סלמון בנינג'ה: המתכון שישנה לכם את כללי הבישול
סלמון בנינג'ה: טעמים שיר אחרו את עולמכם
אם אתם חובבי דגים, בעיקר פילה סלמון, אתם במקום הנכון! דמיינו את עצמכם נוגסים לראשונה בחתיכת סלמון מתובל היטב, ששומר על עסיסותו וניחוחו בעזרת טכניקת הבישול המתקדמת של נינג'ה. זה הזמן לרשום מתכון שעושה שימוש בשיטה הזו, שמביאה טעמים שנכנסים למערכת הנשימה ומרגישים כמו מסיבת טעמים בפה! מדובר במנה מעלפת שתשאיר אתכם עם טעם של עוד, ממש ממכרת, ואנחנו הולכים להכין אותה ביחד.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- כמות מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנעבור לשלבי ההכנה, הנה מה שנצטרך על מנת ליהנות מהמנה המושלמת הזו:
- 600 גרם פילה סלמון, מפולח היטב
- 2-3 כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- שיניים קצוצות של שן שום
- 1 כפית מפלס של פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית של כמון טחון
- מלח ופלפל שחור – לפי הטעם
- קוביות של ירקות (כמו קישואים, פלפלים וחצילים) לצליה במקביל
אם תרצו לשדרג את המנה או לשמור על גרסה טבעונית, אפשר להמיר את פילה הסלמון בטופו או בתחליף דגים טבעוני אחר.
שלבי ההכנה
כעת כשיש לנו את כל מרכיבינו, הגיע הזמן להכנס למטבח ולהתחיל לפעול:
- משטחים את פילה הסלמון על משטח עבודה.
- מעבירים את השום הקצוץ, מיץ הלימון, שמן הזית, פפריקה, כמון, מלח ופלפל, ומערבבים עד שהכל מתאחד.
- מניחים את תערובת התיבול על הסלמון ומסביבו, מוודאים שהסלמון מכוסה היטב בתבלינים.
- מניחים את הסלמון (עם הצרכים) בנינג'ה ומבשים את הכל במשך כ-10-15 דקות, עד שהדג מתבשל וקיבל צבע יפה.
- לא לשכוח, במקביל, לצלות את הקוביות של הירקות ברשת של הנינג'ה או על מחבת נוספת.
- מדי פעם בודקים את הסלמון כדי למנוע בישול יתר (ידוע שזה יכול לקרות בדיוק כששמים לב).
- כאשר הסלמון מוכן – מוציאים, מכסים בנייר כסף למשך דקה לשיפור הטעמים. זה שווה את ההמתנה!
- הכנה של סלט ירוק טרי בצד להשלמת הטעמים – זורמים כמו כרם מתוק!
- מניחים את הסלמון על צלחת הגשה יחד עם הירקות – ווהו! מדובר במאכל אגדי!
לאחר שסיימנו, נוכל לשלב עם המנה קישוטים כמו פיצה של נענע קצוצה, וזואו משלל ירוקים. את הארוחה נוכל להשלים עם טעמים חדשים ומשוגעים של רוטב טחינה או רוטב סויה מלוח.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אוהבים את המנה אך רוצים לשדרג? יש לכם מספר אפשרויות:
- תוספת של אגוזי לוז קצוצים מעל לקישוט כחלק מהמנות הקטנות.
- שימוש בערבי דגים שונים – כגון נסיכת הנילוס או דגי טונה.
- תיבול עם סכנת צ'ילי גזר, לאוהבי הטעמים החריפים.
- הגשה עם פירה תפו”א לצד – מי לא אוהב את השילוב הזה?
אני ממליץ לשחק עם התוספות ולמצוא מה עושה לכם את זה, ואל תתביישו להיות יצירתיים!
שאלות ותשובות
מהו הזמן המומלץ להשריית הסלמון בתיבול?
אני ממליץ להשאיר את הסלמון בתיבול למשך חצי שעה לפחות. כך הוא יספוג את הטעמים בצורה טובה יותר.
האם ניתן להכין את המתכון בתנור במקום בנינג'ה?
בהחלט! יש לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות ולתבל את הסלמון באותו אופן. זמן האפייה יהיה בין 15 ל-20 דקות.
מה ניתן להגיש לצד הסלמון?
שילוב ירקות צלויים או פירה הוא תמיד מנצח. כמו כן, סלט ירקות רענן יעבוד מצוין.
האם מדובר במתכון בריאותי?
בהחלט! מדובר במתכון הכולל פילה דג רזה, ירקות, ושמן זית. מדובר בארוחה בריאה מלאה בחלבונים ואומגה 3.
איך יודעים אם הסלמון מוכן?
הסלמון צריך להיות ורוד אך מבושל במרכזו. אם התפצלתם בחתיכת סנפיר, כך תוכלו לבדוק בקלות.
האם ניתן להקפיא את הסלמון לאחר הבישול?
כן! אפשר להקפיא פילה סלמון מוכנים, וברגע שתרצו לחמם, פשוט מניחים אותם על מחבת!
מה אם אין לי רוטב סויה?
אם אין לכם רוטב סויה – אל תדאגו! אפשר להשתמש ברוטב חריף או להוסיף קצת תיבול בצורה נוספת, ועדיין יהיה טעים!
האם יש אפשרות להעביר את המתכון לגרסה טבעונית?
כמובן! ניתן להשתמש בטופו, לקחת אותם באותה דרך כמו הסלמון. מדובר במתכון מושלם גם לטבעונים.
כמה זמן ניתן לשמור את הסלמון במקרר?
סלמון מבושל בכללי יכול להחזיק יומיים-שלושה במקרר, אך שימו לב לשמור אותו בכלי אטום.
מהי הכמות המומלצת לצלייה של הירקות?
כ-10 דקות מתאימות בדרך כלל, עד שהירקות מתרככים אך לא מתייבשים!
לסיום, אם אהבתם את המתכון הזה, נשמח אם תשקול לשתף אותו ברשתות החברתיות! מדובר באמת בחתיכת יצירה קולינרית מדהימה שתתאים לכל מצב רוח – לא תפספסו את ההזדמנות לחוות טעמים חדשים!
כתיבת תגובה