סלמון נא עם רוטב סויה וג'ינג'ר כמתכון קל ומהיר
אז ככה, אני זוכר את הרגע הראשון שבו טעמתי סלמון נא. כן, זה היה באיזו מסעדה יפנית מדהימה וקטנה ברחוב צדדי. הסושי שהזמנתי הגיע לשולחן ואני זוכר את הריח המשגע של הסלמון הטרי. הביס הראשון היה פשוט מעלף. מאז ניסיתי לשחזר את החוויה הזו במטבח הפרטי שלי, והנה, אני כאן כדי לשתף אתכם במתכון המדויק ביותר לסלמון נא שיהפוך את המשפחה והחברים שלכם למעריצים האגדיים שלכם!
זמן הכנת המתכון
• זמן כולל: 1 שעה
• רמת קושי: קלה
• מספיק למנות ל-4 אנשים
ביס ממרח אחר הוא לא סתם ביס. הסלמון הנא הוא אחד מהדברים הממכרים שאפשר למצוא. לא רק שהוא הכי טעים שיש, הוא גם בריא ודל פחמימות.
הסיפור הוא שמנת סלמון נא מגיעה מהמטבח היפני, שם היא נחשבת לסוג מושלם של אומנות. אם חושבים על זה, דג נא נחשב לרמה גבוהה מכיוון שהטריות והאיכות של המרכיבים פה עושות הבדל עצום.המתכון הזה יהפוך כל ערב בבית למיוחד ומדליק כמו דייט ראשון. אז בואו נתחיל ונראה לכם איך מכינים אותו.
הרכיבים הדרושים
• 500 גרם פילה סלמון טרי ואיכותי
• 2 כפות רוטב סויה
• 1 כף שמן שומשום
• 1 כף חומץ אורז
• 1 כף מיץ לימון טרי
• 1 כף דבש
• 2 שיני שום כתושות
• 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
• חופן כוסברה קצוצה דק
• חופן בצל ירוק קצוץ
• 1 צ'ילי אדום קטן, חתוך לרצועות דקות
• חופן שומשום קלוי
• מלח ופלפל לפי הטעם
כתמיד, בסלטים ומנות נא, חשוב מאוד להשתמש בדגים טריים בלבד. אנחנו ממליצים לפנות לדייג הקרוב, או לחנות מתמחה, על מנת להבטיח איכות מירבית. וכמובן, לרבים מאיתנו יש רגישות לרכיבים מסוימים, אז הנה מספר מרכיבים חלופיים שאתם יכולים להשתמש בהם:
– גרסה טבעונית:
אם תרצו להכין גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הסלמון בפרוסות של אבוקדו או מלפפונים חתוכים דק.
– ללא גלוטן:
ניתן להחליף את רוטב הסויה ברוטב תמרי שהוא טבעי וללא גלוטן.
– גרסה ללא סוכר:
דלי פחמימות יכולים להחליף את הדבש בתחליף סוכר טבעי.
שלבי ההכנה
הדרך להכנת הסלמון הנא כוללת כמה שלבים פשוטים שמבטיחים תוצאה יוצאת דופן ומרעננת. בואו ניכנס למטבח ונראה איך קל ופשוט זה יכול להיות:
1. חתכו את פילה הסלמון לקוביות באורך של כ-2 ס״מ. השתדלו לשמור על קוביות אחידות כדי שההשרייה תהיה מושלמת.
2. בקערה בינונית, ערבבו את רוטב הסויה, שמן השומשום, חומץ האורז, מיץ הלימון והדבש. כך תיווצר המרינדה המדהימה שלנו. בעזרת מערבב כף עץ, יסיימו את פעולת העירוב הזה.
3. הוסיפו לקערה את השום הכתוש, הג'ינג'ר הטרי המגורד, הכוסברה הקצוצה, הבצל הירוק הקצוץ והצ'ילי האדום. חומרים אלו יעניקו למנה את הקיק הדרוש.
4. הכניסו את קוביות הסלמון למרינדה, וערבבו בעדינות עד שכל הקוביות מצופות היטב. השאירו במקרר לשם השרייה של 20-30 דקות כדי לתת לסלמון לספוג את כל הטעמים המושלמים.
5. הוציאו את קוביות הסלמון מהמקרר לפני הגשה, ופזרו מעליהן מעט שומשום קלוי לפי הטעם.
6. הגישו את המנה המוכנה על צלחת שטוחה ויפה, וקשטו במעט כוסברה קצוצה ובצל ירוק קצוץ לעיטור נוסף.
לקבלת מראה מוקפד במיוחד, אפשר להגיש את המנה מעל פרוסות מלפפון דקות, זה גם מוסיף מרענן לטעם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אז לאחר שסיימנו להכין את המנה המעלפת שלנו, יש כמה תוספות ושדרוגים שניתן להוסיף כדי להפוך את המנה למעניינת עוד יותר ולמלא בטעמים מהפנטים:
– אבוקדו: הוספת קוביות אבוקדו טרי תורמת מרקם נימוח וקרמי שמאוד מתאים עם הסלמון.
– קישוא: פרוסות דקות מאוד של קישוא צעיר יתנו רקע מרענן לצלחת.
– אצות נורי: אפשר לפורר מעט אצות נורי מעל המנה לקבלת טעם מיוחד וייחודי.
– ווסאבי: אם אתם אוהבי החריף, טיפה של ווסאבי תעשיר את המנה בטעם חריף ייחודי.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בסלמון קפוא?
מומלץ תמיד להשתמש בדג טרי ולא קפוא. דג קפוא נוטה לאבד את מרקמו ומעט מטעמו.
האם אפשר להכין את המנה מראש?
ניתן להכין את המרינדה מראש, אך הסלמון צריך להיות טרי ביותר. יש להשרות את הסלמון במרינדה רק לפני ההגשה.
האם אפשר להשתמש בתבלינים אחרים?
כמובן! תוכלו להוסיף תבלינים כמו כמון, פפריקה מתוקה או חריפה לקבלת טעמים מגוונים.
מהו הזמן האידיאלי להשריית הסלמון במרינדה?
20-30 דקות במקרר זה הזמן המושלם. יותר מכך עלול לגרום לריכוך יתר של הדג.
האם אפשר להוסיף פירות לסלט?
בהחלט! פירות כמו מנגו או אננס ישתלבו מצוין עם הסלמון ויוסיפו טעמים מתוקים מרעננים.
האם המנה מתאימה לילדים?
יש ילדים שאוהבים סלמון נא, ויש כאלה פחות. כדאי לנסות כמות קטנה ולראות איך הם מגיבים.
האם אפשר להשתמש בשמני תיבול אחרים?
כן, שמן זית או שמן אבוקדו יכולים להיות תחליף משגע לשמן השומשום.
האם אפשר להוסיף ירקות טריים נוספים?
כמובן! גזר מגורד, רצועות פלפלים או עלי נענע יכולים להעשיר את המנה.
האם המנה מתאימה לצמחונים?
גרסה צמחונית של המנה יכולה לכלול פרוסות אבוקדו ולפזר מעל תבלינים ורטבים ייחודיים.
מהיכן מקור המנה הזו?
המנה במקורה מיפן, שם היא נקראת "סשימי". השימוש בסלמון נא הוא פופולרי מאוד במטבח היפני והוא נחשב למנה יוקרתית ומיוחדת.
ועכשיו, אחרי שסיפקנו לכם המתכון האגדי הזה, תייגו את החברים והמשפחה והזמינו אותם לערב שאי אפשר לשכוח. שתפו את המתכון ברשתות החברתיות וספרו לנו איך יצא!
כתיבת תגובה