עוגת אגוזים בחושה ב 5 דקות שתשאיר אתכם מופתעים
עוגת אגוזים בחושה ב-5 דקות
כשהשעה מתקרבת 17:00, הרבה מאיתנו מתחילים להרגיש את הכמיהה למשהו מתוק ומפנק. עוגת אגוזים בחושה היא בדיוק מה שאנחנו צריכים! מדובר במתכון מדהים, מפתיע ומעלף שמתאם את כל הרצונות המתוקים שלנו ומאפשר לנו לסיים את היום בצורה מושלמת. תכניסו את האגוזים לתוך תערובת רכה ואוורירית, ותגלו שהשילוב מעורר בכם רגעים של אושר אמיתי.
זמן הכנת המתכון
- משך הכנה: 5 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 8-10 מנות
עכשיו בואו נדבר על מה שמייחד את העוגה הזו מהעוגות בחושה הרגילות. היא פשוט מדהימה! השילוב בין אגוזים קצוצים לקקאו יוצר טעמים מפעלים אשר שובים כל חיך. אבל זה לא הכל, אנחנו יכולים להוסיף לתערובת את התוספות האהובות עלינו, מה שהופך אותה למשגעת וממכרת. אז בואו נצלול יחד לעולם של משהו מתוק!
הרכיבים הדרושים
- 1 כוס קמח חיטה (אפשר גם קמח ללא גלוטן)
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים (לוז, פקאנים או אגוזי מלך)
- 1/2 כוס שמן (קנולה או זית)
- 1/2 כוס חלב (אפשר חלב צמחי כמו חלב שקדים)
- 2 ביצים
- 1 כף אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כוס קקאו איכותי
- 1 כפית קינמון
- קורט של מלח
עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים על השולחן, חשוב לזכור שאפשר לשנות את התוספות בהתאם לטעמים האישיים ולמה שיש בבית. רוצים אוכל מהצומח? פשוט תציבו את החלב עם חלב סויה או חלב שקדים ותשאירו את הביצים בחוץ. ולא לשכוח את האגוזים – אפשר כמובן להתנסות שוב עם אגוזי קשיו או פיסטוקים, תוספת בריאה ומלכותית!
שלבי ההכנה
כך מתקדמים להכנת העוגה המושלמת:
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, טורפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת מתמזגת היטב.
- נוסיף את השמן ואת החלב ונטפול עד שהכל מעורבב.
- בקערה נפרדת, נערבב את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, הקקאו, קינמון והמלח.
- נטמיע את התערובת היבשה לתוך הלחה, ונערבב עד שהכל אחיד.
- נוסיף את האגוזים הקצוצים ונטמיע עוד קצת כדי שיתפזרו באופן שווה.
- נשפוך לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- נאפה בתנור במשך 30-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
- נשאיר את העוגה להתקרר לפחות 10 דקות ואז נוכל לפרוס ולשדרג עם ציפוי שוקולד.
וזהו! עוגה ב-5 דקות. פשוט מדהים כמה קל להרגיש כמו שף בתוך הבית. רק צריך לערבב, לאפות ולחכות שהתשכח יתחיל להרגיש את העונג!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עשיתם את כל התהליך עד כאן? אכלתם את העוגה ורגשתם ממתיק? למה לא לשדרג אותה? תוכלו להוסיף פרוסות בננה או חתיכות של תפוחים לתוך התערובת, להשיג טעם פרי נהדר! ואם בא לכם להפתיע ולהפוך את זה למשהו אגדי יותר, הוסיפו קצת שוקולד חלב קצוץ, ואם אתם ממש חצופים, פזרו מעל אגוזי לוז קצוצים אחרי האפייה.
שאלות ותשובות
נשארה לי עוגה, איך אני שומר על טריותה?
ציינו שאתם יכולים לשמור את העוגה בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 3 ימים. לימים נוספים, הכניסו למקפיא. כשיסדרו בזהירות, תוכלו למצות שליחים עתידיים.
האם ניתן להכין את העוגה בתבנית עוד כמו מאפינס?
בהחלט! המתכון הזה מתאים לתבנית מאפינס. פשוט שמרו על אותם זמני האפייה, רק צפו עלינג׳ים של עוגיות נימוחות!
אם אין לי אגוזים, מה אפשר לשים במקום?
האפשרות הטובה ביותר היא להשתמש בשוקולד קצוץ או שיבולת שועל כדי לקבל טעם טעים וכמובן פריך!
האם אפשר להכין עוגה ללא סוכר?
כן! ניתן להחליף את הסוכר בתחליף סוכר טבעי כמו סטיביה או סוכר קוקוס, ככה תוכלו לשמור על טעם אמיתי עם פחות קלוריות.
מה יש לקחת בהכנת עוגות בחושה?
בשביל עוגות טובות שימו לב שאת כל המרכיבים יהיו בטמפרטורת החדר, זהו חשוב מאוד שיהיה לכם טקסטורה אוורירית!
מה אפשר לשים בצד העוגה?
קרם מסקרפונה או קצפת ביתית יהיו מושלמים לצידה של העוגה וישדרגו ללא ספק את החוויה. שימו הרבה שוקולד רפוי ליד, חשוב לאזן את הכל.
מתי הכי טוב לאכול את העוגה?
מהנסיון שלי, העוגה תמיד הכי טעימה כשמתקרבת לעוגה. חייכם פשוט יוזרמו בעוד חום מתוק ובריא!
האם אפשר להשתמש בקמח שאור?
ודאי! קמח שאור מצוין לעוגות בחושה ונותן תחושה של טעם עשיר.
האם אפשר להחליף את האגוזים בשוקולד?
כמובן! ובעלי טעם יוכלו לשים כמות גדולה של שוקולד מריר קצוץ שיעשה את העוגה למשהו משגע!
מה יקרה אם אני אשאיר את העוגה בתנור מעבר לזמן?
אם תותירו את העוגה בתנור יותר מדי זמן, היא תהיה יבשה ולא תמתק. בטח תשאירו בתנור עד הקיסם נראה יבש ומבריק.
עכשיו כשאתם כבר יודעים את כל הסודות, תנו הרשתות החברתיות שלכם לגלות את העוגה המדהימה הזו והתפוצצו בשיתופים. שתפו את המתכון ומעל הכל, תיהנו מהעוגה שיצרתם בידיים שלכם!
כתיבת תגובה