עוגיות שקדים ללא סוכר מתכון קל ופחות מ-10 דקות
דמיינו שאתם יושבים בבית קפה קטן שצופה על נוף עוצר נשימה, רוח קלילה משתעשעת בשיערכם ואתם מתפנקים על עוגייה מהאגדות – פריכה בחוץ, נמסה בפה מבפנים, בגרסה של אמא, שכולם חייבים לבדוק! הפעם יש לנו מתכון שיעיף לכם את החושים עם עוגיות שקדים מהירות, ממכרות ומעלפות, ולגמרי ללא סוכר!
זמן הכנת המתכון
• סה"כ זמן: 45 דקות
• רמת קושי: קליל
• מנות: 24 עוגיות קטנות
מתכון זה הוא בשורה לכל אלה שמחפשים משהו מדהים ונימוח, ויחד עם זאת מרגישים צורך להתרחק מהסוכר. עוגיות השקדים האגדיות האלה הן מושלמות לצד הקפה של הבוקר או סתם כחטיף בריא במשך היום. זה מתכון שיירש את תשומת לבכם בכל הקשור לשילוב בריאות וטעם מדהים.
המרכיבים הדרושים
נביא על מגשכם רכיבים שתמצאו בקלות בכל סופר. הדברים הקטנים האלה יעשו את ההבדל!
• 2 כוסות קמח שקדים
• 1/4 כוס שמן קוקוס, מומס
• 1/4 כוס מייפל ללא סוכר
• 1 כפית תמצית וניל
• 1 כפית אבקת אפייה
• קורט מלח ים
• שקדים שלמים לקישוט
הקפידו לבחור שמן קוקוס איכותי ומייפל טבעי ללא סוכר – הם אלו שנתנו לעוגיות שלנו את הטעם המושלם והמופלא שנמס בפה.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשכל הרכיבים מוכנים, נעבור לשלבי ההכנה הפשוטים שלנו. תופתעו כמה זה קל ומהיר!
1. חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
2. בקערה גדולה, ערבבו את קמח השקדים עם אבקת האפייה והמלח.
3. הוסיפו את שמן הקוקוס המומס ותמצית הווניל, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
4. הוסיפו את המייפל ללא סוכר וערבבו שוב.
5. רדדו את הבצק לכדורים בגודל אגוז והשטיחו אותם מעט בעזרת כף היד.
6. הניחו שקדים שלמים על כל עוגייה, לחצו קלות כדי לקבע.
7. סדרו את העוגיות בתבנית עם נייר אפייה.
8. אפו בתנור למשך 12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות בקצוות (אין להזהיב יותר מדי – אנחנו רוצים אותן רכות בפנים).
9. הוציאו מהתנור ותנו לעוגיות להתקרר למשך 10 דקות בתבנית.
10. העבירו לרשת קירור עד שהעוגיות מגיעות לטמפרטורת החדר (או שפשוט תאכלו אותן חמות – זה רק יחזק את הקסם שלהן!).
האם אתם כבר מרגישים את הריח הניחוח, את הפריכות שמשתלבת עם הנימוחות האוורירית? כי אנחנו כבר דוהרים לעוגייה השנייה!
רכיבים חלופיים
תמיד תרצו להתאים את המתכון לטעמכם? ברור!
• חלופה טבעונית: השתמשו בשמן זית במקום שמן קוקוס.
• גרסה ללא גלוטן: אל דאגה! קמח שקדים הוא כבר ללא גלוטן, כך שהמתכון שלנו מתאים לכם.
• תוספת אוכמניות: הוסיפו כמה אוכמניות טריות לבצק לעוגיות בניחוח קיץ מדהים!
ואם אתם מרגישים הרפתקנים, נסו לפזר סוכר וניל על השקדים לפני האפייה – זה יתן לכם את כל הטעם המתוק, ללא הסוכר המיותר!
שאלות ותשובות
האם אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח אחר?
בטח! קמח קוקוס יעבוד גם הוא, אך צריך לשנות קצת את היחס של הנוזלים. קמח טפיוקה או קמח כוסמת יהיו תחליפים מצוינים, אך ישתנו מעט את המרקם.
האם העוגיות נשמרות לאורך זמן?
כן! הן נשמרות בכלי אטום בטמפרטורת חדר למשך 5-7 ימים. אפשר גם להקפיא אותן עד חודש ולחמם כשמתחשק.
אפשר להוסיף עוד מרכיבים לבצק?
לגמרי! שוקולד מריר קטן, גרעיני חמנייה או שברי אגוזים יכולים לשדרג את הטעם הנפלא.
העוגיות מתפוררות לי, מה לעשות?
יכול להיות שהבצק יבש מדי. נסו להוסיף כף נוספת של שמן קוקוס, וגם ערבוב יתר עשוי לעזור.
האם הילדים יאהבו את העוגיות?
נראה לנו שכן! אך אפשר להוסיף מעט חמאת בוטנים טחונה לכל ילד שמחפש טוויסט מתוק יותר.
העוגיות יוצאות רכות מדי, מה לעשות?
אולי צריך לאפות אותן עוד דקה או שתיים. כל תנור נוקט בדקותיו.
מה עוד ניתן לעשות עם קמח שקדים?
הו, הרשימה ארוכה! הכינו איתו קרקרים נימוחים, פנקייקים או אפילו מקרונים מושלמים.
האם אפשר להשתמש בסוג אחר של שמן במקום שמן קוקוס?
שמן זית או שמן זרעי ענבים יעבדו טוב גם כן, אך ישפיעו מעט על הטעם.
האם יש צורך לנפות את קמח השקדים?
לא! זהו קמח עדין מטבעו ולא דורש ניפוי נוסף.
מה הדרך הטובה ביותר להגיש את העוגיות?
כמובן לצד כוס קפה תה לפינוק מדויק, ואולי גם כדור גלידת וניל מעל.
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ומשפחה! שתפו ברשתות החברתיות וספרו לכולם כמה מדובר במתכון ממכר, שטעים מכל פינה שבאים ממנו. אני מבטיח שהמתכון זוכה לתשבוחות בכל מקום שהוא מגיע אליו.
כעת, כשיש לכם מתכון מעלף ומשגע של עוגיות שקדים ללא סוכר, למה אתם מחכים? קדימה לאפות ולגלות את הטעם הנפלא!
כתיבת תגובה