עוגיות שיבולת שועל וטחינה ללא גלוטן שהכניסו אותי למטבח

עוגיות שיבולת שועל וטחינה ללא גלוטן שהכניסו אותי למטבח

עוגיות שיבולת שועל וטחינה ללא גלוטן

מכירים את התמכרות הזאת לעוגיות רכות, אווריריות שלוקח ביס ומרגישים נעים בעורף? אז תדעו שיצרתי עוגיות מדהימות שכל Bite מעניין בהם. עם שיבולת שועל, טחינה ומעט סוכר קוקוס, העוגיות האלה הן באמת משהו מיוחד. הבן או הבת שלכם יכולים אפילו לקחת איתם לבית הספר, והחבר'ה יחשבו שלאמא יש טבח דגול במטבח, למרות שזה בעצם מתכון שלנו – של סבתא. לא תאמינו איך עוגיות מדליקות וטעימות כאלו משגעות משתמשות במרכיבים בריאים כל כך! לפניכם מתכון שלא תשכחו.

זמן הכנה של המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 20 עוגיות

הרכיבים הדרושים

נתחיל במרכיבים, כולם פשוטים למדי ותוכלו למצוא אותם בכל סופר מרקט. לא מתכוונים לבזבז את זמנכם בחיפושים אינסופיים!

  • 2 כוסות שיבולת שועל גסות
  • 1/2 כוס טחינת שומשום
  • 1/3 כוס סוכר קוקוס או סוכר חום
  • 1/4 כוס שמן קוקוס נמס
  • 1/2 כפית קינמון (לא חובה אבל מוסיף)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כוס צימוקים או שוקולד מריר קצוץ (ללא גלוטן)
  • 1/4 כוס מים (או יותר לפי הצורך)

כדאי לשים לב, שיש לכם אפשרות לבצע גרסה טבעונית על ידי החלפת הסוכר בממתיק אחר, ולבדוק כיצד היא יוצאת. גם ממתיק דל קלוריות יכול להוסיף לעוגיות טעם משגע!

שלבי ההכנה

פלגנו לצוללת ופוסעים בעקבות השוקולד, עכשיו נעבור לשלב ההכנה – ממש קל ומהיר!

  1. חממים תנור ל-180 מעלות ויכינו תבנית עם נייר אפייה.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את שיבולת השועל, טחינת השומשום, סוכר קוקוס, קינמון, סודה לשתייה ומלח.
  3. מוסיפים את שמן הקוקוס המומס ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
  4. אם יש צורך, מוסיפים מים בהדרגה עד שהתערובת לא דביקה מדי.
  5. מוסיפים את הצימוקים או שוקולד המריר ומערבבים שוב.
  6. לוקחים כפות מדידה ויוצרים עוגיות על נייר האפייה, משאירים רווחים ביניהן.
  7. אופים במשך 12-15 דקות, עד שהן מזהיבות.
  8. מוציאים מהתנור ונותנים להן להתקרר על רשת.

נשמע פשוט לא? פשוט ללקק את האצבעות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כעת, נשמח לשדרג את העוגיות המושלמות הללו עם תוספות מעניינות. רוצים טוויסט? נוסיף אגוזי לוז קצוצים, פירטי מרציפן, או אולי שוקולד מריר עם פצצת פטל מיובש? אפשר לשדרג עם חצי כפית מנטה כתושה או ג'ינג'ר בשביל חוויה שונה ומעוררת.

שאלות ותשובות

כיצד להכין עוגיות שיבולת שועל וטחינה ללא גלוטן? הכניסו את המרכיבים לקערה, ערבבו ואפו בטמפרטורה המתאימה – זהו!

האם אפשר להחליף טחינה בחמאת אגוזים? בהחלט! מדובר בהחלפה נהדרת שתוסיף עוד טעם אגדי.

מה אפשר לשים במקום סוכר קוקוס? ניתן להשתמש בסוכר חום או אפילו דחוס פירות שמקנים מתיקות ללא הוסיף סוכר.

האם יש צורך לקרר את העוגיות לאחר האפייה? מומלץ להן להתקרר קצת, כי אוויר חם יכול להיות משוגע לעוגיות.

האם ניתן להוסיף אגוזים? כמובן! אגוזי פקאן קצוצים יעניקו קראנץ' כזה בטוח שתרצו עוד.

כמה זמן שורדות העוגיות? אם לא טעמתם אותן מיד, הן יחזיקו כמה ימים אם תשמרו אותן בקופסה אטומה.

האם ניתן להקפיא את העוגיות? חד משמעית כן! פשוט שימו בתיבה אטומה ויהיה לכם שוקולד ממש משוגע לחורף הקרוב.

יש דרך להפוך אותן לבריאות יותר? בוודאי! הימנעו מהשמן והשתמשו ברסק תפוחים.

מה אפשר לשים במקום המים? חלב צמחי, המוסיפים עוד נדבך טעים.

איך אני יודע אם העוגיות מוכנות? תבדקו את הקצוות, אם הם מוזהבים – זה הזמן להוציא מהתנור.

זהו, יש לנו עוגיות משגעות שהן לא רק פשוטות להכנה אלא גם מזינות! אז קדימה, תשתפו את המתכון הזה עם כל החברים שלכם, כי האמת היא שכשרואים, לכולם פשוט מגיע, ואתם תהפכו לגיבורי טעם משוגעים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *