עוגיות בננה שיבולת שועל שהן טעים וח Healthy

עוגיות בננה שיבולת שועל שהן טעים וח Healthy

עוגיות בננה ושיבולת שועל – מתכון מדהים וממכר

מי מאיתנו לא אוהב עוגיות? במיוחד כשהן עשויות ממוצרים טבעיים, טעימות ובריאות. כאן נכנסות לתמונה עוגיות הבננה ושיבולת שועל – המושלמות ביותר לתה או קפה בעשר בבוקר, או כנשנוש מתוק במהלך היום. הן לא רק טעימות, אלא גם מהוות דרך מעולה לנצל את הבננות שעמדו על השיש יותר מדי זמן. אני מאמין שהעוגיות האלו גם יגרמו לכל בני הבית להרגיש כמו שפים מומחים, וכמובן – כולם רוצים לשתף את המתכון ברשתות החברתיות. בואו נתעמק בפרטים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20-30 דקות.
  • רמת קושי: קל.
  • מספר מנות: 12-15 עוגיות.

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את העוגיות המדהימות והאגדיות הללו, אנחנו זקוקים למרכיבים מאוד בסיסיים ומאוד בריאים. מעולה עבור מי שרוצה לעודד את הבריאות במטבח, ובאותו הזמן לפנק את עצמו בעוגייה נימוחה ומושלמת. אז קחו דף, והתחילו לרשום!

  • 2 בננות בשלות.
  • 200 גרם שיבולת שועל.
  • 100 גרם אגוזים קצוצים (אופציונלי).
  • 50 גרם דבש או סירופ מייפל.
  • 1 חמץ קינמון (לפי בחירה).
  • 1/2 כפית מלח.
  • 1/2 כפית סודה לשתייה (לא חובה).
  • שוקולד מריר קצוץ (אופציונלי, לציפוי).

כמובן שמדובר במתכון שהוא כל כך גמיש, שאפשר לשדרגו בהתאם להעדפות האישיות שלכם. אם אתם אוהבים פירות יבשים, הוסיפו כמה תמרים קצוצים או צימוקים לעוגיות. ובנוגע לאגוזים, ניתן לבחור מה שמתאים לכם: פקאנים, שקדים או אגוזי לוז.

שלבי ההכנה

בכן! עכשיו הגיע הזמן לעבור לשלבים המלהיבים של ההכנה. אחרי שסיכמנו על הרכיבים, אני בטוח שאתם כבר מתרגשים להתחיל!

  1. חממים את התנור לטמפ' 180 מעלות צלזיוס.
  2. מועכים את הבננות היטב בקערה עד שהן מתפזרות.
  3. מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים עד שהתערובת מתאגדת.
  4. מוסיפים את הדבש, אגוזים, קינמון ומלח ומערבבים היטב.
  5. אם רוצים, מוסיפים את הסודה לשתייה.
  6. בעזרת כף, מציבים את התערובת על תבנית מרפדת בנייר אפייה.
  7. אופים במשך 15-20 דקות עד שהעוגיות קיבלו גוון זהוב.
  8. נותנים לעוגיות להתקרר מעט על רשת ומגישים.

עוגיות הבננה ושיבולת שועל הללו אסור שייעלמו לכם מהעין – בהן אפשר לצפות בבעל הבית או הילדים כשהם מחממים תה או קפה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

בואו נשדרג את העוגיות שלנו! יש כאן כמה אפשרויות לפרטים נוספים שיעשה את העוגיות שלכם לעוד יותר מיוחדות:

  • פירות יבשים: הוסיפו חמישה-שישה תמרים קצוצים או צימוקים, ושיהיה מתוק ומזין אפילו יותר.
  • שוקולד מריר: קצצו שוקולד מריר ופזרו על העוגיות לפני שאופים.
  • שקדים קלויים: קחו כמה שקדים קלויים, קצצו, והוסיפו לתערובת.
  • קוקוס: מפזרים קוקוס קצוץ על הדיוק.
  • תבלינים: אפשר להוסיף גם מיורניה או תמצית וניל לתוספת טעם.

שאלות ותשובות

מה עושים אם הבננות שלי לא בשלות? יש למצוא בננות בשלות שיוכלו לממש את מתיקותן. אם אין ברירה, אפשר לבשל בננות לא בשלות בתנור.

אפשר לשמור את העוגיות במקפיא? בהחלט! כל עוגיה תוכל לעמוד במקפיא למשך חודשיים. רק הקפידו להניח אותן בכלי אטום.

מהי הגרסה הטבעונית של המתכון? ניתן להחליף את הדבש במייפל, והעוגיות יזכו באותו טעם נפלא!

האם ניתן להכין את העוגיות ללא גלוטן? בהחלט, הכל תלוי בשיבולת שועל. ישנן שיבולות שומן בגרסאות ללא גלוטן.

מה עושים אם התערובת יוצאת עודף נוזלית? אם התערובת רכה מדי, הוסיפו עוד שיבולת שועל.

האם יש אפשרות להוסיף אגוזים אחרים? בהחלט! יש מגוון רחב של אגוזים. מה שאתם אוהבים!

כיצד ניתן לדעת אם העוגיות מוכנות? אתם יכולים לבדוק עם מזלג, אם העוגיות לא נדבקות ומתקשות.

האם אפשר לערבב בין הפירות? בהחלט – תוספות שונות יכולות לקדם את העוגיות להצלחה.

כמה זמן הן נשמרות? העוגיות יישמרו טריות במשך חמישה עד שבעה ימים בקופסה אטומה.

האם אפשר להכין את העוגיות עם קמח? בדרך כלל, משתתף קמח עוזר לתוצאה המקורי. תוכלו להוסיף קמח שקדים או קמח חומוס במידת הצורך.

אז קדימה, היכנסו למטבח והכינו את העוגיות המדהימות הללו! ואם נהניתם מהמתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה. מי לא היה רוצה ללקק את האצבעות בעת הכנת עוגיות בננה משגעות?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *