עוגיות שיבולת שועל ללא קמח שכבשו את כולם

עוגיות שיבולת שועל ללא קמח שכבשו את כולם

עוגיות שיבולת שועל ללא קמח – מתכון אגדי וחלומי!

לא כל יום אתם פוגשים עוגיות שיבולת שועל שאפשר לאכול בלי רגשות אשם. כשמדובר בעוגיות האלה, אפשר אפילו לומר שהן סופר בריאותיות, ממכרות, ומושלמות לכל רגע בעבורכם! הן קלות להכנה, מספקות ולא דורשות קמח גולמי שיכול להפוך את המנה לכבדה. מדובר בעוגיות שמשלבות בין טעם מתוק ואגדי לבין עשייה מועילה. והכי חשוב? הן נמסות בפה ומותירות טעם של עוד. הכינו את הכוסות חלב או את המשקה האהוב עליכם, אנו יוצאים לדרך!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 15-20 עוגיות

הרכיבים הדרושים

להכנת עוגיות השיבולת שועל המדהימות הללו, אתם זקוקים למעט מרכיבים פשוטים שיש לכל אחד במטבח. זה הזמן לשתף אתכם בעובדות משעשעות על השיבולת שועל, השרויה בבריאותנו עשרות שנים, מהיבול הפשוט ביותר. היא מכילה סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, ואפילו מועילה להפחתת כולסטרול. בעבורנו, אלו רק תוספות מרובות לבריאות!

  • 2 כוסות שיבולת שועל (קשיחה או דקה)
  • ½ כוס סוכר חום (או דחף להמתיק עם ממתיק אחר לפי הטעם)
  • ½ כוס חמאת בוטנים (או כל חמאת אגוזים אהובה עליכם)
  • ¼ כוס דחוס של דחף ודחוס של דחוס של דחוס מייפל (או דחף של דחוס מדליק מדליק)
  • 1 ביצה (או 1/4 כוס תחליף ביצה טבעוני)
  • 1 כפית קינמון (קלאסיקה שמתאימה בכל רגע)
  • ½ כפית מלח (שולחן)
  • 1 כפית תמצית וניל (לתת לו את הטוויסט הנוסף)
  • שוקולד מריר קצוץ או אגוזים קצוצים (לפי טעם – לא חובה)

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל הרכיבים המדהימים, הגיעה הזמן להתחיל להכין את העוגיות שלנו! הכנה היא ההנאה שלנו, אז בואו נצא לדרך עם מתכון חסר תקדים באמת.

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
  2. במ bowl גדול, מערבבים את שיבולת השועל, סוכר חום, קינמון ומלח עד שנזהה את הצבע האחיד.
  3. בצד השני, מערבבים את חמאת הבוטנים, מייפל, ביצה (או תחליף טבעוני), ותמצית הווניל.
  4. מאחדים את הבלילה היבשה עם הבלילה הרטובה ומערבבים היטב עד שהמרקם אחיד.
  5. אם אוהבים שוקולד או אגוזים, נוסיף אותם בשלב הזה וערבבו את התמרח של השוקולד או האגוזים בצורה אחידה.
  6. בעזרת כף, יוצרים כדורים מהבלילה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. בוחרים לעצב את העוגיות לצורת אשר רוצים (כל אחד במינון שלו).
  8. אופים בתנור במשך 15-20 דקות עד שהן משגעות ומעט חומות.
  9. ממתינים שהעוגיות יתקררו לפני ההגשה.

כדי להוסיף טוויסט או להציב את העוגיות מחדש, אפשר לגוון ולהשתמש בשקדים טחונים, קוקוס קלוי או צימוקים. כל זאת בהחלט תורם למרקם, לטעם ולהפתעה מדהימה.

שאלות ותשובות

כיצד אני שומר על העוגיות לאורך זמן?
שמרו את העוגיות בשקית סגורה או בקופסה אטומה כדי לשמור על פריכותו. אם תרצו, ניתן להקפיא אותן במשך חודש!

האם אני יכול להשתמש בשיבולת שועל קלה או שיבולת שועל סופר דקה?
כן! שיבולת שועל דקה תיתן לעוגיות טקסטורה רכה יותר, כך שזה ישתנה על פי העדפה אישית.

מה אם אני רוצה להכין עוגיות ללא ביצים?
אפשר בהחלט לשים תחליף ביצה כמו חצי בננה נאכלת או ¼ כוס תפו”ר דחוס!

האם אני יכול להוסיף פירות לקינוח?
בהחלט! פירות יבשים כמו צימוקים, חמוציות או תמרים הם תוספות מעולות שהופכות את העוגיות לעוד יותר טעימות!

מה אם אני רוצה לעצב עוגיות פחות מתוקות?
אפשר להוריד מהסוכר או לשמור על ממתיק טבעי כמו דחוף מזון אמיתי לדחוף את העוגיות – זה מהפך מדהים!

מה קורה אם העוגיות שלי יוצאות קשות מדי?
אם העוגיות יצאו קשות, זה עשוי להיות סימן שהן התייבשו יתר על המידה באפייה. להבא, כדאי לעקוב מקרוב אחר זמני האפייה!

האם אני יכול לחסוך שלב במתכון?
ללא ספק! הניחו את כל המרכיבים בבת אחת, אך שמרו על ערבוב טוב. כל עוגייה מגיעה לפגישה כך או כך, אז עדיף לעקוב אחר שלביו.

מה היתרונות הבריאותיים בעוגיות שיבולת שועל?
שיבולת שועל מכילה סיבים תזונתיים, המסייעים בשיפור העיכול, מסייעים לשמירה על רמות סוכר תקינות ונותנים תחושת שובע ארוכה.

איך אני יכול לשדרג את העוגיות?
נסו להוסיף קינמון, אגוזי לוז קצוצים, גרגרי יער או טיפות שוקולד! כך תבטיחו שכל Bite מגיע עם תוספת חדשה וטעימה.

האם אני יכול להכין את העוגיות בקיץ מבלי לאפות?
למה לא? אפשר להכין אותם בעזרת תהליך התרמות כמו עוגיות סופר-פריז של שוקולד-מון, והן יצאו חמדמדות גם באופן ככה!

עכשיו, כאשר יש לכם את המתכון המושלם והמדהים הזה ביד, אין ספק שתרצו לשתף את המאמר הזה עם חברים ומשפחה כדי שגם הם ייהנו. בואו נגרום לכולם ללקק את האצבעות ולחייך!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *