יש להניח את צד הקליפה כלפי מטה. צרבו את החצילים עד שיתחילו להשחם.
- לאחר שהחצילים רכים ומלאי טעמים, מסננים מהם את הנוזלים ומעבירים אותו לקערה.
- בזמן שהחצילים מתקררים, חותכים את הגמבות לקוביות קטנות.
- קוצצים את השום הכתוש ומוסיפים לקערה עם החצילים.
- מוסיפים קוביות גמבה, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
- מניחים בצלחת לשעה במקרר כדי שהטעמים יתמזגו.
ולבסוף, חשוב להשאיר את הסלט במקרר לפחות שעתיים, כדי שהטעמים יתמזגו ויתחזקו. וזהו! הסלט כבר מוכן להגיש ושיהיה בטוח אהוב על כולם!
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים לשדרג את הסלט שלכם, תמיד תוכלו להוסיף כמה גרגרי חומוס מבושלים. הם לא רק יוסיפו אחלה טקסטורה, אלא גם יגבירו את הערך התזונתי. אפשר גם לחשוב על תוספת של רימון או אגוזים קצוצים לחוויה עוד יותר עשירה.
שאלות ותשובות
האם ניתן להחליף את הגמבה בירקות אחרים?
בהחלט! אפשר להשתמש בירקות כמו קישואים או פרוסות בצל קלוי, כל מה שידבר אליכם!
האם אפשר להכין את הסלט יום לפני ההגשה?
בהחלט! במקרים רבים, הסלט אפילו מתבל יותר כאשר הוא שוהה במקרר במשך הלילה.
איך אפשר להפוך את הסלט לטבעוני?
כמו שהוזכר, אם תוסיפו טחינה זו דרך טובה, אם רוצים להרגיש קצת אגדי, אפשר גם להשתמש בעשבי תיבול לסוגים שונים של טחינה.
מה לעשות אם נשארו חצילים?
אני ממליץ לכם להכין מהם רוטב חצילים מעושן, פשוט מעורבבים עם בטטה לפירה!
מה מקור המתכון?
מדובר במתכון קלאסי במיוחד, שהיו עושים אותו בחגיגות משפחתיות. אמא שלי הייתה מכינה אותו כל חג, ובזמן הקיץ, כשהייתה מזמינה אותנו לארוחה ליד הבריכה.
מה הכי טעים לשתות עם הסלט?
אני אישית אוהב לשתות אותו עם לימונדה עם נענע מתובלת או מים מוגזים עם פלח לימון.
מאיזה ירקות אפשר להימנע?
אם סבתא שלכם לא אוהבת גמבה, היא יכולה להימנע מזה לחלוטין, אין בעיה להוריד גם את השום אם זה לא לטעמכם.
איך לשמור על הסלט טרי?
הכי טוב לאכסן אותו בצלחת אטומה ואווירית במקרר. זה ישמור על הטריות שלו לאורך זמן.
מה אפשר להוסיף לסלט כדי שיהיה יותר מעשיר?
אתם יכולים לשים קוביות גבינת פטה מלוחות או חתיכות זיתים, זה אכן מוסיף מתיקות מרעננת.
מאוד חשוב לי שתרגישו חופשי לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולפנק את החברים! בסופו של דבר, אוכל הוא אהבה, ושיתוף של אהבה הוא הדבר הכי נכון!
"`
כתיבת תגובה