עוגת גבינה פודינג וניל שמנת מתוקה שלא תרצו לפספס!

עוגת גבינה פודינג וניל שמנת מתוקה שלא תרצו לפספס!

עוגת גבינה פודינג וניל שמנת מתוקה – מתכון מדהים

תארו לעצמכם את הרגע המרגש שבו אתם נוגסים בעוגת גבינה מרהיבה – קרם נימוח שמסתחרר עם גרגרי וניל. כן, ידיים נקיות, כף במצב קרב, ושפתיים מחייכות לכיוון כל המוזמנים. יש משהו קסום באחווה של עוגה מתוקה כזו שתמיד מצליחה להכניס שמחה ללבבות וליצור רגעים מדהימים של זיכרונות מתוקים. והכל קורה ברגע – העוגה הזו פשוט ממכרת. רוצים לגלות איך מכינים את היצירה המעלפת הזו? אז בואו נצלול לתוך שלבי ההכנה.

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: בינונית | מנות: 10-12

  • זמן הכנה: 30 דקות עד שעתיים כולל קירור.
  • רמת קושי: בינונית, מצריכה תשומת לב.
  • מספיק ל-10-12 מנות.

המרכיבים הדרושים

בעבר, עוגות גבינה היו ממלאות את השולחן בכל חג, וזה לא בכדי. המפגש המופלא בין גבינת שמנת לפודינג וניל יוצר תענוגות טעמים שלאי אפשר לעמוד בפניהם. אז מה נצטרך בשביל המתכון הזה?

  • 200 גרם של ביסקוויטים מפוררים
  • 100 גרם של חמאה מומסת
  • 400 גרם גבינת שמנת (ניו יורק או פילדלפיה)
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (35%)
  • 150 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 2 קופסאות של פודינג וניל
  • 6 כפות חלב

שדרוגים ואפשרויות חלופיות

אם ברצונכם להעניק לעוגה טוויסט מעניין, אפשר לשלב בפודינג וניל מעט ליקר קפה או לקרם להוסיף אתורי תפוחים מקורמלים. עבור גרסה טבעונית, ניתן להשתמש בגבינת סויה ובהקצפה של שמנת צמחית.

שלבי ההכנה

ועכשיו, בואו נצא לדרך. ההכנה של העוגה הזו היא פיקניק פשוט – בואו נפעיל את הכישורים שלנו!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה, מערבבים את הביסקוויטים המפוררים עם החמאה המומסת עד שהתערובת מתאחדת.
  3. מעבירים את התערובת לתוך תבנית בקוטר 24 ס"מ ומשטחים היטב. זהו הבסיס שלנו.
  4. באותה הקערה, מקציפים את גבינת השמנת עם הסוכר עד שהתערובת חלקה.
  5. עוברים להוסיף את הביצים אחת אחת והפודינג, ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  6. מוסיפים את השמנת המתוקה והחלב, ומערבבים שוב עד שהתערובת מלכותית.
  7. יוצקים את התערובת על בסיס הביסקוויטים ומכניסים לתנור.
  8. אופים במשך 50-60 דקות או עד שהעוגה מתייצבת אבל עדיין זזה מעט במרכז.
  9. מכבים את התנור ומאפשרים לעוגה להתקרר בתנור עם דלת פתוחה כדי לאפשר קירור הדרגתי.
  10. מכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות לפני ההגשה.

טיפים למי שרוצה לשדרג את העוגה

שדרוג עוד יותר מעניין יהיה להוסיף לעלי העוגה שוקולד מריר או פירות טריים כמו תותים או בוסטר של פירות יער.

איך להגיש את העוגה?

כשהעוגה מוכנה, פשוט חותכים אותה לפיסות והניחו על צלחת יפה עם רוטב שוקולד מעל, או פירות ומתיקות אדומה שתמשוך את העין. אפשר גם לפזר מעט אבקת סוכר כדי להוסיף למראה הקלאסי של עוגת גבינה ברמה הגבוהה ביותר.

שאלות ותשובות

איזה סוג גבינת שמנת עדיף להשתמש בעוגה?
הגבינה המומלצת היא גבינת פילדלפיה או גבינת שמנת ניו יורק, ששומרות על הטעם והמרקם המושלם.

האם ניתן להכין את העוגה עם חלב צמחי?
כמובן! ניתן להחליף את החלב בחלב שקדים או חלב קוקוס בשביל גרסה נטולת לקטוז.

מה עושים אם העוגה לא מתייצבת?
אפשר להשאיר אותה בתנור יותר זמן, לוודא שהטמפרטורה המדויקת נתונים ותמיד אפשר לבדוק עם קיסם.

האם אפשר להקפיא את העוגה?
כן, אפשר להקפיא את העוגה עטופה היטב, אבל עדיף להקפיא אותה מבלי לקשט, כדי שהיא תישאר טריה.

כמה ימים ניתן לשמור את העוגה במקרר?
כדאי לשמור את העוגה במקרר למשך 3-5 ימים, ואל תשכחו לשמור עליה מכוסה.

מה מוסיפים בשביל טעם מיוחד?
טיפ שלי – הוסיפו כף של רסק לימון או שקדים טחונים לתערובת להדגשת הטעמים.

האם ניתן לשים מעל העוגה ציפוי שוקולד?
בהחלט! רוטב שוקולד מריר או רוטב פרי יוצרים תוספת מדהימה.

מה קורה אם יש לי אלרגיות למרכיבים?
במידה ויש אלרגיה, מהנסיון שלי כדאי לחפש חלופות מתאימות בהתאם לאלרגיה כמו גבינות מתחלופות ולוותר על ביצים.

האם ישיבה ארוכה מעשירה את הטעם?
כן! השארת העוגה במקרר למשך ליל לפחות מאפשרת לכל הטעמים להתמזג בצורה יותר טובה.

מה היתרון בשימוש בשמנת מתוקה?
השימוש בשמנת מתוקה מעניק לעוגה את המרקם הנימוח והאוורירי שהופך אותה למושלמת!

עכשיו אתם יודעים איך להכין את העוגה המושלמת הזו בעצמכם! הראו את הכישורים הקולינריים שלכם במטבח וחוויה משוגעת לפנק את עצמכם ולשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה! אל תשכחו לבצע! שתפו את ההצלחה שלכם ברשתות החברתיות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *