עוגת גבינה אפויה עם ריבת חלב שאי אפשר לפספס
"`html
עוגת גבינה אפויה עם ריבת חלב
אין דברים יותר ממכרים מעוגת גבינה עם ריבת חלב! מדובר בקלאסיקה שהייתה על השולחן של סבתא שלי בכל חג, וכל פעם שאני טועמת ממנה, אני מרגישה שאני חוזרת בזמן. השילוב המיוחד בין המרכיבים, הטעמים והמרקם, גורם לי להרגיש כמו ילד ביום הולדת – יש כאן קסם אמיתי!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 25 דקות
- זמן אפייה: 50 דקות
- רמת קושי: קל
- לכ- 8 מנות
עוגת גבינה אפויה עם ריבת חלב היא לא סתם עוגה, אלא חוויה קולינרית שמשלבת טעמים עשירים ומרקמים נימוחים. הרעיון המרכזי כאן הוא איך ליצור עוגה שתהיה גם עשירה וגם קלילה, כשכל ביס יאפשר לכם ללקק את האצבעות אפילו ברגעים הכי נמלצים.
הרכיבים הדרושים
- 250 גרם ביסקוויטים (אם רוצים גרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)
- 100 גרם חמאה מומסת
- 500 גרם גבינת מסקרפונה
- 400 גרם גבינת שמנת
- 150 גרם סוכר
- 4 ביצים גדולות
- 2 כפות קמח תפו”ח (לא חובה, אבל מוסיף אווריריות)
- 1 כפית תמצית וניל
- ריבת חלב לציפוי (כמובן שהכי טוב זה אם זו ריבת חלב בבית, אבל אפשר גם לקנות)
עכשיו כשהרכיבים מוכנים, כדאי לדעת שחלקם יכולים להיות מוחלפים לשדרוגים מגניבים. למשל, מי שרוצה לגרסה טבעונית יכול להשתמש בגבינת טופו במקום גבינת שמנת ולהשאיר את הלקטוז מחוץ למנה. כמה מפתיע, נכון?
שלבי ההכנה
כאן מתחילה החגיגה! הכנת עוגת גבינה היא לא מסובכת אם הולכים לפי השלבים פשוטים.
- לאחר שהקפצנו את הרכיבים על השולחן שלנו, נשים את הביסקוויטים במעבד מזון ונטחן אותם לא粉粉 דק.
- נמיס את החמאה ונערבב כל כך שהביסקוויטים ישרו עם החמאה המומת.
- ניקח תבנית קפיצית בקוטר של 24 ס"מ ונצפה אותה בנייר אפייה או בכמה טיפונת חמאה.
- נפזר את התערובת של הביסקוויטים בתבנית ולחץ לתערובת בצורה אחידה.
- נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות. נוותר קצת כדי שהיא תקבל את הצורה המוצקה.
- בינתיים, נקבל את הגבינות שלנו – נגלה שהן באמת מושלמות! נשלב את גבינת המסקרפונה עם גבינת השמנת בסיר ונקציף היטב עד שהתערובת חלקה ומרקמה אוורירי.
- נוסיף סוכר, ביצים, תמצית וניל וקמח ונערבב שוב עד שהתערובת חלקה.
- נשפוך את התערובת לתבנית על הביסקוויטים המוכנים ונאפה לחצי שעה נוספות.
- כשהעוגה מוכנה, נניח לה להתקרר ורק אז נוסיף את ריבת החלב בשכבה נדיבה על פני העוגה.
- נחזיר לתנור למשך 10 דקות נוספות כדי שבאמת תוכל לחגוג את כל הטעמים יחד.
עכשיו, אם אתם מחפשים לשדרג את העוגה, כדאי לחשוב על תוספות כמו שוקולד מריר קצוץ מעל, או אולי פירות יער טריים שיכולים להוסיף לא רק טעם אלא גם צבע מרהיב!
שאלות ותשובות
איזה טעם מתקבל בעוגה?
עוגת גבינה אפויה זו יוצרת טעם מעלף שמשלב את קסם המתוק של ריבת החלב עם גבינה קרמית. כל ביס הוא חוויה מהנה!
האם ניתן להכין מראש?
כמובן! אפשר להכין את העוגה ולהשאיר במקרר ליום או יומיים. אבל אם זו עוגה של סבתא, היא בטח תיחשק על השולחן!
מה אפשר לשים במקום ריבת חלב?
אם ריבת החלב לא בפורקן, אפשר לשים ממרח שוקולד או פירות קיץ קצוצים.
האם יש אפשרות לגרסה ללא גלוטן?
בהחלט! כשמשתמשים בביסקוויטים ללא גלוטן, כל המתכון נשאר מדהים כזה!
כיצד יודעים שהעוגה מוכנה?
אפשר לבדוק בעזרת קיסם. אם הוא יוצא יבש, הגיע הזמן להוציא את העוגה!
מה כדאי להגיש עם העוגה?
מומלץ להוסיף פרוסות של פירות או כדור גלידה, שמעלים את חוויית הטעמים לרמות אגדי.
האם צריך לשמור בארון או במקרר?
מומלץ לשמור במקרר, העוגה תהיה אף יותר טעימה לאחר הקירור.
מה הזמן המומלץ לאפייה?
אם תשמרו את הזמן המומלץ,לבעיה הקטנה עם העלייה של העוגה תהיה רק מאפיין מוצלח.
באיזה תבנית כדאי להשתמש?
תבנית קפיצית היא מומלצת מאוד, ככה העוגה תשתחרר בצורה קלה ונפלאה.
האם אפשר להכין עוגה בכמויות כפולות?
בהחלט! פשוט תכפילו את כל הכמויות ב-2 ותשתמשו בתבנית גדולה יותר.
אז למה אתם מחכים? תכינו את עוגת הגבינה המדהימה הזו, ותשתפו את המתכון עם כל החברים שלכם! תנו להם ללקק את האצבעות גם כן!
"`
כתיבת תגובה