עוגיות שיבולת שועל בננה ושוקולד צ'יפס שהכנתם מחכות לכם!

עוגיות שיבולת שועל בננה ושוקולד צ'יפס שהכנתם מחכות לכם!

"`html

עוגיות שיבולת שועל בננה ושוקולד צ'יפס – המתכון המושלם

אם אי פעם התלבטתם בין עוגיה שאפשר ללגום בכיף או ביסקוויט בריא וטעים, לעיתים רחוקות מגיעים מתכון כזה, שאומר: "זה לא אחד אלא שניהם!" אז קחו נשימה, כי ברגע שתכינו את העוגיות האגדיות הללו, אתם עלולים לגלות שהן כל כך מדהימות וממכרות, שאתם עלולים לאכול את כולן לבד.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וערכות מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 10 דקות
  • קושי: קל
  • מנות: כ-20 עוגיות

המרכיבים הדרושים

בואו נבצע את רשימת הקניות שלנו! אתם תראו שהרכיבים שישנם במתכון הזה כל כך פשוטים, שגם הסבתא שלכם תסכים להכין את זה על אוטומט.

  • 2 בננות בשלות, שטחיות ומפוררות
  • 1.5 כוסות שיבולת שועל (עדיף בגרסה לא מטוגנת)
  • 1/2 כוס סוכר חום או ממתיק טבעי אחר (אפשר גם דחפים יותר פחות)
  • 1/3 כוס שמן קנולה או שמן קוקוס, אם אתם מרגישים נועזים
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר (או חלב, תלוי בטעמים)
  • 1/2 כפית קינמון (מוסיף ניחוח משגע)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה (לנפח את העוגיות והן תהיינה אווריריות כמו חלום)
  • 1/2 כפית מלח (נגיד של דציבלים)

נשמע הכי טעים שיש, נכון? אבל רגע, אם אתם רוצים לשדרג את המתכון או להמיר חלק מהמרכיבים, יש לנו כמה רעיונות! ניתן להשתמש בשוקולד צ'יפס לבן או להמיר את השיבולת שועל בקוואקר לכלו-ודל.

שלבי ההכנה

נדבר על הכנת היצירה המושלמת הזו שכוללת מכונת רעיונות למאכל טוב. יש רק כמה שלבים פשוטים!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את הבננות המפוררות בקערה גדולה ומועכים אותן עם מזלג.
  3. מוסיפים את השיבולת שועל, הסוכר, השמן והתבלינים. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  4. מסננים את הסודה לשתייה, המלח והשוקולד צ'יפס.
  5. על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכינים כפות מהתערובת ומניחים במרחקים.
  6. אופים במשך 10 דקות, או עד שהן זהובות בחלקן.
  7. נותנים לעוגיות להתקרר במשך כמה דקות לפני שאנחנו נשאבים עליהם ויוצרים “אוי ואבוי” מהחלטות שלנו.

העוגיות שנוצרו כאן הן באיכות גבוהה, ויוצרות עונג מסוגנן! הן אווריריות ונמסות בפה, עם שוקולד צ'יפס שמוסיף את המגע הנוסף, בין הביסים.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

בואו נדבר על שדרוגים. הספרים לא כתובים עם גבולות, ועם מתכונים כמו זה, תמיד אפשר לשדרג!

נשמע מוזר, אבל יש כאלה שאוהבים להוסיף אגוזי מלך קצוצים או קציצות קוקוס לגרסה שיש לה קליפה מעניינת יותר.

יתרה מכך, ניתן להכין גרסה דל פחממות אם נחליף את השיבולת שועל בקוואקר דל פחמימות או לסקרין את הסוכר.

אם מתחשק לכם לגוון בטעמים, אתם יכולים להוסיף מעט חמאת שקדים או זרעי צ'יה לתערובת.

שאלות ותשובות

מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן את העוגיות?
אחסנו את העוגיות בכלי אטום, כדי לשמור על רכותן. הן יכולות להחזיק מעמד במקרר במשך כשבוע, אבל מי באמת יחזיק מעמד?

האם אפשר להכין את המתכון בגרסה ללא גלוטן?
בהחלט! אם תחליפו את השיבולת שועל בקוואקר ללא גלוטן, זה יהיה מושלם לכל המבקשים.

איך אפשר לאפות את העוגיות בלי סוכר?
ממליץ להשתמש בסטיביה או ממתיק אחר, ולוודא שהמתיקות תופסת. העוגיות עדיין יצאו מדהימות!

האם ניתן להוסיף טעמים נוספים?
בדיוק! תתנסו עם תמצית וניל או לדרג בעשבי תיבול כמו קינמון או אגוז מוסקט.

מה קורה אם הבננות לא בשלות?
אם הבננות לא מבושלות ועדיין קצת קשות, נוכל לאפות אתן בתנור כמה דקות ולהבין מעתה.

האם אפשר לקפוא את העוגיות?
ודאי! הם נשמרות בצורה טובה עד שלושה חודשים במקפיא. פשוט באו לסיים את הכנתם!

כמה זמן נמשך להכין את העוגיות?
שעתיים על השעון! הזמן להכנה ואפייה. מתכון זוגי לחלוטין!

מה משפיע על המרקם של העוגיות?
כמות הבננות וגובה האפייה ככל הנראה משחקות תפקיד מרכזי. העוגיות עלולות לצאת יותר מהודרות או רכות בהתאם.

האם הילדים יאהבו את העוגיות?
אני עושה את זה עם כמה גרסאות ונראה שהילדים רואים בהן שנפלאות. הם קוראים להן “עוגיות סופר גוד”.

האם זו פריט שיהיה מושלם בקיץ?
כמובן! ממש קל לחתוך, לטעום ולשדר האהבה שלנו עם הגלגל הזה, בטח אחרי שכבר שבת לשם!

תסבירו לעצמכם עד כמה אתם רוצים לשתף באושר הזה! לא יזיק לחבריכם ולמשפחה להרגיש שגם להם מגיע משהו כזה מדהים, אז אתם מוזמנים לשתף את המתכון ברשתות החברתיות!

"`

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *